Hoppträning

I tisdags så var jag iväg till Gävle och tränade med Eddie för Leif. Vi började med att trimma dem på ett fyrkantspår där vi på långsidorna skulle ställa dem i nacken tills dom blev "genomsläppliga", alltså gav efter och blev lösgjorda. Växelvis så gick vi även in på volten och kollade av att vi kunde ha dem runt innerskänkeln och att vi kunde öka/minska traven. Gjorde samma sak i galoppen. Eddie var verkligen superfin, mjuk och lätt i handen, jobbade helt enkelt riktigt bra!

När vi skulle börja med den förvända galoppen så blev det dock lite trubbel då han inte är tillräckligt stark, och det fungerade helt enkelt inte. Jag blev arg, Eddie blev spänd och det blev pannkaka. Backade sedan tillbaka och red istället som ett timglas, vilket fungerade bättre. Fick lite skäll av Leif att man faktiskt inte kan kräva för mycket av dem, utan att man måste backa tillbaka när det blir för svårt. Kände mig riktigt dum, då jag förstod precis vad han menade! Men nu blir det till att träna stenhårt på den förvända galoppen (inte hela pass såklart, men lite varje dag), för snart ska den sitta har jag bestämt! :)

Under själva hoppningen så var det fokus på serier och kombenationer. Hoppade först fram på volt och sedan en serie med 5 räcken med ett galoppspråg mellan varje. Första gången så gick det bra genom serien och han hoppade avspänt och fint! Men när vi sedan höjde lite så blev han spänd och hoppade långt, vilket gjorde att han helt enkelt inte fick plats! Stackarn blev helt förvirrad och visste inte hur han skulle lösa situationen, så jag fick vara bestämd och säga till att han var tvungen att lösa det. Det var riktigt äckligt att hoppa den serien då det kändes som att vi skulle landa i nästa hinder, men han löste det och tog sig igenom den! Som Leif sa, det är verkligen skillnad att sitta på Eddie mot för Curre som hoppar så otroligt runt och igenom kroppen ;)

Hoppade en liten bana på slutet, vilket gick bra. Vi hade ett bra flyt och han hoppade det tittiga utan problem. Tror att problemen vi hade på tävlingen sist berodde på att jag var för otydlig, och då blir han osäker när jag blir för passiv. Men jag fick lite tips om vad jag kan kan träna på hemma för att han ska bli mer avspänd, så nu jäklar ska det tränas! :) Kvalité och inte kvantitet som man brukar säga.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0