Tävling Gävle FRK

Tävling idag med Eddie, vilket gick bra tycker jag! Trots en väldigt pigg häst, haha.

90cm
Redan när jag skrittade fram så kändes han sjukt pigg! Framridningen var dessutom allt annat än bra, man kunde rida fram på en liten kladdig ridbana och framhoppnningen på 20x20m var pytteliten. Så jag kunde inte rida fram honom ordentligt, utan skrittade fram ute och joggade runt så mycket det gick på ridbanan. Han brukar kunna springa iväg, men idag var han både pigg och stark! Har aldrig varit med om att han var varit stark på tävling och varit så pigg, dock var det på ett positivt sätt då han bara tyckte att det var kul! Fick två ner, kom lite nära på både ettan och trean, så han rullade av bommen där. Sen gick det ju lite... fort om vi säger så, hehe. Jag vill rida ordentligt och ta tillbaka efter varje hinder, men han var så himla pigg att jag inte riktigt fick hejd på honom innan nästa anridning. Men han var positiv och glad, och det var det viktigaste!

1m
Fick liite bättre håll på honom här, men fortfarande grymt pigg! Hoppade felfritt fram till nästa sista som var en mur, vilket han aldrig har hoppat. Har bara hoppat murdelar på träning, men aldrig en hel mur. Gick fram och visade honom den innan, och han tyckte att den var väldigt läskig. Kom lite flygandes ur kombenationen, så hade ingen riktig koll fram till muren som han tyckte var jätteläskig och stannade till vid. Jag är på med benen för att han skulle gå fram, och då hoppar han den stillastående! Dock fick han med sig några delar och hoppade sedan sista hindret felfritt, så det blev alltså 4 fel.

Blev så himla förvånad när han hoppade muren stillaståendendende och trots att han tyckte den var jätteläskig så var han så uppe i varv och ville fortsätta att han hoppade den ändå! Nån stans där inne så vet han nog att man inte ska stanna, och hoppade i sista stund, haha.

Trots att det gick lite fort och jag inte riktigt fick tillbaka honom ordentligt idag, så är jag nöjd med honom då han var så himla positiv! Öronen framåt och han tyckte det var superkul och körde lite rejs med mig, haha. Sån himla skillnad från förra hösten och i vår/sommras då självfortroendet var helt i botten och han stannade för minsta lilla. Nu tycker han tom att det är kul och kan bjussa lite om det blir fel. Även tekniken har blivit lite bättre, och tom Leif tycker att han har tagit ett väldigt kliv framåt. Så himla kul att det har lossnad efter att det har gått så väldigt dåligt ett tag! Han är egentligen en häst som är positiv och vill, men behöver ha lite självförtroende :)

Angelica tog några bilder från framridningen som jag kan sänga upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0