Högbospelen lördag

Igår bar det iväg till Högbo igen för att hoppa en nationell 120 denna gång. Kvart över sex fick vi åka då tävlingarna började redan sju! Tur att vi har så pass nära ändå ;)

120cm

Allt började med att jag tog ut honom i god tid och red fram en stund i ridhuset, fokuserade på att han skulle ta skänkeln och lyssna framåt. När jag sedan skulle rida till framhoppningen så trodde jag att man inte fick gena över planen, så jag gick runt och upp förbi stallet istället. Självklart så kom det en lastbil så jag fick stanna osv. Fick direkt gå in på framhoppningen, och när jag precis ska till och hoppa fram på lilla så är det TVÅ kvar tills mig! Jag får lite lätt panik och hoppar fram två språng på räcket och ett språng på oxern innan jag måste in på banan. Tydligen så tog det aldeles för lång tid när jag gick runt, plus att det var strykna före mig...

Så det kändes sådär halvkul att gå in i vår första 120 på två år med den framhoppningen i ryggen. Men som tur är så stressar inte Curre upp sig för sånt, och behöver egentligen inte så många språng på framhoppningen för hans egen del. Väl inne på banan så tänkte jag ungefär att "nu gäller det", och vi fick faktiskt ett riktigt bra flyt genom hela banan och kom i mål felfria! Blir fortfarande lika glad när jag tänker på den känslan jag hade när vi kom i mål! Han är verkligen helt grym, och nollar även sin femte start. Eftersom detta var första 120 starten på länge så red jag för att vara felfri och inte på tid, vilket resulterade att vi hamnade några utanför placering då det var många nollor. Men jag är riktigt nöjd ändå!

Vi hade som sagt ett bra flyt, och det ända hindret som han var i var sista hindret där jag inte riktigt fick blev klar i tid. Men något som vi måste jobba med är att få upp grundtempot och att han blir lite kvickare. Just nu så hoppar han väldigt väl, men tuffar på och är lite för långsam. Så ett bättre grundtempo och få honom lite rappare är vad vi behöver jobba med, så kanske vi får rosett nästa gång ;)

120 bed. A:0: 0fel

Det känns lite kul att jag hade som mål i början av året att kanske rida 120 i höst, nu i maj så har vi en felfri nationell 120! Men Curre gör det så sjukt enkelt och 120 kändes inte ett dugg svårt. Så nu får vi hoppas att han fortsätter att hålla sig fräsch, min guldklimp♥ Sen så får vi se till att få en bättre framhoppning till nästa tävling, för detta var ingen höjdare...
Filmer kommer! :)Kommentarer
Postat av: Lovisa

Jättefin blogg! :)

2011-05-08 @ 16:59:38
URL: http://ponnytavling.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Hejsan!

Vill du skicka några bilder på Lady Stardust? :)

Skicka isf till beatricebroberg@hotmail.com !

2011-05-08 @ 18:05:11
URL: http://beatricebroberg.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0