Hoppträning

Var iväg på hoppträning för Leif imorse, vilket gick bra tycker jag! Eftersom jag trimmat honom ganska mycket i veckan så red jag bara ut igår, så han var lite tjafsig i början när jag red fram, men blev bättre sen när vi trimmat en stund. Vi red fram på volten och gick igenom det vanliga, är dom runt innerskänkel? Kan jag ställa höger/vänster/rakrikta? Är bogarna/rumpan på plats? öka/minska osv. Dessutom så jobbade vi med övergångar och förvänd galopp, som gick bättre idag! Visserligen så har han svårt för den förvända i höger varv, men det gick iaf bättre idag. Övning ger färdighet, så är det bara!

Efter att vi hoppat fram på volt så hoppade vi sedan en låg kontrollbana där vi bara skulle skola hästerna och rida ända fram till hindret. Vi skulle ha känslan av att man har en osynlig graman, om ni förstår vad jag menar? Banan bestod av en linje med tre hinder på ena långsidan och den andra en trekombination som vi nu red på tre språng imellan, och efter första varvet så böt vi varv genom att rida en s-linje, samma bana åt andra hållet osv.

Eddie hade lite mycket i huvudet i början, så vi fick nöta på ett tag. Bland annat så drog han iväg och vi fick inte riktigt plats på tre språng i kombenationen, och givetvis så tvärnitar man, för 70cm går ju inte att hoppa om man kommer lite fel... När jag sedan tillrättavisade honom så reste han sig så högt att jag trodde att han skulle slå över! Men istället så snubblar hästen och nästan lägger sig ned, dock satt jag kvar och Eddie kom på fötter igen. Som tur var, men läskigt var det ;) Efter det så gick det betydligt bättre och jag var mer bestämd i min ridning. När jag kände att vi låg på en bra distans så supportade jag honom lite mer för att han skulle våga hoppa av även om avsprångspunkten inte var perfekt.

Som Leif sa så är han inte hinderklok, utan snarare hinderdum ;) Han kan inte trampa om och lösa problem om vi kommer fel, utan jag måste ha honom lydig så att jag kan servera hindren åt honom. Han är som sagt inte den smartaste, man han tycker åtminstone att det är kul så länge han känner sig säker och trygg! På slutet så hoppade vi en bana på runt 1m, vilket gick bra! Jag red bestämt, och han hoppade då fint. Lite långt som han gör speciellt när han är spänd, men annars var det bra. Petade ner tvåan då vi kom lite nära, men det var inget att göra någon större affär av. Leif tyckte att det såg bra ut och att jag har honom bra på marken, jag ska bara vara uppmärksam på högerbogen som åker ut ibland. Men det var roligt att höra då jag lagt ner mycket tid på markarbetet :)

Även fast det inte gick suberbra i början så hade jag en riktigt bra känsla idag! Jag har tänkt igenom vad som oftast blir fel, och sedan varit riktigt taggad inför denna träning. Redan när vi började hoppa fram på volt så hade jag bestämt mig för att hitta en bra rytm, hela tiden tänka framåt och vänta ut hindren. Jag blev själv mer avslappnad i min ridning och allt flöt på så mycket bättre, så känslan var riktigt bra idag. Har jag den känslan och rider lika bestämt så kommer det att gå super på tävlingen på lördag! Vi får hoppas på det iaf ;) Fick lite samma känsla av enkelhet som jag brukar ha på Curre, så jag är riktigt nöjd!!

Första hindret är inte med på filmen då pappa inte han få upp kameran, eller mobilen rättare sagt. Sen så hör ni att jag ptroar (heter det så?) i kombenationen, och anledningen är som ni ser att han backar verkligen inte av för fem öre, och får det väldigt trångt till C-hindret. Han är med andra ord inte så rolig att hoppa långa serier med ;)Men visst har han väl blivit duktig ändå? :DKommentarer
Postat av: Caroline

Duktig kille! :)Jobbar eller pluggar du? Hur hinner du med två hästar varje dag? (Har du kanske någon medryttare eller snälla föräldrar som hjälper till ibland?) Är det stor skillnad från när du hade en eller vänjer man sig snabbt så att säga? :) Jag skulle gärna vilja ha en till! Får se hur det blir till hösten...

2011-05-27 @ 08:00:58
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Linda Eriksson

Sv; Okej. Nej det är den som jag har på mina bilder som jag använder på tex min blogg. Kan maila bilderna med min logga ikväll eller så, så får du kolla på dem =)

2011-05-27 @ 08:21:21
URL: http://lindaaeriksson.blogg.se/
Postat av: Elin

han ser jättefin och rolig ut, hoppa kan han då! :) verkligen skjuter iväg från marken, när ni ridit ihop er ännu mer och när du kan, som du säger, servera hindrena åt honom så tror jag inte höjden kommer stoppa er. Men syns att han kräver mycket ridning! Skitbra att ha både han och Curre ju.

2011-05-27 @ 13:47:37
URL: http://nittondeaugusti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0