Dagens ridning

Curre

Red ut en tur neråt idag, och fortsatte att jobba mycket framåt. Vi låg bakom Angelica och Chino största delen av turen, och Curre låg på och var ganska pigg idag! Dock lite springig, så jobbade mycket skänkelvikningar och öppnor, samt galoppfattningar. Mot slutet så kom han igång och jobbade bättre, men han känns fruktansvärt oriden just nu. Inför tävlingen i Gävle så kunde jag rida honom ordentligt, både vara ute och galoppera och rida igenom honom på banan, och då var han också jättefin. Men nu när snön försvunnit från vägarna, men tjälen inte riktigt släppt och det är lite sådär halvstumt ute så vill jag inte rida på för mycket, och han blir halvseg i sina gångarter. Antar att jag får göra det bästa av situationen och ha tålamod någon vecka till innan det blir vår på riktigt och tjälen släpper och ribanan blir mjuk+snöfri!

Eddie

Red samma runda med honom. Han var fortfarande lite smådryg och skulle springa och kolla på allt annat, men jag försökte bara hålla honom sysselsatt och "inom ramen". Satte mig ned och jobbade lite skänkelvikningar och övergångar, och han kändes stundtals riktigt fin! Gjorde några väldigt bra övergångar och flyttade enkelt. Dock så har han under alla ridturer vissa "läskiga" ställen, och under denna tur så är det 5 ställen som är jättefarliga... Det är både soptunnor, infarter, postlådor osv. Varje gång vi närmar oss dessa ställen så far huvudet upp och han springer på tvären förbi. Jag VET att jag bara borde ignorera det, men det är så irriterande. Tror att det mest blir en grej att när jag ställer ifrån och trycker till lite för hårt med skänkeln när vi rider förbi så triggar han upp sig själv bara ännu mer. Bättre att bara ignorera det egentligen, och bara rida förbi som vanligt.

Det är samma sak med ridbanan, där är det ena hörnet jättefarligt, och ibland ingången. Men det MYCKET tålamod så reagerar han inte lika mycket nu som förut, men alltid lite. Ibland undrar jag vad som rör sig i huvudet på den hästen ;) Men förutom hans fjanterier så kändes han väldigt fin idag! Slappnade av och väntade i galoppen, och på slutet så kändes han riktigt fin i traven. Börjar hitta mer och mer fingertoppskänsla på honom, och det är det som behövs för att han ska slappna av. Att man är tydlig, men ändå mjuk och avslappnad själv :)

Bild från framridningen i Falun

Kommentarer
Postat av: EVELINA HEED

Hej :)

Jag ramlade in på din blogg av en slump, men jag måste säga att du har en väldigt trevlig blogg som jag i fortsättningen kommer att följa :) Fina hästar!

2011-03-29 @ 21:56:22
URL: http://evelaiijna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0