Tävling Älvkarleby RK

Var som sagt iväg till Älvkarleby och tävlade med Eddie igår, första tävlingen sedan Oktober för honom.

90cm:
8 fel.

Han kändes faktiskt väldigt fin på både framridningen och framhoppningen, så jag försökte bara att jobba honom avspänd och lugn. På framhoppningen så skyggade han för någar bommar som låg utanför staketet, men jag var bara lugn och gjorde ingen större affär av det. Efter ett tag så slutade han att titta och galopperade lugnt förbi! På banan så blev han spändare och började gnägga. Målet med rundan vara bara att ha en jämn rytm, eftersom vi är där bara för att han ska få ruin.

Ettan hoppade han bra, men på tvåan så ligger vi lite stort, så jag smackar lite och lägger på mer ben. Men i sista sekund, precis när vi ska hoppa av så tvärnitar han rakt in i hindret! Jag vet inte om det var för att jag var otydlig eller om han fick syn på något, för det kändes inte som att det var själva hindret han reagerade på. Trist att det blev ett stopp på redan andra hindret, men när jag red an nästa gång så hoppade han fint och likaså resten av banan. Fick dock ett pet då vi kom i korsgalopp genom hela svängen mot en oxer då jag inte hann få tillbaka honom och byta galopp. Över lag så landade han i fel galopp flera gånger, men annars så kändes rundan ganska bra.

1m:
24 fel (4 tidsfel)

Han kändes lika fin på framridningen/hoppningen till den här klassen. In på banan, och han blev precis som till förra klassen okoncentrerad och lite spänd.  Hoppade ettan bra, men rev både tvåan och trean som låg på linje. Vet inte riktigt varför faktiskt, men förmodligen för att han var spänd. Till fyran som var en kombenation så får han för sig något och tvärstannar. Jag rider an igen och vi ligger lite stort, och eftersom jag inte är tillräckligt tydlig så stannar han igen... Efter det så var jag riktigt less på både mig själv och hästen, så jag rider nästa gång an i en betydligt bättre galopp och jag var tydligare i min ridning, och han hoppade då resten felfritt. Tom ett blått plank med fiskar hoppade han utan att titta, när jag var tydlig!

Det kändes riktigt trist och onödigt att dra på sig 20 fel på första halvan av banan, för att sedan hoppa resten felfritt. Men trots dom riktigt kassa resultaten så är jag faktiskt inte speciellt besviken eller missnöjd. När jag var tydlig och bestämd i min ridning, så hoppade han också fint. Så jag tror nog bara att det är ut och hoppas massor av 90 och 1m för att han ska få rutin och spänna av, och sen så måste jag vara tydligare och lägga honom exakt för att han våga hoppa av.

Ibland frågar jag mig själv hur jag orkar hålla på med tanke på hur dåliga resultat vi haft, men jag vet att vi inte drar på oss en massa fel för att han är dum. Så nu ska vi bara ut och samla på oss massa rutin, för jag ger inte upp förran nollarna trillar in. Vilken häst som helst ska kunna nolla lokal 90 och 1m, det finns inga undantag! Han har ju inte varit ut och tävlat sedan oktober förra året, så det är möjligt att han slappnar av efter ett par tävlingar. Men det positiva var att han inte drog iväg som han gjort förut, så allt jobb har nog gett lite resultat :)


Tierp förra året.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0