Curres fd. ryttare

Som jag har skrivit förut så sökte vi runt på internet när vi precis hade fått hem Curre, och eftersom han har ett ganska ovanligt namn så hittade vi mycket intressant som vi inte visste. Bland annat så hittade vi resultat och såg att samma ryttare både tävlade Curre och hans mamma Uwenta I samtidigt. Vi följde Uwentas resultat, och drygt ett år efter att vi köpt Curre (okt 2008) så kom hon trea i LRVs (deras förbund) "mästerskap", en årlig tävling som avslutar utomhussässongen vad jag förstått. Efter det såg vi inga fler resultat, så antingen så kanske hon hamnade i avelsboxen igen eller blev såld.


Uwenta I. Nog är Curre lite lik sin mamma allt? ;)

Faktiskt så hittade jag för ett tag sedan en till avkomma efter Uwenta, alltså en syster till Curre! Hon måste vara ett par år yngre än honom, efter Argentinus och heter passande nog Ewenta. Även hon reds från början av samma ryttare som Curre och Uwenta.

Men nu till det jag egentligen skulle skriva, haha. Nu på hösten så har dom haft samma mästerskap som Uwenta kom trea i nere i Belgien, och Bart Anthonissen som alltså ridit Curre kom både tvåa och trea med två olika hästar. Hittade ett repotage från tävlingen där man ser honom rida, riktigt kul att se han som har ridit (kanske också utbildat) Curre! Fick även reda på lite mer om tävlingen, tex att den går i två omgångar+omhoppning och att hinderhöjden är från 140cm.

Spolar man fram till 6.28 så börjar hoppningen och man ser Bart Anthonissen rida!


Tycker sånt här är superkul att hitta, speciellt från en häst som man importerat och i stort sett bara fick fick reda på stammen och vad han har gjort innan jag köpte honom. Inte något som jag hade räknat med när jag köpte en häst från Belgien, men man kan hitta mycket om man bara letar lite!

Kommentarer
Postat av: hanna ^^

vad fin blogg du har :D

2011-10-08 @ 11:53:47
URL: http://ockleryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0