Hoppträning

Efterson vi var ner till Stockholm med Curre igår (åkte halv 7 på morgonen och kom hem 7 på kvällen!), så tränade jag idag på morgonen istället. När jag kom hem igår så skrittade jag ut Eddie en sväng först, och trimmade sedan lite lätt på banan. Han kändes faktiskt fin, så det var kul! Har haft en liten svacka i markarbetet, medan han har tagit ett kliv framåt i hoppningen. Åter till dagens träning så började vi med att trimma utan stigbyglar, jobbade med skänkelvikningar fram till några travbommar, flytta bogarna på volten, enlare förvänd galopp och byten när vi bytte varv. I början så var han lite spänd och gick imot bettet, men slappnade av och jobbade igenom kroppen bättre och bättre allt eftersom.

Hoppade sedan tre små kubhinder på volt med ett galoppsprång mellan, som han gjorde avslappnat och bra. Såna här övningar har han kunnat dra med sig bommaran förut, men nu har han bättre koll på tassarna! Hoppade sedan en S-båge med tre hinder, första gången så for han iväg efter andra hindret så att jag hade noll kol till sista, så fick ett stopp där. Men resterade gånger så var rytmen bättre och han hoppade fint och glatt. Avslutade med att hoppa en serie med två räcken som han gjorde bra. Visst hoppar han lite långt och är i ibland, men han rättar sig och fösöker.

När jag travade av honom så kändes han väldigt avspänd och jobbade igenom kroppen, längde halsen ju mer jag släppte ut tygeln. Kändes riktigt fin där på slutet! Är nöjd med hela dagens tränig då han skötte sig bra :) Till helgen är det tävling som gäller, 90cm och 1m. Hoppas på att det går lika bra som sist!

Kommentarer
Postat av: Gaia

Hi from Italy!

what a beautiful blog!

www.facebook.com/pages/IDR/133709530041269

2011-10-27 @ 10:49:51
URL: http://www.iconadeironchi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0