Tävling Gävle FRK

Tävling idag med Eddie, vilket gick bra tycker jag! Trots en väldigt pigg häst, haha.

90cm
Redan när jag skrittade fram så kändes han sjukt pigg! Framridningen var dessutom allt annat än bra, man kunde rida fram på en liten kladdig ridbana och framhoppnningen på 20x20m var pytteliten. Så jag kunde inte rida fram honom ordentligt, utan skrittade fram ute och joggade runt så mycket det gick på ridbanan. Han brukar kunna springa iväg, men idag var han både pigg och stark! Har aldrig varit med om att han var varit stark på tävling och varit så pigg, dock var det på ett positivt sätt då han bara tyckte att det var kul! Fick två ner, kom lite nära på både ettan och trean, så han rullade av bommen där. Sen gick det ju lite... fort om vi säger så, hehe. Jag vill rida ordentligt och ta tillbaka efter varje hinder, men han var så himla pigg att jag inte riktigt fick hejd på honom innan nästa anridning. Men han var positiv och glad, och det var det viktigaste!

1m
Fick liite bättre håll på honom här, men fortfarande grymt pigg! Hoppade felfritt fram till nästa sista som var en mur, vilket han aldrig har hoppat. Har bara hoppat murdelar på träning, men aldrig en hel mur. Gick fram och visade honom den innan, och han tyckte att den var väldigt läskig. Kom lite flygandes ur kombenationen, så hade ingen riktig koll fram till muren som han tyckte var jätteläskig och stannade till vid. Jag är på med benen för att han skulle gå fram, och då hoppar han den stillastående! Dock fick han med sig några delar och hoppade sedan sista hindret felfritt, så det blev alltså 4 fel.

Blev så himla förvånad när han hoppade muren stillaståendendende och trots att han tyckte den var jätteläskig så var han så uppe i varv och ville fortsätta att han hoppade den ändå! Nån stans där inne så vet han nog att man inte ska stanna, och hoppade i sista stund, haha.

Trots att det gick lite fort och jag inte riktigt fick tillbaka honom ordentligt idag, så är jag nöjd med honom då han var så himla positiv! Öronen framåt och han tyckte det var superkul och körde lite rejs med mig, haha. Sån himla skillnad från förra hösten och i vår/sommras då självfortroendet var helt i botten och han stannade för minsta lilla. Nu tycker han tom att det är kul och kan bjussa lite om det blir fel. Även tekniken har blivit lite bättre, och tom Leif tycker att han har tagit ett väldigt kliv framåt. Så himla kul att det har lossnad efter att det har gått så väldigt dåligt ett tag! Han är egentligen en häst som är positiv och vill, men behöver ha lite självförtroende :)

Angelica tog några bilder från framridningen som jag kan sänga upp.

Dagens ridning

Curre
Är uppe i 40min skritt och 4min trav nu enligt igångsättningsschemat. Red honom efter grusvägarna och han var pigg och glad! Jobbade bra fram till bettet i skritten, men blev lite pigg och rann iväg i traven. Men annars så höll han sig i skinnet och gjorde inget bus, trots att han var pigg :) Dock går han hela tiden och kikar runt om det finns något att blir "rädd" för, så det gäller att vara beredd.

Eddie

Red ut honom efter grusvägarna  i mörkret, såg nästan inte vägen framför oss då det bitvis var dåligt med gatulysen. Tur att han är så pass cool och snäll att rida ut själv på! Till en början så var han lite spänd och sköt ut rumpan till vänster, men efter ett tag när han slappnade av och blev rakare så så jobbade han på riktigt bra. Jobbade med några skänkelvikningar och övergångar, och speciellt i övergångarna så lyssnade han väldigt bra. Joggade mest på i en lite lägre, rund form när han väl kom till ro och hade inga större krav på honom. Blev dock bara skritt och trav då jag inte riktigt såg om det var gropar i vägen, men han var fin idag. Mycket bättre och stadigare i munnen! 


9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Lovade ju att göra klart 30-dagars listan, men inte gjorde jag det ;) Liite sent, men jag håller vad jag lovar och ska försöka att köra vidare på listan!

Om jag skulle få byta liv med någon för en dag så skulle det nog bli någon toppryttare, Rolf-Göran Bengtsson kanske? Skulle vara grymt att få testa hur det är att jobba med hästar professionellt och att vara så skicklig som ryttare. Att man bara sätter sig upp på en häst så vet man hur man ska lösa eventuella problem och/eller att utveckla den och få dem så pass välridna som elitens hästar faktiskt är. Jag har haft turen att få sitta på hästar som har gått 160, och det är helt otroligt hur välridna och lyhörda dom är! Då förstår man också hur mycket tålamod och jobb som ligger bakom alla resultat. Dressyrarbetet är verkligen A och O även för hopphästarna, och jag tycker att det är så fascinerade att se elitryttarna sitta och trimma sina hästar. Så duktig vill jag också vara! :) 


Bästa hästen

Som ni såg på min mobilblogg i tisdags så var vi ner till Stockholm för återbesök med Curre. Den tyska veterinären som vi åker till var sjuk, så Axel (den svenska) kollade på honom då det bara var återbesök för att se om han fortfarande var okej efter igångsättningen. Allt såg bra ut, så nu ska vi bara fortsättna enligt igångsättningsschemat. Jag tror nog inte att ni förstår hur lättad jag är! I Juli så blev han utdömd som tävlingshäst, i drygt 5veckor skrittade jag honom innan vi åkte till Brunmåla. Väl där var han ordntligt halt och vi hittade en annan skada som var osak till hältan, han blev behandlad på rätt ställe och på 5 veckor var han bra igen. Ganska otroligt när jag tänker tillbaka, detta var ju bara ett sista försök för att ge honom en sista chans.

Han har nu blivit skodd på ett anorlunda sätt, med ringskor och vinklarna håller på att rättas till för att avlasta det område han blev behandlad i. Bara på den här tiden så måste jag säga att han har blivit väldigt fin i fötterna! Håller både tummar och tår för att det här hjälper honom att hålla sig frisk i fortsättingen, annars så har vi åtminstone gett honom alla chanser som finns.


I december så har vi haft Curre i 4 år, och det har minst sagt varit en händelserik resa på både gott och ont. Första 1,5 året så var han fantastisk och det bara flöt på, när vi ridit ihop oss lite mer så så var han nästan alltid felfri. Trots mina misstag så skuttade han lekande lätt runt 120, tills han blev skadad. Eller visade att han hade ont... Sedan har det varit en lång resa för att han skulle bli bra, när han kom tillbaka så visade han återigen att vart skåpet ska stå och var felfri i alla sina 5 första starter. Vi red in i en nationell 120 trots att jag inte varit upp på dom höjderna på 2 år, men han tog mig lekande lätt runt felfritt ännu en gång.

Vad som än händer så är det här en häst som föralltid har satt djupa spår i mig. Utöver den här resen så är han så otroligt speciell, en riktigt tuffing som inte väjer för något. OM en häst kan vara en förebild, så är det precis vad Curre är! Han betyder och kommer alltid att betyda enormt mycket. Jag hoppas att det finns någon mening med allt det här och att det blir någonting bra av det i slutändan. Men varje dag på hans rygg är underbart, han är the one and only♥ 


Tänker aldrig fästa mig vid en häst på det här sättet igen...Hoppträning

Efterson vi var ner till Stockholm med Curre igår (åkte halv 7 på morgonen och kom hem 7 på kvällen!), så tränade jag idag på morgonen istället. När jag kom hem igår så skrittade jag ut Eddie en sväng först, och trimmade sedan lite lätt på banan. Han kändes faktiskt fin, så det var kul! Har haft en liten svacka i markarbetet, medan han har tagit ett kliv framåt i hoppningen. Åter till dagens träning så började vi med att trimma utan stigbyglar, jobbade med skänkelvikningar fram till några travbommar, flytta bogarna på volten, enlare förvänd galopp och byten när vi bytte varv. I början så var han lite spänd och gick imot bettet, men slappnade av och jobbade igenom kroppen bättre och bättre allt eftersom.

Hoppade sedan tre små kubhinder på volt med ett galoppsprång mellan, som han gjorde avslappnat och bra. Såna här övningar har han kunnat dra med sig bommaran förut, men nu har han bättre koll på tassarna! Hoppade sedan en S-båge med tre hinder, första gången så for han iväg efter andra hindret så att jag hade noll kol till sista, så fick ett stopp där. Men resterade gånger så var rytmen bättre och han hoppade fint och glatt. Avslutade med att hoppa en serie med två räcken som han gjorde bra. Visst hoppar han lite långt och är i ibland, men han rättar sig och fösöker.

När jag travade av honom så kändes han väldigt avspänd och jobbade igenom kroppen, längde halsen ju mer jag släppte ut tygeln. Kändes riktigt fin där på slutet! Är nöjd med hela dagens tränig då han skötte sig bra :) Till helgen är det tävling som gäller, 90cm och 1m. Hoppas på att det går lika bra som sist!

Återbesök

Har varit ner till Brunmåla för återbesök med Curre, och det såg fortfarande bra ut! Så himla skönt. Han har dessutom blivit skodd, så nu är han fin i fötterna också. I och med skadan som han nu har haft så är det väldigt viktigt med skoningen, så därför blir han skodd på kliniken. Dels med ringskor, och sedan så håller vinklarna på att rättas till. Men som sagt, jätteskönt att han fortfarande är bra!


Pénélope Leprévost

Har sett denna video på flera andra bloggar, men måste bara lägga upp den jag också. Älskar verkligen känslan i den! Kikade även in hemsidan och hennes kollektion, och det var mycket fina saker. Hoppas att vi får se dem i sverige snart :)

Skimmelschampo

Nu när Curre har stått som kovalecent ett tag så har hans svans blivit alldeles brunaktig, och trots att jag har tvättat den med schampo så blir den inte mycket vitare... Så jag bad mamma att köpa skimmelschampo när dom var till sthlm idag, och det blev en flaska Veredus blue snow som tydligen skulle vara bäst. Kommer ihåg att jag har tvättat vita hästben med detta när jag var hos John, och jag har för mig att det var bra. Men nu får vi se om det biter på Curres inte allt för rena svans! Själva schampot är alldeles blålila och ser lite småläskigt ut, men jag hoppas att det funkar.

Någon som har testat detta? Är det bra? :)


Bockelibock

Eftersom Curre stod igår, så fick han trava för första gången idag! Han tyckte det minst sagt var kul och bockade runt en hel del, haha. Är det inte karatesparkar så kör han huvudet mellan benen och guppar runt! Som tur var så gjorde han inte sina värsta bocksprång, även om han bockade på ganska bra idag. Men det är bara roligt att sitta på honom när han är glad! Förutom att han var pigg och busig så skötte han sig fint. Dock har han varit på dåligt hömör både igår och idag, så jag hoppas att det piggar upp honom lite att han får börja trava lite smått under turerna. Han är sådär, har sina dagar ;)

Eddie gick för övrigt ett pass på banan, med mycket fokus på takten och kontakt/stödet. Han har varit lite jobbig den senaste tiden, så la verkligen fokuset på grunderna idag. Jobbade med några övergångar som han gjorde bra, och jag tycker att han blev stadigare mot slutet. När han är spänd och inte riktigt framme till bettet så går han och smårycker i tyglarna, men han kändes som sagt bättre mot slutet. Fick honom tom att gå ganska avspänt förbi den läskiga kortsidan! Får man honom fokuserad så brukar han glömma av sig i att leta läskigheter, och det är nog så man får lösa det :)
Tävlingsbilder från Storvik

Har några ovisade bilder från Storvik sedan förra helgen som jag kan slänga in tänkte jag. Min kära syster som var fotografen! ;)
Passar på att köra en presentation av outfiten!
Hjälm - GPA tone in tone
Väst - Racesafe
Skjorta - Pikeur
Kavaj - Pikeur
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Pikeur lugana
Stövlar - Veredus Guarnieri
Träns - Frank Baines
Pannband - Glengordon
Tyglar - Dyón WC
Förbygel - Glengordon
Sadel - CWD
Sigbyglar - Sprenger BB
sadelgjord - Glengordon
Schabrak - Anna Scarpati
Skydd - Veredus carbon gel

När jag blir lite rik så blir det till att byta ut den svarta utrustningen mot brun! Blir faktiskt första gången jag får börja köpa brunt, då jag alltid har haft svarta saker innan.
Trav imorgon!

Nu har Curre skrittats uppsuttet 40min varje dag i en vecka, och enligt träningsschemat vi fick så får han börja trava imorgon! Så nu ska han skrittas i 40min och får trava 2min (som jag delar upp i 2-3 mindre sträckor) i 5 dagar, sedan byggs det på utifrån shemat. Inga böjda spår eller skänkelvikningar, utan det blir bara ut efter vägarna. Men det känns himla roligt att börja komma igång med honom, även om det bara handlar om skritt och lite trav på raka spår.

Den senaste veckan så har han varit väldigt laddad, snott runt när vi mött bilar, letat "farligheter" för att ta chansen til att få kuta iväg, haha. Så det gäller att vara fokuserad och beredd hela tiden, för annars åker man i backen! Inte för att jag är rädd för åka av, utan snarare att jag får lite ont i magen av tanken på att han kutar hem i 200 blås... Det konstiga är att Eddie som är den där känsliga hästen som uppfattas som väldigt reaktionssnabb när han blir rädd för saker och kastar sig, men det är ytterst sällan jag har åkt av honom faktiskt. Men Curre däremot som är lite långsam och sävlig av sig, har däremot helt sjuka reflexer när han är på det humöret. Trots att jag sitter beredd och VET att nu kör en bil förbi och han kommer troligtvis slänga runt, så håller jag ändå på att åka av. Han har såna himla reflexer trots att man inte kan tro det när man ser hans lugnare sida!

Men annars så är han väldigt fin att rida. Vi har inte gjort så mycket mer än att skritta rakt fram, men just nu är han väldigt känslig för hjälperna, tuggar på bettet och jättemjuk i munnen. Hela han känns ridbar och trevlig. Så nu under igångsättningen så gäller det att fokusera på att han tar mina hjälper, så han fortsätter att vara framme och vaken för mina hjälper även när han taggar ner :)

Är lite sugen på att börja blogga lite mer, men har inga idéer alls då jag har fallit ifrån bloggandet ett tag nu. Någon som har ett bloggtips kanske? :)


Längtar verkligen inte tills snön kommer...

Tävling Högbo RK

90cm
Hann för en gångs skull rida och hoppa fram i lugn och ro, utan att vara sent ute eller i för god tid ;) Eddie kändes fin och jag hade en bra känsla. Inne på banan så hoppade han ett och två fint, sedan red jag iväg honom lite på trean så att han blev flack och petade ner det. Sedan for han iväg lite mot fyran och mot femman så tappade jag bort banan, så blev en ganska konstig sväng där när jag kom på mig. Dock var han med på noterna och hoppade, red iväg honom lite stort mot sexan, men sedan fick jag ihop det hela och han hoppade 7-9 fint. Lite orytmiskt, men är ändå nöjd med rundan då han skötte sig bra! Blev lite spänd bara när vi kom in i ridhuset då man hoppar fram i ett annat, står i en "sluss" och väntar innan man får komma in i andra ridhuset.1m
Även till den här klassen så kändes han fin på framhoppningen, men inte lika spänd när han kom in på banan. Tycker att hela grunden flöt på bra och vi var felfria, till första i omhoppningen så plockade jag lite för mycket så att vi sedan fick det lite långt fram till oxern efter, fick rida på dom två sista galoppsprången så han blev lite flack och rev där. Sedan kom vi lite stort in i kombinationen, men han var duktig och löste det fint! Blev alltså 0+4 fel i den här klassen, vilket jag är mer än nöjd med! Så himla roligt att det har släppt lite nu och att han faktiskt kämpar och försöker att vara felfri :) Han känns verkligen positiv och tycker att det är roligt, vilket såklart är himla kul!

Curres fd. ryttare

Som jag har skrivit förut så sökte vi runt på internet när vi precis hade fått hem Curre, och eftersom han har ett ganska ovanligt namn så hittade vi mycket intressant som vi inte visste. Bland annat så hittade vi resultat och såg att samma ryttare både tävlade Curre och hans mamma Uwenta I samtidigt. Vi följde Uwentas resultat, och drygt ett år efter att vi köpt Curre (okt 2008) så kom hon trea i LRVs (deras förbund) "mästerskap", en årlig tävling som avslutar utomhussässongen vad jag förstått. Efter det såg vi inga fler resultat, så antingen så kanske hon hamnade i avelsboxen igen eller blev såld.


Uwenta I. Nog är Curre lite lik sin mamma allt? ;)

Faktiskt så hittade jag för ett tag sedan en till avkomma efter Uwenta, alltså en syster till Curre! Hon måste vara ett par år yngre än honom, efter Argentinus och heter passande nog Ewenta. Även hon reds från början av samma ryttare som Curre och Uwenta.

Men nu till det jag egentligen skulle skriva, haha. Nu på hösten så har dom haft samma mästerskap som Uwenta kom trea i nere i Belgien, och Bart Anthonissen som alltså ridit Curre kom både tvåa och trea med två olika hästar. Hittade ett repotage från tävlingen där man ser honom rida, riktigt kul att se han som har ridit (kanske också utbildat) Curre! Fick även reda på lite mer om tävlingen, tex att den går i två omgångar+omhoppning och att hinderhöjden är från 140cm.

Spolar man fram till 6.28 så börjar hoppningen och man ser Bart Anthonissen rida!


Tycker sånt här är superkul att hitta, speciellt från en häst som man importerat och i stort sett bara fick fick reda på stammen och vad han har gjort innan jag köpte honom. Inte något som jag hade räknat med när jag köpte en häst från Belgien, men man kan hitta mycket om man bara letar lite!

Första ridturen

Första ridturen på Curre avklarad, förutom att jag höll på att åka av så gick det bra! Han blev rädd för något i blåsten och gjorde en 180 gradare, så jag hängde ett tag på sidan när han for iväg i full galopp, haha. Tur bara att jag satt kvar, så han inte kunde dra hem själv i det tempot ;) Men det var kul att äntligen sitta på Curre mannen igen!<3


Ut på promenad

Ska alldeles strax traska iväg på en promenad med Curre, men imorgon är det sadel som gäller!


Currepojken

Imorgon så får jag äntligen sitta på min skimmel igen, gissa om jag längtar! Drygt 2 månader sedan jag satt på honom sist. Har under den senaste veckan prommenerat med honom 20-30min 2/dag, men from torsdag så ska han få börja skrittas uppsuttet. Fick ett igångsättningsschema som vi ska följa nu under en tid framöver, men det ska verkligen bli superkul att komma igång med honom. Sedan blir det återbesök om en månad, så får vi se om han är lika bra som nu sist. Hoppas verkligen på det bästa!

Hoppträning

Var som vanligt iväg till gävle och tränade med Eddie i morse. Trots att träningen börjar kl. 8.00 och vi måste åka hemifrån vid 7, så är det ändå ganska skönt att träna på morgonen faktiskt. Speciellt att slippa alla mörka och kalla kvällar i vinter!

Åter till träningen så började vi med att trimma lite gemensamt, bara flytta dem undan skänkeln och sedan rida framåt. Eddie kändes faktiskt väldigt fin och mycket lugnare i munnen. Har börjat variera mellan remont och pullarnosgrimma då han fått skav på insidan av kinderna av achennosgrimman, och jag tycker att han har blivit mycket bättre i munnen på sistone. Sen så gäller det att ta så lite som möjligt i munnen och rida fram honom för skänklarna, annars blir han lätt sådär tjafsig om jag tar och grejar för mycket i munnen på honom. Efter att vi trimmat så jobbade vi med tre bommer på långsidan med 6 språng mellan. Fick inte alls någon riktigt bra känsla där, fick det trångt till sista bommen, la in ett extra osv. Men dom sista gångerna så blev det bra, men ska definitivt jobba mer med bommar hemma.

Hoppade fram på volt och hoppade några linjer, och satte sedan ihop allt till en bana. Kom igång och hade en bättre känsla mot slutet, och Eddie hoppade bra. Tycker att det verkligen har gått framåt i hoppningen på sista tiden! Har far inte iväg lika mycket och jag kan rida mer rytmiskt och han kämpar och försöker hela tiden. Sen så är han inte världens smartaste och gör det svårt för sig genom att inte backa av, utan trampar nästan in i hindret om man inte drar ut markbommen. Men vi hoppade banan på 1-110cm, och han skuttade runt utan större problem. Sista räcket låg på drygt 120 för att han skulle hoppa upp sig lite, dock petade han visserligen ner det med baktassen. Men vi avslutade där då Leif tyckte att han kämpade så bra och att vi skulle avsluta när han var positiv.

Är nöjd med honom idag, och han har som sagt tagit några steg framåt i utvecklingen! Till helgen så ska vi till Högbo och hoppa 90 och 1m, får hoppas att han sköter sig lika bra som sist :)


En bild från helgen då Eddie satte sin andra CR nolla för iår, det går framåt ;)Hopptävling Storvik Ovansjö RK

85cm bed. Clear Round

Han kändes faktiskt väldigt lugn när jag red fram, inte alls sådär spänd och skrikig som han han brukar kunna vara. La sig dock lite i handen i galoppen, tror att han kanske hade lite träningsvärk då han trimmades igenom både igår och förrgår. Kändes dock fin när jag hoppade fram, väntade och jag kunde sätta tillbaka honom efter hindren och rätta galoppen utan bråk. På banan så kändes han faktiskt ovanligt lugn och fin! Kunde även här sätta tillbaka, bli klar och rulla på i rytmen till nästa hinder. Han skuttade faktiskt runt felfritt och tittade inte det minsta på dom titthinder som fanns :) Jättenöjd med honom!95cm bed. Två faser


Till den här klassen så kändes han lite lättare i fram och hoppade lika fint på framhoppningen. På banan så blev jag klar lite sent till tvåan och kom lite för nära där, och han petade då översta bommen. Sen till näst sista så skulle jag sitta tillbaka i anridningen, vilket han missförstod och bröt istället av till trav och travhoppade. Han fick med sig den bommen också då han inte hann upp, men resten kändes jättebra! Lika lugnt som förra klassen, så jag är supernöjd med honom idag.Känns verkligen som att en polett har trillat ner hos honom, vilket är väldigt roligt! Nu tar han mina förhållningar och jag kan plötsligt RIDA och fokusera på rytmen istället för att fightas med honom. Dessutom så är han över lag mer avslappnad och tar lite mer tid på sig i sprången. Även roligt att höra från annat håll att han har utvecklats! Tror nästan att han har presterat sina bästa tävlingsrundor idag! Väldigt, väldigt nöjd med honom! Påväg till Storvik

Sitter just nu i bilen påväg till Storvik på tävling med Eddie! Hoppar först 85cm CR och sen 95cm i två faser. Blir första inomhustävlingen för i år (tävlade aldrig inomhus med Eddie i våras), men det ska nog gå bra hoppas jag :)

Hoppas på att han sköter sig lika bra som på förra tävlingen!


RSS 2.0