Dagens ridning

Red ut Eddie igår, och idag blev det ett trimmpass på banan. Gick igenom lite samma som i förrgår, dock var han inte riktigt lika fin som då. Det blåste, vilket gjorde honom lite okoncentrerad, men han jobbade ändå bra tycker jag! Jobbade med öppnor/slutor i traven, som han gjorde väldigt bra. Red även serpentinbågar och med att korta/länga traven. Samlade ihop honom några steg, för att sedan rida framåt. I galoppen så jobbade vi vidare med den förvända galoppen, och idag lyckades vi även klara en lite skarpare (forfarande stor dock) linje, övning ger färdighet! Han var även mer balanserad när vi red timglas på långsidorna.

Kunde korta honom ganska mycket i galoppen, och han blev då lite sur när jag kom åt honom! Han är svag i höger bak, och när jag kommer åt honom och får in det där bakbenet så blir han lite sur och tycker att jag är jobbig, haha. Men han jobbade på bra och var avspänd i tempoväxlingarna, vilket var huvudsaken. När jag skulle trava av honom så var han lite ostdig och gillade inte när jag kom åt honom, men efter en stund när jag red mycket framåt så blev han stadigare.

Över lag så känns han fin på marken just nu! Kommer ihåg i början när han hade svårt att fatta galopp, och minns särskilt en dressyrträning aldeles i början när han bara bar iväg i galoppen! Om man jämför med då, så har det hänt väldigt mycket på det här 1,5 året, vilket känns kul! Nu ska det bara släppa lite mer i hoppningen, vilket jag tror att det snart kommer att göra. Hoppas jag iaf :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0