Tävlingen

Internet var helkrångligt igår, så uppdaterar om tävlingen nu istället.

95cm

Satt för det första upp aldeles för sent, och hann inte alls rida fram honom ordentligt. Så himla dumt av mig! Han behöver en lång framridning för att spänna av och komma till ro, så på banan var han stressad och bara sprang. Fick inte tillbaka honom mellan hindren, tappade rytmen totalt vilket gjorde att jag inte kunde lägga honom optimalt =stopp. Tre stopp och uteslutna, dock kom vi över sista hindret, alltid något...

1m

Det var så få starter så vi ställde aldrig in honom i transporten mellan klasserna, utan jag red istället fram honom ordentligt till den här klassen. Han kändes fin och började tillslut att spänna av efter några språng på framhoppningen, dock fortfarande ganska spänd. På banan så stannar han först på tvåan som var en grind, tror han blev lite tittig då jag inte var tillräckligt bestämd i anridningen. Sedan så kom jag i ett sånt där satans mellanläge på kombenationen direkt efter, så blev ett stopp även där. Klandrar inte honom för det, utan det var mitt fel. Blev redigt arg på mig själv där, och red bestämt resten av banan som han faktiskt hoppade felfritt.

Var så himla besviken och ledsen efter detta, då han kändes så himla fin på träningen... Inte bara för att det gick dåligt just denna tävling, utan för allt. För att det aldrig släpper med Eddie, allt med Curre osv. Bägaren rann över så att säga. Men som Leif sa, det finns bara två saker att välja mellan. Antingen så bryter man ihop, eller så biter man ihop. Men egentligen så finns det bara ett alternativ ;) 

Men ska vi se något positivt i det hela så hoppade han faktiskt väldigt fint när han väl hoppade. Inte sådär spänt när han släpper ryggen och bara drar med sig bommarna, utan han hoppade lite mera runt och försiktigt. Fick utan problem plats i kombenationen, som han så många gånger har fått det trångt i och rivit ut. Även om han fegar ur så tror jag han har lärt sig lite, så det kanske släpper snart. Vi får hoppas på det :)

Man får bryta ihop en liten stund då och då, men jag har bestämt mig för att vara positiv. Någon gång kommer jag att lyckas, om jag bara kämpar tillräckligt hårt och håller modet uppe! :)


Eddie över den läskiga grinden. Snodde bilden av Evelina, hoppas det är okej!Dagen före tävling

Red Eddie på morgonen då vi skulle bort på eftermiddagen, så jag släppte ut dom andra två och lämnade kvar Eddie inne då jag skulle göra iordning och rida honom. Gissa om han blev upprörd? För det första så skrek han, och sen vände han huvudet och blängde på mig med jämna mellanrum ;) Haha! Egentligen så brukar han inte bry sig om att vara inne själv, men att dom andra får gå ut i hagen före honom är inte poppis!

Red först ut honom en sväng, ca 30min och sedan en stund på banan för att checka av. Dels så var han lite upprörd över att han inte fick gå ut, och sedan så stod det en annan häst i en hage vid ridbanan och skrek då den var själv... Så när Eddie skrek så svarade den hästen, osv. Egentligen så kändes Eddie ganska fin och mjuk när han väl slappnade av, men var väldigt okoncentrerad och hörnet vid lngången var plötsligt väldigt farlig idag. Så vi hade en liten dust, och jag var måttligt irriterad då det dessutom spöregnade. Men när vi red hemåt så kändes han iaf avspänd och fin, alltid något :)

Imorgon så åker vi till Storvik och hoppar 0,95m och 1m, båda i två faser. Känner mig riktigt taggad!Mobilbild tagen för någon vecka sedan.Hoppträning

Var iväg på hoppträning för Leif imorse, vilket gick bra tycker jag! Eftersom jag trimmat honom ganska mycket i veckan så red jag bara ut igår, så han var lite tjafsig i början när jag red fram, men blev bättre sen när vi trimmat en stund. Vi red fram på volten och gick igenom det vanliga, är dom runt innerskänkel? Kan jag ställa höger/vänster/rakrikta? Är bogarna/rumpan på plats? öka/minska osv. Dessutom så jobbade vi med övergångar och förvänd galopp, som gick bättre idag! Visserligen så har han svårt för den förvända i höger varv, men det gick iaf bättre idag. Övning ger färdighet, så är det bara!

Efter att vi hoppat fram på volt så hoppade vi sedan en låg kontrollbana där vi bara skulle skola hästerna och rida ända fram till hindret. Vi skulle ha känslan av att man har en osynlig graman, om ni förstår vad jag menar? Banan bestod av en linje med tre hinder på ena långsidan och den andra en trekombination som vi nu red på tre språng imellan, och efter första varvet så böt vi varv genom att rida en s-linje, samma bana åt andra hållet osv.

Eddie hade lite mycket i huvudet i början, så vi fick nöta på ett tag. Bland annat så drog han iväg och vi fick inte riktigt plats på tre språng i kombenationen, och givetvis så tvärnitar man, för 70cm går ju inte att hoppa om man kommer lite fel... När jag sedan tillrättavisade honom så reste han sig så högt att jag trodde att han skulle slå över! Men istället så snubblar hästen och nästan lägger sig ned, dock satt jag kvar och Eddie kom på fötter igen. Som tur var, men läskigt var det ;) Efter det så gick det betydligt bättre och jag var mer bestämd i min ridning. När jag kände att vi låg på en bra distans så supportade jag honom lite mer för att han skulle våga hoppa av även om avsprångspunkten inte var perfekt.

Som Leif sa så är han inte hinderklok, utan snarare hinderdum ;) Han kan inte trampa om och lösa problem om vi kommer fel, utan jag måste ha honom lydig så att jag kan servera hindren åt honom. Han är som sagt inte den smartaste, man han tycker åtminstone att det är kul så länge han känner sig säker och trygg! På slutet så hoppade vi en bana på runt 1m, vilket gick bra! Jag red bestämt, och han hoppade då fint. Lite långt som han gör speciellt när han är spänd, men annars var det bra. Petade ner tvåan då vi kom lite nära, men det var inget att göra någon större affär av. Leif tyckte att det såg bra ut och att jag har honom bra på marken, jag ska bara vara uppmärksam på högerbogen som åker ut ibland. Men det var roligt att höra då jag lagt ner mycket tid på markarbetet :)

Även fast det inte gick suberbra i början så hade jag en riktigt bra känsla idag! Jag har tänkt igenom vad som oftast blir fel, och sedan varit riktigt taggad inför denna träning. Redan när vi började hoppa fram på volt så hade jag bestämt mig för att hitta en bra rytm, hela tiden tänka framåt och vänta ut hindren. Jag blev själv mer avslappnad i min ridning och allt flöt på så mycket bättre, så känslan var riktigt bra idag. Har jag den känslan och rider lika bestämt så kommer det att gå super på tävlingen på lördag! Vi får hoppas på det iaf ;) Fick lite samma känsla av enkelhet som jag brukar ha på Curre, så jag är riktigt nöjd!!

Första hindret är inte med på filmen då pappa inte han få upp kameran, eller mobilen rättare sagt. Sen så hör ni att jag ptroar (heter det så?) i kombenationen, och anledningen är som ni ser att han backar verkligen inte av för fem öre, och får det väldigt trångt till C-hindret. Han är med andra ord inte så rolig att hoppa långa serier med ;)Men visst har han väl blivit duktig ändå? :DDagens ridning

Red ut Eddie igår, och idag blev det ett trimmpass på banan. Gick igenom lite samma som i förrgår, dock var han inte riktigt lika fin som då. Det blåste, vilket gjorde honom lite okoncentrerad, men han jobbade ändå bra tycker jag! Jobbade med öppnor/slutor i traven, som han gjorde väldigt bra. Red även serpentinbågar och med att korta/länga traven. Samlade ihop honom några steg, för att sedan rida framåt. I galoppen så jobbade vi vidare med den förvända galoppen, och idag lyckades vi även klara en lite skarpare (forfarande stor dock) linje, övning ger färdighet! Han var även mer balanserad när vi red timglas på långsidorna.

Kunde korta honom ganska mycket i galoppen, och han blev då lite sur när jag kom åt honom! Han är svag i höger bak, och när jag kommer åt honom och får in det där bakbenet så blir han lite sur och tycker att jag är jobbig, haha. Men han jobbade på bra och var avspänd i tempoväxlingarna, vilket var huvudsaken. När jag skulle trava av honom så var han lite ostdig och gillade inte när jag kom åt honom, men efter en stund när jag red mycket framåt så blev han stadigare.

Över lag så känns han fin på marken just nu! Kommer ihåg i början när han hade svårt att fatta galopp, och minns särskilt en dressyrträning aldeles i början när han bara bar iväg i galoppen! Om man jämför med då, så har det hänt väldigt mycket på det här 1,5 året, vilket känns kul! Nu ska det bara släppa lite mer i hoppningen, vilket jag tror att det snart kommer att göra. Hoppas jag iaf :)Trimmpass

Blev ett trimmpass för Eddie på banan.
Började med att jogga fram i trav och galopp, kände igenom sidorna och gjorde några övergångar. Jobbade sedan med öppnor i trav, växelvis med tempoväxlingar på mittvolten. Samlade ihop honom ganska mycket, för att sedan rida framåt där jag ville att han skulle gå kvar och skjuta på istället för att bli springig, vilket han gjorde bra!

I galoppen så jobbade vi med förvänd galopp där jag red in som ett timglas på långsidorna, och fortsatte med tempoväxlingar. Han kändes verkligen superfin och jobbade riktigt bra idag! Kändes lösgjord och jobbade avspänt redan från start, utan att titta speciellt mycket på saker runt omkring. Han låg lite på bettet i början, men blev lättare i handen och kom igång med bakbenen mycket bättre not slutet. Öppnorna satt, han var reglerbar och riktigt mjuk och fin att rida. Duktig häst! Det är under såna här pass som man inte vill sluta rida :)Världens finaste


Det finns inte mycket som gör mig så varm om hjärtat som den blicken.
Han är så fin min häst, bäst i världen♥Eddie i remont

Under förra veckan så var jag in på Hööks för att köpa ett remontträns till Eddie. Brukar variera nosgrimma, och remont har jag inte ridit honom på innan då jag inte äger någon sådan nosgrimma faktiskt. Har nu både trimmat och hoppat på det en gång, och jag tycker faktiskt att han fungerar ganska bra på det! Såklart så är det ingen superskillnad, men tycker att han blir lite stadigare i munnen. Men frågan är ju nu när jag ska köpa nytt (brunt) tävlingsträns, vilken nosgrimma ska jag satsa på och ska jag välja Ljus eller mörkbrunt läder? Hmm..

Vad tror/tycker ni Eddie skulle passa bäst i? :)


Eddie i remonttränset från Hööks.


Vanligt achenträns.


Här syns även sadelns färg.


Hoppträning

I tisdags så var jag iväg till Gävle och tränade med Eddie för Leif. Vi började med att trimma dem på ett fyrkantspår där vi på långsidorna skulle ställa dem i nacken tills dom blev "genomsläppliga", alltså gav efter och blev lösgjorda. Växelvis så gick vi även in på volten och kollade av att vi kunde ha dem runt innerskänkeln och att vi kunde öka/minska traven. Gjorde samma sak i galoppen. Eddie var verkligen superfin, mjuk och lätt i handen, jobbade helt enkelt riktigt bra!

När vi skulle börja med den förvända galoppen så blev det dock lite trubbel då han inte är tillräckligt stark, och det fungerade helt enkelt inte. Jag blev arg, Eddie blev spänd och det blev pannkaka. Backade sedan tillbaka och red istället som ett timglas, vilket fungerade bättre. Fick lite skäll av Leif att man faktiskt inte kan kräva för mycket av dem, utan att man måste backa tillbaka när det blir för svårt. Kände mig riktigt dum, då jag förstod precis vad han menade! Men nu blir det till att träna stenhårt på den förvända galoppen (inte hela pass såklart, men lite varje dag), för snart ska den sitta har jag bestämt! :)

Under själva hoppningen så var det fokus på serier och kombenationer. Hoppade först fram på volt och sedan en serie med 5 räcken med ett galoppspråg mellan varje. Första gången så gick det bra genom serien och han hoppade avspänt och fint! Men när vi sedan höjde lite så blev han spänd och hoppade långt, vilket gjorde att han helt enkelt inte fick plats! Stackarn blev helt förvirrad och visste inte hur han skulle lösa situationen, så jag fick vara bestämd och säga till att han var tvungen att lösa det. Det var riktigt äckligt att hoppa den serien då det kändes som att vi skulle landa i nästa hinder, men han löste det och tog sig igenom den! Som Leif sa, det är verkligen skillnad att sitta på Eddie mot för Curre som hoppar så otroligt runt och igenom kroppen ;)

Hoppade en liten bana på slutet, vilket gick bra. Vi hade ett bra flyt och han hoppade det tittiga utan problem. Tror att problemen vi hade på tävlingen sist berodde på att jag var för otydlig, och då blir han osäker när jag blir för passiv. Men jag fick lite tips om vad jag kan kan träna på hemma för att han ska bli mer avspänd, så nu jäklar ska det tränas! :) Kvalité och inte kvantitet som man brukar säga.Seabiscit

I söndags så följde jag med min syster som skulle tävla i Ovansjö (dock var det Gävle ponnyklubb som arrangerade tävlingen), och jag passade då på att fota lite under framridningen och efter då jag filmade rundan. Det gick bra för dem, felfri i LD och i LC så fick dem ett litet stopp, men resten såg jättefint ut. Det var första tävlingen för dem på väldigt länge, så det var kul! Han har ju inte varit helt lätt den ponnyn, men nu värkar han ha kommit i form :)


Men visst är han fin? :D


Säg den lycka som varar för evigt

Här på bloggen så har det varit dött ett par dagar, och anledningen är den att jag helt enkelt inte har orkat av diverse anledningar. Har några bilder och inlägg på lager, så förhoppningsvis blir uppdateringen bättre! Behövde nog en lite bloggpaus känner jag.

I onsdags så var vi iväg till veterinären igen med Curre, för att göra en check så allt stämmer. Han reagerade på böjprovet, och ska nu vila i 2,5 vecka innan det är återbesök igen. Han har hoppat så bra och och varit nolla varje start, har inte så mycket som stått imot på ett hinder. Men det var iallafall tur att vi kollade upp honom, för han säger verkligen inte till. Hade han bara gjort det från alllra första början så kanske han hade varit en helt frisk och sund häst idag, som sluppit dessa veterinärbesök...

Vi får hoppas att vi kom på det i tid och att han är bra tills nästa återbesök, och sedan ska jag lägga om träningen lite. Man kan inte göra så mycket mer än sitt bästa, och hoppas på att ödet och turen är på sin sida.


Jag gör allt för dig, liksom du gör för mig♥


Filmer från helgen!

Nu har jag äntligen fått upp filmerna frånm Högbospelen! Det tog lite tid, men nu är dom uppe.

110cm torsdag


Som ni ser så fick jag inte riktigt tillbaka honom på linjerna till kombenationen (både i grunden och omhoppningen), och kommer lite nära in. Sen så får ni blunda på första i omhoppningen, usch! Rider på honom aldeles för mycket, men han är klok och rättar sin matte ;) Men är annars nöjd med rundan, speciellt att jag behöll fokuset och skärpte mig efter mina missar! 

120cm lördag


Detta är nog den runda som jag är mest nöjd med hitils! Jag red på ett språng för mycket mellan ettan och tvåan, och till sista så fick jag inte riktigt tillbaka honom efter att vi kom lite stort på oxern före, så han var i det hindret. Men annars så hade vi ett bra flyt hela rundan! Jag hade missarna från 110n i ryggen, och gjorde inte om samma misstag.

Som ni ser på båda filmerna så behöver vi jobba med kvickheten och få upp ett bättre grundtempo. Men han ställde upp till 100% och hoppade super! Helt fantastisk är han♥ Han gör verkligen sitt yttersta för att vara felfri, och jag behöver i princip bara tänka på min egen prestation. För jag vet att han ställer upp och gör sitt :)♥Nya stigläder

Under förra veckan så var vi iväg en sväng till Ockelbo för att kika på nya stigläder hos Ebenfelt. Hade sedan innan kikat på ett par från Santa Cruz, och eftersom dom hade riktigt bra pris på dem så blev det ett par nya till både Eddies och Curres sadel! Normalt sett så kostar dem ca 800kr, och jag gav 495kr/paret. Stod och valde mellan ett par mörkbruna och ett par ljusare till Eddies sadel, men de fick bli dom ljusare. Dom var aningens ljusare än sadeln, men mörknade lite när jag smorde in dem. Så skulle tro att färgen blir ganska bra sen. Dock är bilden lite missvisande, då dom ser mycket ljusare ut än i verkligheten! Men grymt skönt att slippa rida med svarta stigläder som jag gjort ett tag nu ;)


Känns som att Curres sadel var i behov av ett par nya... ;)Är faktiskt väldigt nöjd med dessa stigläder, riktigt mjuka och fina. Behövde knappt smörja in dem! Gillar inte när de är hårda och nöter på sadeln, utan det lönar sig att lägga lite mer pengar på just stigläder så att sadeln håller sig fin :)

Nu kan jag checka av stigläder på min "att köpa" lista! På tur står det att hitta något snyggt brunt träns till Eddie, och sedan förbygel, magplatta och skydd. Dock är det inte det allra lättaste, då jag är kräsen med både nyans och spännen, haha.Dagens ridning

Cuwento
Red ut honom en ganska lugn runda i skogen. I söndags så skrittade jag ut honom och igår vilade han, så han får ta det lite lugnt några dagar efter helgen :) Jobbade med många övergångar mellan skritt-trav, och red verkligen in i övergången. Efter några ordentliga övergångar så kom han verkligen igång och började sätta under sig, och jobbade riktigt fint! Övergångar är verkligen superbra att jobba med hela tiden, men konsten är ju att göra dem korrekt för att få rätt effekt. Tycker att jag fick till dem idag, vilket kändes! Jobbade även med skänkelvikningar, och han flyttade undan bra för båda skänklarna. Väldigt nöjd med honom :)

Entiego

Vila.

Jag jobbar med att få upp filmerna från helgen, men det går seeegt... Youtube är verkligen inte snabb med mina filmer!

Inga bilder...

Jag blev jätteglad när jag såg att det var flera fotografer i Högbo, eftersom det hade varit roligt att ha tävlingsbilder på mig och Curre! Bland annat så var Beltrads foto där, men såg på hemsidan att dom i princip fotat alla klasser utom dom jag var med i... Så himla surt :(

Om det är någon som vet vart det finns fler bilder från Högbo, eller kanske tom har tagit någon på mig och Curre så får ni gärna säga till. Skulle bli jätteglad!

Högbospelen lördag

Igår bar det iväg till Högbo igen för att hoppa en nationell 120 denna gång. Kvart över sex fick vi åka då tävlingarna började redan sju! Tur att vi har så pass nära ändå ;)

120cm

Allt började med att jag tog ut honom i god tid och red fram en stund i ridhuset, fokuserade på att han skulle ta skänkeln och lyssna framåt. När jag sedan skulle rida till framhoppningen så trodde jag att man inte fick gena över planen, så jag gick runt och upp förbi stallet istället. Självklart så kom det en lastbil så jag fick stanna osv. Fick direkt gå in på framhoppningen, och när jag precis ska till och hoppa fram på lilla så är det TVÅ kvar tills mig! Jag får lite lätt panik och hoppar fram två språng på räcket och ett språng på oxern innan jag måste in på banan. Tydligen så tog det aldeles för lång tid när jag gick runt, plus att det var strykna före mig...

Så det kändes sådär halvkul att gå in i vår första 120 på två år med den framhoppningen i ryggen. Men som tur är så stressar inte Curre upp sig för sånt, och behöver egentligen inte så många språng på framhoppningen för hans egen del. Väl inne på banan så tänkte jag ungefär att "nu gäller det", och vi fick faktiskt ett riktigt bra flyt genom hela banan och kom i mål felfria! Blir fortfarande lika glad när jag tänker på den känslan jag hade när vi kom i mål! Han är verkligen helt grym, och nollar även sin femte start. Eftersom detta var första 120 starten på länge så red jag för att vara felfri och inte på tid, vilket resulterade att vi hamnade några utanför placering då det var många nollor. Men jag är riktigt nöjd ändå!

Vi hade som sagt ett bra flyt, och det ända hindret som han var i var sista hindret där jag inte riktigt fick blev klar i tid. Men något som vi måste jobba med är att få upp grundtempot och att han blir lite kvickare. Just nu så hoppar han väldigt väl, men tuffar på och är lite för långsam. Så ett bättre grundtempo och få honom lite rappare är vad vi behöver jobba med, så kanske vi får rosett nästa gång ;)

120 bed. A:0: 0fel

Det känns lite kul att jag hade som mål i början av året att kanske rida 120 i höst, nu i maj så har vi en felfri nationell 120! Men Curre gör det så sjukt enkelt och 120 kändes inte ett dugg svårt. Så nu får vi hoppas att han fortsätter att hålla sig fräsch, min guldklimp♥ Sen så får vi se till att få en bättre framhoppning till nästa tävling, för detta var ingen höjdare...
Filmer kommer! :)Högbospelen torsdag

Var alltså iväg till Högbo på deras meeting "Högbospelen" som började idag, och hoppade den inledande 110n med Curre!

110cm: 0+0 fel och 13e placerad av 74 starter!

Curre gjorde det igen, och skuttade runt sin fjärde felfria start av fyra möjliga sedan skadan. Dessutom så lyckades han hoppa hem en rosett även denna gång, bästa hästen! Detta var första utetävlingen för iår, och dessutom på en stor utebana, så la fokuset på att försöka hålla samma tryck och rytm i galoppen hela banan runt. Jag tycker att vi fick ett bra flyt och jag red på dom antal språng som jag planerat. Dock så blev han lite stark och jag fick inte riktigt tillbaka honom på linjerna, vilket resulterade i att vi fick ett kort sista språng. Speciellt till sista kombenationen i omhoppningen så kom vi nära då jag inte fick tillbaka honom i tid, men nu när det är så pass lågt så fixade han det ändå.

Sen så gjorde jag en dundermiss till första i omhoppningen och tänkte trycka av honom aaaldeles för tidigt, men superCurre trampar om och är felfri över. Jag borde verkligen inte göra en sådan miss, men jag får återigen tacka min otroligt snälla och duktiga häst!♥ Jag skulle bara ha behållt samma tryck genom svängen och väntat ut hindret, men som sagt så lär man sig av sina misstag. Men i övrigt så kändes det enkelt, så på lördag blir det 120 start för vår del. Hjälp! Men det går nog bra, bara jag ser till att rida med ett bra tryck och vara snabbare tillbaka så går det nog bra :)

Det skulle vara en fotograf på plats, så efter helgen så kanske ni får se bilder! Kommer förmodligen film från rundan lite senare :)


Bäst♥

Dagens ridning

Cuwento
Red honom tidigt på förmiddagen då tävlingen börjar 8 imorgon. Skrittade först ut honom ca 30min och red sedan en stund på banan, kanske 10-15min? Kollade bara av att han var framme för skänkeln och strechade sidorna, och han kändes väldigt fin. Sedan jag satte på mig dom andra sporrarna förra veckan så har han fått en helt annan bjudning, även när jag rider utan dem. Han bjuder fram, tar stöd och jobbar igenom kroppen mycket bättre! Han känns iaf bra inför tävlingen imorgon, då vi åker och hoppar en 110cm i Högbo :)

Eddie
Vila.
Hoppträning

Morgonen började med att det snöade/haglade, var vitt ute och termometern visade runt 0. Med andra ord så var det inte sådär jätteroligt att bege sig ner till stallet vid halv sju för att sedan åka iväg på träning, brr. Men jag har ju klara hela vintern, men nog var det motigt när det varit så trevligt väder ett tag! Iaf så fick vi hoppa bana på utebanan idag, då Leif tyckte att det bara är bra att träna i olika väderförhållande. Curre var riktigt pigg idag, och var ordentligt framme till bettet redan från start. Dock så for baken ut till höger hela tiden, och när vi skulle galoppera boommar i början så for han runt, bytte galopp och jag var allmänt okoncentrerad... Men när jag väl fick in baken och började rida ordentligt så gick det bättre.

Hoppade sedan fram på volt i båda varven, och sedan en oxer med galoppbom framför som vi avslutade på runt 130. Han hade verkligen tryck i galoppen och hoppade upp sig fint, men drog hela tiden till höger. När jag korrigerade det genom att leda till vänster så slog han på några bakutsprång, men hoppade sedan rakare. Slutligen så hoppade vi en bana på 110-120, vilket kändes ganska okomplicerat. Vi red på rätt antal galoppsprång överallt och han var nog inte i en bom på hela träningen ens. Dock så drog han hela tiden åt höger, vilket gjorde att bogen föll ut och vi blev lite kvar i vänstersvägen, vilket gjorde att jag fick svårt att nå fram till en bra distans. Blev så på sista hindret när vi hoppade banan, vi blev kvar i vänstersvägen och kom då för nära oxern, vilket gjorde att jag styrde ut ur kombenationen när han ändå drog till höger. Hoppade sedan om kombenationen och hade då koll på yttersidan, och då gick det också bättre.

Annars så tyckte Leif att det var bra, förutom att han drog till höger. Skulle tro att det kanske kan vara för att jag kommit åt honom dom senast edagarna och han har jobbat bra, och det kanske kan vara lite träningsvärk som gör att han drog mer till höger än vanligt? Men han hoppade rikitgt fint, och det var som sagt fart på honom idag! Tror att han tyckte det var skoj att hoppa på utebanan ;) Men det kändes ganska bra inför tävlingen på torsdag och lördag. Bara jag som behöver lära mig att behålla trycket i galoppen och rytmen banan runt, för får han bara plats så gör Curre sitt bästa :)


Någon som inte heller var jättepepp på att kliva upp imorse ;)

Dagens ridning

Entiego
Skrittade ut honom runt byn, vilket tog ca 35min. Skrittar jag runt där med Curre så tar det säkert 45min, men Eddie skrittar så himla fort! Inte förren vi skrittade in på grusvägen och nästan var hemma så lugnade han ner sig och slog av på takten. Tror nästan att jag prommenerar med honom nästa gång, då han brukar lugna ner sig om man iställer går brevid.

Cuwento
Trimmade igenom honom lite på banan. Kollade av att han bjöd fram ordentligt och att bogarna var på plats. Jobbade lite öppnor i traven och gjorde några galoppombyten. Han kändes faktiskt riktigt fin idag! Hela kroppen var igång och han jobbade verkligen bakifrån och fram till bettet. Det går verkligen inte att fuska med honom, utan han måste verkligen igång innan han tar stöd. I högergaloppen (hans svaga galopp) så föll bogen ut och han drog sig ur formen, men så fort jag fick bogen på plats så blev han fin igen. Bytena har inte suttit sådär jättebra i markarbetet, men idag gjorde han några bra byten utan att hamna i korsgalopp. Mot slutet så behövde jag bara länga tyglarna så sökte han sig självmant ner i en lägre form. Riktigt fin var han idag! Älskar att rida honom när han är såhär :) Skönt att det äntligen börjar lossna lite med honom nu!

Tävling Älvkarleby RK

Var som sagt iväg till Älvkarleby och tävlade med Eddie igår, första tävlingen sedan Oktober för honom.

90cm:
8 fel.

Han kändes faktiskt väldigt fin på både framridningen och framhoppningen, så jag försökte bara att jobba honom avspänd och lugn. På framhoppningen så skyggade han för någar bommar som låg utanför staketet, men jag var bara lugn och gjorde ingen större affär av det. Efter ett tag så slutade han att titta och galopperade lugnt förbi! På banan så blev han spändare och började gnägga. Målet med rundan vara bara att ha en jämn rytm, eftersom vi är där bara för att han ska få ruin.

Ettan hoppade han bra, men på tvåan så ligger vi lite stort, så jag smackar lite och lägger på mer ben. Men i sista sekund, precis när vi ska hoppa av så tvärnitar han rakt in i hindret! Jag vet inte om det var för att jag var otydlig eller om han fick syn på något, för det kändes inte som att det var själva hindret han reagerade på. Trist att det blev ett stopp på redan andra hindret, men när jag red an nästa gång så hoppade han fint och likaså resten av banan. Fick dock ett pet då vi kom i korsgalopp genom hela svängen mot en oxer då jag inte hann få tillbaka honom och byta galopp. Över lag så landade han i fel galopp flera gånger, men annars så kändes rundan ganska bra.

1m:
24 fel (4 tidsfel)

Han kändes lika fin på framridningen/hoppningen till den här klassen. In på banan, och han blev precis som till förra klassen okoncentrerad och lite spänd.  Hoppade ettan bra, men rev både tvåan och trean som låg på linje. Vet inte riktigt varför faktiskt, men förmodligen för att han var spänd. Till fyran som var en kombenation så får han för sig något och tvärstannar. Jag rider an igen och vi ligger lite stort, och eftersom jag inte är tillräckligt tydlig så stannar han igen... Efter det så var jag riktigt less på både mig själv och hästen, så jag rider nästa gång an i en betydligt bättre galopp och jag var tydligare i min ridning, och han hoppade då resten felfritt. Tom ett blått plank med fiskar hoppade han utan att titta, när jag var tydlig!

Det kändes riktigt trist och onödigt att dra på sig 20 fel på första halvan av banan, för att sedan hoppa resten felfritt. Men trots dom riktigt kassa resultaten så är jag faktiskt inte speciellt besviken eller missnöjd. När jag var tydlig och bestämd i min ridning, så hoppade han också fint. Så jag tror nog bara att det är ut och hoppas massor av 90 och 1m för att han ska få rutin och spänna av, och sen så måste jag vara tydligare och lägga honom exakt för att han våga hoppa av.

Ibland frågar jag mig själv hur jag orkar hålla på med tanke på hur dåliga resultat vi haft, men jag vet att vi inte drar på oss en massa fel för att han är dum. Så nu ska vi bara ut och samla på oss massa rutin, för jag ger inte upp förran nollarna trillar in. Vilken häst som helst ska kunna nolla lokal 90 och 1m, det finns inga undantag! Han har ju inte varit ut och tävlat sedan oktober förra året, så det är möjligt att han slappnar av efter ett par tävlingar. Men det positiva var att han inte drog iväg som han gjort förut, så allt jobb har nog gett lite resultat :)


Tierp förra året.RSS 2.0