Bästa hästen

Som ni såg på min mobilblogg i tisdags så var vi ner till Stockholm för återbesök med Curre. Den tyska veterinären som vi åker till var sjuk, så Axel (den svenska) kollade på honom då det bara var återbesök för att se om han fortfarande var okej efter igångsättningen. Allt såg bra ut, så nu ska vi bara fortsättna enligt igångsättningsschemat. Jag tror nog inte att ni förstår hur lättad jag är! I Juli så blev han utdömd som tävlingshäst, i drygt 5veckor skrittade jag honom innan vi åkte till Brunmåla. Väl där var han ordntligt halt och vi hittade en annan skada som var osak till hältan, han blev behandlad på rätt ställe och på 5 veckor var han bra igen. Ganska otroligt när jag tänker tillbaka, detta var ju bara ett sista försök för att ge honom en sista chans.

Han har nu blivit skodd på ett anorlunda sätt, med ringskor och vinklarna håller på att rättas till för att avlasta det område han blev behandlad i. Bara på den här tiden så måste jag säga att han har blivit väldigt fin i fötterna! Håller både tummar och tår för att det här hjälper honom att hålla sig frisk i fortsättingen, annars så har vi åtminstone gett honom alla chanser som finns.


I december så har vi haft Curre i 4 år, och det har minst sagt varit en händelserik resa på både gott och ont. Första 1,5 året så var han fantastisk och det bara flöt på, när vi ridit ihop oss lite mer så så var han nästan alltid felfri. Trots mina misstag så skuttade han lekande lätt runt 120, tills han blev skadad. Eller visade att han hade ont... Sedan har det varit en lång resa för att han skulle bli bra, när han kom tillbaka så visade han återigen att vart skåpet ska stå och var felfri i alla sina 5 första starter. Vi red in i en nationell 120 trots att jag inte varit upp på dom höjderna på 2 år, men han tog mig lekande lätt runt felfritt ännu en gång.

Vad som än händer så är det här en häst som föralltid har satt djupa spår i mig. Utöver den här resen så är han så otroligt speciell, en riktigt tuffing som inte väjer för något. OM en häst kan vara en förebild, så är det precis vad Curre är! Han betyder och kommer alltid att betyda enormt mycket. Jag hoppas att det finns någon mening med allt det här och att det blir någonting bra av det i slutändan. Men varje dag på hans rygg är underbart, han är the one and only♥ 


Tänker aldrig fästa mig vid en häst på det här sättet igen...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0