Årets målsättning

Eftersom jag fått önskemål om att skriva om mina mål med hästarna, och efter att ha läst artikeln om målsättning i nyaste ridsport så tänkte jag att jag skulle skriva upp årets mål här!


RESULTATMÅL

*Starta 120 igen innan årets slut. Vi var felfria i våra två första 120m innan skadan, men detta är ju två år sedan nu. Det känns som att det inte skulle vara några problem nå det målet då vi varit där innan, men vi ska skynda långsamt eftersom det viktigaste är att han ska hålla. 

UTVECKLINGSMÅL

*Mjukare, starkare och kvickare på marken. Detta år så ska vi verkligen lägga mycket energi på markarbetet/dressyren! Han tappade såklart mycket muskler och styrka medan han varit konvalicent, så nu gäller det att bygga upp honom på nytt och få honom ännu lydigare än innan skadan. Han är en sån häst som har väldigt lätt för sig i hoppningen, men är lite långsam av sig och behöver nu bli både kvickare och starkare för att han ska bli ännu mer ridbar i hoppningen och hålla.

*Befästa den förvända galoppen och byten. I takt med att han kommer att bli starkare så kommer vi att jobba med detta, som i dagsläget inte fungerar superbra.


RESULTATMÅL


*Dubbelt felfri 1m innan årets slut. Vi red många 1m förra året, men lyckades aldrig med någon dubbelnolla. Men iår börjar vi på ny kula, och ska förhoppningsvis sätta många nollor! Med rätt träning och en lugn start med låga klasser så ska det förhoppningsvis gå bättre iår!

*Debutera dressyr och rida på 55% i LB innan årets slut.
Ja, hör och häpna! Jag är ingen dressyrmänniska, men Eddie och jag ska försöka oss på några dressyrstarter iår hade jag tänkt! Curre är absolut ingen dressyrhäst, men Eddie tror jag kan gå riktigt bra. Jag har sammanlagt tävlat dressyr 2-3 ggr på ponny. Chino och jag gjorde två starter 2009 i LB:1 med 58 respektive 60%. Jag har ingen större koll på dressyr, men nog ska Eddie och jag iaf klara 55% tycker jag!

UTVECKLINGSMÅL

*Stadigare, starkare och mer avslappnad på marken. Jag tycker att vi kommit en bit på rätt väg i vinter, men han behöver fortfarande mycket dressyr/markarbete och framförallt stärka sin galopp. Han accepterar bettet mycket bättre nu och vi har kommit underfund med vad han trivs med för bett. Så nu ska vi bara jobba vidare med att få honom ännu mer avslappnad i arbetet.

*Befästa den förvända galoppen. I takt med att han blir starkare så ska vi jobba och försöka befästa den förvända galoppen.

*Sluta rusa efter hindren och "dra iväg". Det största problemet vi haft i hoppningen är att han blir spänd och sedan drar som skjuten ur en kanon efter hindren. Även i markarbetet så kan han plötsligt få för sig något och bara dra iväg med huvudet åt något håll. Så att få honom mer koncentrerad och inte rusa efter hindren är något vi ska fortsätta att jobba med.

Kommentarer
Postat av: josefin

hej den 26de mars kommer cissi till ockelbo igen. vill du och syster vara med ?

2011-03-08 @ 08:03:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0