Hoppträning

Det blev alltså Curre som fick följa med på hoppträningen igår, då Eddie lyckades trampa av sig en sko. Vi började iaf med att trimma hästarna utan stigbyglar på en oval volt. Enligt leif en sån volt man får en 4:a för på ett dressyrprotokoll, ej rund. Haha ;) Jobbade med att få dem så liksidig och jämn på tyglarna som möjligt. Jobbade med övergångar till skritt och flyttade dem undan i öppna/skänkelvikning på långsidorna. Curre kändes faktiskt riktigt fin, och tog ett mycket bättre stöd än sist vi tränade. Tycker över lag att han verkar trivas bättre med det nya bettet. Han tar som vanligt lite för mycket stöd på vänster tygel och tar inte vänsterskänkeln riktigt, men efter ett tag så blev det bättre. Han kändes iaf framme för skänkeln och jobbade bra.

I galoppen så jobbade vi likadant och la även till förvänd galopp. I höger varv (V. galopp) så gick det riktigt bra och vi höll den förvända galoppen några varv. Men åt andra hållet, när han ska hålla höger galopp som är han svaga så blev det genast svårare. Han böt flera gånger, men tillslut så gick det hyfsat. Men det blir bättre och bättre! Vi jobbade även med en slinga med travbommar, ungefär som min snygga skiss visar;Här fortsatte vi att jobba med att dem tar dom sidförande hjälperna, samt att dom är runt innerskänkel på bågen. Själva bommarna blir en styrkeövning för hästarna, ungefär som armhävningar tydligen! Gjorde denna övning även i galopp, men då med små, knappt 60-70cm hinder. Vi hade lite problem med att han landade i fel galopp och inte riktigt var runt vänsterskänkeln, men annars så flöt det på ganska bra.

Avslutade med att hoppa en serie, tre kryss studs och sedan tre galoppsprång fram till ett räcke. Hoppade den några gånger, och på slutet låg räcket på drygt 145cm. Kändes inte ett dugg högt, men det var det tydligen! Curre hoppade som vanligt fint och tog knappt i. Han gör det verkligen sjukt enkelt! Vi fick i bakläxa av Leif att träna galoppombytena, han skiter rent ut sagt i mig och byter inte. Sen även att tänka på mina underskänklar! Men jag är nöjd med träningen, speciellt med att han kändes så pass fin på marken :)

Kommentarer
Postat av: Adina

Såg riktigt fint ut det där! Menade du att ni galopperade i s.k. fel galopp på volt? Vad är det bra för? :)

2011-03-25 @ 09:09:26
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Ninni - en satsande ridskoleryttare

Hejsan!

Kolla gärna in min blogg: http://pauliinanilsson.blogg.se - Även kallad "En satsande ridskoleryttare". Där får du följa min väg till toppen med ridskolehästar. :)

Jag kör nu också en "dagens blogg"-tävling, där du kan vinna en länk till din blogg och det ända du behöver göra är att kommentera "Jag är med".Väldigt fin blogg! :D

2011-03-25 @ 23:09:22
URL: http://pauliinanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0