Hoppträning

Var ju som vanligt och hopptränade för Leif i tisdags, som jag inte hunnit skriva om än! Men denna vecka så fick Eddie följa med, eftersom Curre tävlade i helgen. Vi hade lite mer tävlingsinriktad banhoppning där vi först red fram självständigt, sedan hoppade vi bara fram några gånger på en trippelbarr och ett räcke, och sedan på ett räcke/oxer precis innan vi skulle hoppa banan.

Eddie var först jättespänd när jag började skritta fram, men jag jobbade bara som valigt med att hålla honom sysselsatt. Efter en stund så lugnade han ner sig, och blev istället jättefin! När vi började hoppa fram så kändes det som att han hoppade mycket bättre än sist vi hoppade, inte dom där spända sprången som han kan göra utan hoppade igenom kroppen bättre. Första rundan som vi hoppade så blev det lite för mycket "handridning" och måttande från min sida, vilket gjorde att vi kom lite nära och la till ett språng på några linjer. Jag är så van vid Curre nu, så att det känns som att Eddie blir lite springig. Så jag hade lite svårt att hitta en riktigt bra rytm och galopp kändes det som.

Jag har ju haft problemet att han drar iväg efter hindren och vi hamnar ur balans, så tänkte mycket på att få tillbaka och sätta honom i arbete så fort han drog iväg. Faktiskt så tycker jag att det gick mycket bättre denna gång! Visst far han iväg lite och vinglar åt alla håll innan han är i balans igen, men det kändes ändå som att jag hade mycket bättre koll. Hoppade sedan om några hinder, och hade då en bättre galopp och red på rätt antal galoppsprång. Något som också var positivt var att han hoppade alla titthinder! Fick ett stopp på en skiva, men det berodde mer på att jag kom lite med bromsen i och inte hade koll på yttersidan, och då vågade han inte hoppa när hindret dessutom såg läskigt ut. Men inte alls så att han blev livrädd, utan hoppade det andra gången när jag red bättre.

Leif tyckte att han fortfarande hoppar lite spänt, men ändå att han hoppade bättre och mer igenom kroppen. Något som jag också kände redan från början, att han hoppade mer genom kroppen än sist. Är faktiskt väldigt nöjd med denna träning och med Eddie som var superduktig! Riktigt roligt med lite utveckling sedan vår svacka i höstas :)

Hoppar framHoppar banan.Hoppar om några hinder på slutet.


Jag vet inte om ni ser någon skillnad, men jag tycker att han har utvecklats ett snäpp :)Kommentarer
Postat av: emma

Kul att du lägger upp filmer! skulle också vara kul om du la upp dressyr träningar eller hur du tränar till vardag :)

2011-03-12 @ 08:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0