Hoppträning

Var iväg till Ockelbo och tränade för Cissi Hansson i lördags med Eddie, vilket gick ganska bra. Vi började med att trimma dem på volten, kolla av att vi kan korta/länga, flytta undan dem för båda skänklarna och minska volten. Edddie kändes ganska fin och jobbade bra tycker jag, iaf med tanke på att vi inte kunnat träna ordentligt hemma.  Ibland så släpper han dock bettet och slår upp med huvudet, men jag ska bara försöka hålla kontakten och hålla om. 

I själva hoppningen så började vi med att hoppa fram över ett räcke med bom framför och bakom, och skulle göra halt innan väggen. Förra gången vi tränade för Cissi så drog Eddie som en avlöning efter hindren, vilket vi hade problem med. Även idag så drog han iväg och lyssnade inte tillbaka, och istället för att självmant stanna innan väggen så dunkade han rakt in i den! Men efter det så tror jag att det gick upp ett ljus för Eddie, för sedan så gick det mycket bättre att göra halten! Ibland så krävs det något lite brutalt för att dom ska fatta ;)

Vi tränade även att rida ur sväng, och hoppade på slutet en liten bana. Över lag så tycker jag att Eddie kändes fin, lite fjantig på dom tittiga hindren i början bara. Men jag kunde sätta ihop honom och rida i en bra rytm, så det flöt på bra. Även Cissi tyckte att det var stor skillnad på honom mot för sist. Men som sagt så är det mycket markarbete som gäller för honom!

Kommentarer
Postat av: sara

sv. Åh avis! Vill också åka dit! :D

2011-03-30 @ 23:43:17
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Ina.H

Hejhej, grymt bra blogg!

Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om vad som är största skillnaden att rida på Eddie & på Curre och vem som är roligast osv? :-)

ska du vara med på horse festival på Grs? :-)

2011-03-31 @ 20:34:17
URL: http://gavl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0