Hoppträning

Var som vanligt iväg till gävle och tränade med Eddie i morse. Trots att träningen börjar kl. 8.00 och vi måste åka hemifrån vid 7, så är det ändå ganska skönt att träna på morgonen faktiskt. Speciellt att slippa alla mörka och kalla kvällar i vinter!

Åter till träningen så började vi med att trimma lite gemensamt, bara flytta dem undan skänkeln och sedan rida framåt. Eddie kändes faktiskt väldigt fin och mycket lugnare i munnen. Har börjat variera mellan remont och pullarnosgrimma då han fått skav på insidan av kinderna av achennosgrimman, och jag tycker att han har blivit mycket bättre i munnen på sistone. Sen så gäller det att ta så lite som möjligt i munnen och rida fram honom för skänklarna, annars blir han lätt sådär tjafsig om jag tar och grejar för mycket i munnen på honom. Efter att vi trimmat så jobbade vi med tre bommer på långsidan med 6 språng mellan. Fick inte alls någon riktigt bra känsla där, fick det trångt till sista bommen, la in ett extra osv. Men dom sista gångerna så blev det bra, men ska definitivt jobba mer med bommar hemma.

Hoppade fram på volt och hoppade några linjer, och satte sedan ihop allt till en bana. Kom igång och hade en bättre känsla mot slutet, och Eddie hoppade bra. Tycker att det verkligen har gått framåt i hoppningen på sista tiden! Har far inte iväg lika mycket och jag kan rida mer rytmiskt och han kämpar och försöker hela tiden. Sen så är han inte världens smartaste och gör det svårt för sig genom att inte backa av, utan trampar nästan in i hindret om man inte drar ut markbommen. Men vi hoppade banan på 1-110cm, och han skuttade runt utan större problem. Sista räcket låg på drygt 120 för att han skulle hoppa upp sig lite, dock petade han visserligen ner det med baktassen. Men vi avslutade där då Leif tyckte att han kämpade så bra och att vi skulle avsluta när han var positiv.

Är nöjd med honom idag, och han har som sagt tagit några steg framåt i utvecklingen! Till helgen så ska vi till Högbo och hoppa 90 och 1m, får hoppas att han sköter sig lika bra som sist :)


En bild från helgen då Eddie satte sin andra CR nolla för iår, det går framåt ;)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0