Dagens ridning

Nu är jag alltså hemma från Tyskland! Var hemma vid 12-tiden igår, men har varit borta under dagen och sedan fixat stallet + ridit båda hästarna, så blev ingen uppdatering förutom detta idag. Men lovar att det kommer ett inlägg om resan imorgon :)

Curre

Red ut en sväng efter vägarna, dock var det sjukt halt! Det har ju varit plusgrader ett tag, vilket har gjort att det töat och blivit is. Sen kom det 10-15dm snö igår, som nu ligger ovan på isen...  Hästarna får klampar av snön och halkar bara runt, usch. På asfalten och uppe vid grusvägarna så var det tack och lov lite bättre, men långt ifrån bra.

Curre kändes iaf ganska fin för att ha stått i två dagar! Han var lite stel i vänstersidan, så jobbade mest med att hitta framåtbjudningen och stretcha igenom sidorna. Red även en stund på en vändplan där jag jobbade lite övergångar till galopp, och på slutet så kändes han riktigt fin! Över lag så kändes det som att han tog mycket bättre stöd och jag kunde lägga ner honom i en lägre form, vilket vi hade lite problem med på träningen i tisdags. Red honom på det nya bettet jag köpte i Tyskland, ett tredelat Sprenger Dynamic RS med lösa ringar. Jag vet inte om det var bettet, men han kändes fin och tog ett bra stöd. Vilket var positivt :)

Eddie

Red ungefär samma runda som med Curre. Han kändes lite allmänt oriden, vilket är förståligt då han stått i tre dagar (hann inte rida honom i tisdags), var lite spänd, gick imot bettet ibland och låg på. Så jobbade mest med övergångar, halter och halvhalter för att han skulle lyssna lite bättre och komma till arbete istället för att ligga på och koncentrera sig på annat. Jobbade även lite skänkelvikningar och ville bara få honom avslappnad och lite lägre i formen. Han kändes långt ifrån jättebra, men för att ha stått några dagar så kändes han ändå helt okej :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0