Hoppträning

Morgonen började med att det snöade/haglade, var vitt ute och termometern visade runt 0. Med andra ord så var det inte sådär jätteroligt att bege sig ner till stallet vid halv sju för att sedan åka iväg på träning, brr. Men jag har ju klara hela vintern, men nog var det motigt när det varit så trevligt väder ett tag! Iaf så fick vi hoppa bana på utebanan idag, då Leif tyckte att det bara är bra att träna i olika väderförhållande. Curre var riktigt pigg idag, och var ordentligt framme till bettet redan från start. Dock så for baken ut till höger hela tiden, och när vi skulle galoppera boommar i början så for han runt, bytte galopp och jag var allmänt okoncentrerad... Men när jag väl fick in baken och började rida ordentligt så gick det bättre.

Hoppade sedan fram på volt i båda varven, och sedan en oxer med galoppbom framför som vi avslutade på runt 130. Han hade verkligen tryck i galoppen och hoppade upp sig fint, men drog hela tiden till höger. När jag korrigerade det genom att leda till vänster så slog han på några bakutsprång, men hoppade sedan rakare. Slutligen så hoppade vi en bana på 110-120, vilket kändes ganska okomplicerat. Vi red på rätt antal galoppsprång överallt och han var nog inte i en bom på hela träningen ens. Dock så drog han hela tiden åt höger, vilket gjorde att bogen föll ut och vi blev lite kvar i vänstersvägen, vilket gjorde att jag fick svårt att nå fram till en bra distans. Blev så på sista hindret när vi hoppade banan, vi blev kvar i vänstersvägen och kom då för nära oxern, vilket gjorde att jag styrde ut ur kombenationen när han ändå drog till höger. Hoppade sedan om kombenationen och hade då koll på yttersidan, och då gick det också bättre.

Annars så tyckte Leif att det var bra, förutom att han drog till höger. Skulle tro att det kanske kan vara för att jag kommit åt honom dom senast edagarna och han har jobbat bra, och det kanske kan vara lite träningsvärk som gör att han drog mer till höger än vanligt? Men han hoppade rikitgt fint, och det var som sagt fart på honom idag! Tror att han tyckte det var skoj att hoppa på utebanan ;) Men det kändes ganska bra inför tävlingen på torsdag och lördag. Bara jag som behöver lära mig att behålla trycket i galoppen och rytmen banan runt, för får han bara plats så gör Curre sitt bästa :)


Någon som inte heller var jättepepp på att kliva upp imorse ;)

Kommentarer
Postat av: HÄSTRYTTAREN

Heej va med i min blogg tävling och vin fina priser från Scapa sports, KL, JW

http://hastryttaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html

2011-05-04 @ 10:06:13
URL: http://hastryttaren.blogg.se/
Postat av: Majken

Jag tycker att du har en skitfin blogg! Har du tid så slå även ett öga på min :D.

2011-05-08 @ 11:01:02
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0