Dagens ridning

Eddie
Red ut en liknande runda som igår. Red som sagt i nya sadeln, och han kändes väldigt avspänd och fin. Man satt som gjuten i sadeln och kom nära hästen, vilket gjorde att det var lättare att inverka. Riktigt, riktigt skön! Jobbade bara lite skänkelvikningar och att han ska runda sig runt inner skänkel. Hade kvar tänket inner skänkel-ytter tygel, och efter ett tag fick jag en bra kontakt och stöd. Även i galoppen var han lugn och la mer vikt på baken än att springa iväg. Han kändes allmänt fin och avslappnad idag, kul :)

Curre

Red ut en kortare tur i skritt och trav, ca 35 min kanske. Även han kändes väldigt fin idag! Hade samma tänk när jag red honom, inner skänkel-ytter tygel. Efter ett tag så fick jag mycket bättre koll på yttersidan, och han blev genast rakare och släppte efter i innersidan. Han kan ibland vara svår att rida eftersom han är så pass mycket "häst" att rida. Det gäller att rida ordentligt fram till handen och ha koll på yttersidan, annars skiter han fullständigt i vad jag gör, haha. Men han kändes riktigt mjuk och fin idag, känns som att det börjar lossna lite :) Dessutom så var vägarna perfekt mjuka idag, skönt!

Ny sadel!

Ni kommer väl ihåg att jag skrev att jag köpt något mer på Equitana än det jag visade? Idag så kom det, och det var som någon gissade rätt en sadel! Inte vilken sadel som helst, utan en CWD sadel!! Eddie har behövt en ny sadel länge då den jag har haft på honom inte har legat bra, och vi skojade och sa att vi kanske skulle komma hem med en sadel från mässan. Vilket det faktiskt blev, haha.

Men det var så att CWD hade en monter på mässan, och dom hade även en del begagnade sadlar hängde där. Så jag var dit och tittade, och märkte att dom var mycket billigare än vad man ser begagnade CWD sadlar för här hemma! Så jag provsatt flera sadlar, och det slutade med att jag köpte en av sadlarna! Dom bjöd på frakten och jag fick ett aldeles nytt CWD sadelskydd. Detta var alltså inte någon återförsäljare, utan CWD själva. Väldigt trevliga och förklarade och berättade mycket om hur sadlarna var uppbyggda.

Idag så kom alltså sadeln, och jag provade den på Eddie nu ikväll. Den låg bra och var helt underbar att rida i! Gled bak lite, men inte alls lika mycket som den jag hade på honom innan. Men vi kör med denna sadeln, för den låg mycket bättre än den andra. Dessutom så verkade Eddie trivas riktigt med CWD sadeln då han gick riktigt lugnt och avspänt. Glömde att ta med kameran, men lovar att ta bilder på den imorgon! Dock är sadeln brun, så nu blir det till att köpa nya saker i brunt! Men eftersom Eddie inte har några egna grejor, utan använt Curres, så spelar det ingen större roll. Hade ändå tänkt att han skulle få egna saker när jag köpt ny sadel :)

Hoppträning

Var iväg till Ockelbo och tränade för Cissi Hansson i lördags med Eddie, vilket gick ganska bra. Vi började med att trimma dem på volten, kolla av att vi kan korta/länga, flytta undan dem för båda skänklarna och minska volten. Edddie kändes ganska fin och jobbade bra tycker jag, iaf med tanke på att vi inte kunnat träna ordentligt hemma.  Ibland så släpper han dock bettet och slår upp med huvudet, men jag ska bara försöka hålla kontakten och hålla om. 

I själva hoppningen så började vi med att hoppa fram över ett räcke med bom framför och bakom, och skulle göra halt innan väggen. Förra gången vi tränade för Cissi så drog Eddie som en avlöning efter hindren, vilket vi hade problem med. Även idag så drog han iväg och lyssnade inte tillbaka, och istället för att självmant stanna innan väggen så dunkade han rakt in i den! Men efter det så tror jag att det gick upp ett ljus för Eddie, för sedan så gick det mycket bättre att göra halten! Ibland så krävs det något lite brutalt för att dom ska fatta ;)

Vi tränade även att rida ur sväng, och hoppade på slutet en liten bana. Över lag så tycker jag att Eddie kändes fin, lite fjantig på dom tittiga hindren i början bara. Men jag kunde sätta ihop honom och rida i en bra rytm, så det flöt på bra. Även Cissi tyckte att det var stor skillnad på honom mot för sist. Men som sagt så är det mycket markarbete som gäller för honom!

Dagens ridning

Curre
Hopptränade för Leif i Gävle. Kommer ett inlägg och ett filmklipp från det, troligen imorgon då det tar sjukt lång tid att ladda upp filmer...

Eddie
Det var 15 plusgrader i solen, så idag var vägarna mjuka och fina! Red först till ridbanan för att kolla hur den såg ut, och på ena långsidan så var gruset framme, men största delen av banan var täckt av ett tunnt lager is. Men om det fortsätter att vara plusgrader så dröjer det nog inte länge förren den är ridbar! Red iaf ut en sväng, och vi kunde faktiskt rida genom skogen hem fast vi red runt 7-tiden. Försökte mest se till att ha en mjuk kontakt och en jämn drivning, se till att han är rak och runt innerskänkeln, inner skänkel-ytter tygel som Leif tjatar om!

I början var han lite spänd, men efter ett tag så slappnade han av och kändes väldigt stadig. Satte mig ned och jobbade lite med skänkelvikningar, öppnor och galoppfattningar. Vanligtvis så brukar han bli lite springig när jag sätter mig ned och jobbar honom, men nu var han avslappnad och jobbade riktigt bra. Det går framåt :) Får se om det kanske blir någon dressyrstart med honom, det vore roligt! Han är ju så himla lätt och fin att rida bara han slappnar av.

Nya tyglar

För någon dag sedan så lyckades Curre ha sönder mina GG tyglar till värdagstränset när han drog ner huvudet i jakt efter några höstrån. Jag som bara hade två par tyglar till mina 4 vardagsträns... Jag är nämligen väldigt kräsen när det gäller tyglar och kan bara rida med gummityglar. Släta lädertyglar och för att inte tala om vävribbtyglar med stoppar är nog det värsta jag vet!

Eftersom jag då bara hade ett par tyglar som jag inte orkade flytta runt mellan Curres och Eddies träns, så gick jag in en sväng på Stockholm Ridsport igår när jag ändå var dom krokarna, i jakt efter ett par nya tyglar. Men dom billigaste gummityglarna jag kunde hitta i rätt färg och storlek var ett par Dyón... Men jag blev så less och ville ha ett par NU, så jag köpte dem ändå. Tur att Dyóns tyglar är bland dom skönaste iaf :) Dessutom så är deras maringalflugor mycket snyggare än dom vanliga tycker jag!


Dyón WC, 430kr hos Stockholm Ridsport

 

Är ni kräsna när det gäller tyglar?
Dagens ridning

Curre
Red först ut en sväng och sedan en stund på banan. Dock blev det mest skritt då det har frusit på och blivit hårt. Men Curre kändes faktiskt finare idag! Jobbade vidare med sidvärtsrörelser och att jobba honom liksidig, då han skjuter ut höger bak och vänster bog. På banan, som verkligen har superkasst underlag just nu (hårt på spåret och resten is) blev det bara skrittjobb. Ställde honom utåt i höger varv och försökte få med yttersidan och i vänster varv så flyttade jag in bakdelen, eller tagen bakdel som det heter. Han blev lite framtung, men mot slutet så blev han rakare och kändes ganska fin. Travade något varv på volten, och han kändes ganska fin där med. Känns som att det börjar gå lite åt rätt håll iaf.

Eddie
Vila. 

Enzion

Curre har alltid haft ganska dåliga hovar och lyckas varje vinter dra på sig flera tappskor. Första vintern så hade han mängder med tappskor, andra vintern så stod han ju på boxvila och denna vinter så har det varit flera tappskor, även om det inte varit lika farligt som första året vi hade honom. Han har ju som sagt ganska dåliga hovar och när han drar av sig skor så så går hovarna sönder, det blir svårt att fästa och jag tycker nästan alltid att skorna glappar. Men nu här för någon vecka sedan så blev vi tipsad av vår hovslagare att börja ge honom Enzion, ett fodertillskott för dåliga hovar.

"För hästar med dåliga hovar. Innehåller bl.a. en koncentration av biotin, metatonin och zink, som hjälper till att stärka hovarna.
I granulatform, lätt att fodra, smakar som sött knäckebröd.
1,36 kg
De första 4 veckorna - 30gr/dag
Därefter 15gr/dag"

Ryttare.com

Någon som har erfarenhet av detta fodertillskott, eller något annat som stärker hovarna? Har ni märkt någon skillnad?

Det återstår att se om det blir någon skillnad på min skrutt :)

Dagens ridning

Curre

Red ut en tur neråt idag, och fortsatte att jobba mycket framåt. Vi låg bakom Angelica och Chino största delen av turen, och Curre låg på och var ganska pigg idag! Dock lite springig, så jobbade mycket skänkelvikningar och öppnor, samt galoppfattningar. Mot slutet så kom han igång och jobbade bättre, men han känns fruktansvärt oriden just nu. Inför tävlingen i Gävle så kunde jag rida honom ordentligt, både vara ute och galoppera och rida igenom honom på banan, och då var han också jättefin. Men nu när snön försvunnit från vägarna, men tjälen inte riktigt släppt och det är lite sådär halvstumt ute så vill jag inte rida på för mycket, och han blir halvseg i sina gångarter. Antar att jag får göra det bästa av situationen och ha tålamod någon vecka till innan det blir vår på riktigt och tjälen släpper och ribanan blir mjuk+snöfri!

Eddie

Red samma runda med honom. Han var fortfarande lite smådryg och skulle springa och kolla på allt annat, men jag försökte bara hålla honom sysselsatt och "inom ramen". Satte mig ned och jobbade lite skänkelvikningar och övergångar, och han kändes stundtals riktigt fin! Gjorde några väldigt bra övergångar och flyttade enkelt. Dock så har han under alla ridturer vissa "läskiga" ställen, och under denna tur så är det 5 ställen som är jättefarliga... Det är både soptunnor, infarter, postlådor osv. Varje gång vi närmar oss dessa ställen så far huvudet upp och han springer på tvären förbi. Jag VET att jag bara borde ignorera det, men det är så irriterande. Tror att det mest blir en grej att när jag ställer ifrån och trycker till lite för hårt med skänkeln när vi rider förbi så triggar han upp sig själv bara ännu mer. Bättre att bara ignorera det egentligen, och bara rida förbi som vanligt.

Det är samma sak med ridbanan, där är det ena hörnet jättefarligt, och ibland ingången. Men det MYCKET tålamod så reagerar han inte lika mycket nu som förut, men alltid lite. Ibland undrar jag vad som rör sig i huvudet på den hästen ;) Men förutom hans fjanterier så kändes han väldigt fin idag! Slappnade av och väntade i galoppen, och på slutet så kändes han riktigt fin i traven. Börjar hitta mer och mer fingertoppskänsla på honom, och det är det som behövs för att han ska slappna av. Att man är tydlig, men ändå mjuk och avslappnad själv :)

Bild från framridningen i Falun

Dagens ridning

Curre
Red ute en sväg efter vägarna, den vanliga rundan. Han har tagit det lite lugnt några dagar eftersom att det varit så dåligt underlag, plus att han vilade igår. Så idag la vi mycket fokus på att rida framåt och få igång dom där långa bakbenen! Jobbade med många kvicka tempoväxlingar och sidvärtsrörelser som skänkelvikningar, öppnor osv och galoppfattningar. Mot slutet så kom han igång och jobbade mycket bättre, och han tog ett bättre stöd. Han är verkligen ingen häst som går och böjer på nacken, utan man måste verkligen få igång honom bakifrån för att få ett stöd. Längtar verkligen tills vi kan börja trimma på banan, så att vi kan börja få någon struktur i träningen någon gång!

Eddie
Red en ganska kort runda i skritt och trav eftersom han hopptränade igår, plus att det var ganska sent. Han var lite töntig och skulle gå och spänna sig för både det ena och det andra, så var väldigt koncekvent mot honom idag och begärde att han skulle lyssna tillbaka och kunna ställa ifrån och vara runt innerskänkeln trots att det var något farligt åt andra hållet. Men tillslut så gav han sig och jag kunde jogga honom i en lägre form utan att han fjantade runt. 

Dagens ridning

Eddie

Han har ju stått i två dagar pga tappsko, men idag var hovslagaren här och skodde om honom runt om. Så nu är han fin i fötterna igen! Trodde att han skulle vara väldigt spänd eftersom han stått, men han var faktiskt väldigt fin. Red en längre runda uppe i skogen, dock var underlaget inte det bästa. För det mesta så var det ganska hårt, men på vissa ställen så var det lite mjukare. Fokuserade på att verkligen sluta om med benen och rida honom fram till handen, vilket gjorde att han efter ett tag tog ett mycket bättre stöd och slog inte med huvudet en enda gång. Inte superstadig, men han tog ett ärligt och bra stöd. Galopperade bara en liten bit, men han var lugn och fin.

Imorgon är det hopträning för Cissi Hansson för hans del, får se hur det går!

Curre


Han hade verkligen en sån där "jag kan inte sätta under mig och ta stöd" dag idag... Men han blir såhär när han inte kan ridas ordentligt pga underlaget, och igår bara skrittades han. Känns nästan som att bekbenen stelnar ihop på honom! Så jag fokuserade mest på att verkligen hitta en bra framåtbjudning och jobbade mycket skänkelvikningar och öppnor/slutor i skritt, då underlaget var ännu hårdare än när jag red Eddie. Satte lite press på honom för att verkligen få igenom honom, tror att han tyckte att jag var lite jobbig! Men han flyttade riktigt bra tillslut och lättade upp i fram och tog ett bättre stöd, så jag fick iaf igenom något. Det kändes långt ifrån jättebra, men mycket bättre mot slutet :) Hoppträning

Det blev alltså Curre som fick följa med på hoppträningen igår, då Eddie lyckades trampa av sig en sko. Vi började iaf med att trimma hästarna utan stigbyglar på en oval volt. Enligt leif en sån volt man får en 4:a för på ett dressyrprotokoll, ej rund. Haha ;) Jobbade med att få dem så liksidig och jämn på tyglarna som möjligt. Jobbade med övergångar till skritt och flyttade dem undan i öppna/skänkelvikning på långsidorna. Curre kändes faktiskt riktigt fin, och tog ett mycket bättre stöd än sist vi tränade. Tycker över lag att han verkar trivas bättre med det nya bettet. Han tar som vanligt lite för mycket stöd på vänster tygel och tar inte vänsterskänkeln riktigt, men efter ett tag så blev det bättre. Han kändes iaf framme för skänkeln och jobbade bra.

I galoppen så jobbade vi likadant och la även till förvänd galopp. I höger varv (V. galopp) så gick det riktigt bra och vi höll den förvända galoppen några varv. Men åt andra hållet, när han ska hålla höger galopp som är han svaga så blev det genast svårare. Han böt flera gånger, men tillslut så gick det hyfsat. Men det blir bättre och bättre! Vi jobbade även med en slinga med travbommar, ungefär som min snygga skiss visar;Här fortsatte vi att jobba med att dem tar dom sidförande hjälperna, samt att dom är runt innerskänkel på bågen. Själva bommarna blir en styrkeövning för hästarna, ungefär som armhävningar tydligen! Gjorde denna övning även i galopp, men då med små, knappt 60-70cm hinder. Vi hade lite problem med att han landade i fel galopp och inte riktigt var runt vänsterskänkeln, men annars så flöt det på ganska bra.

Avslutade med att hoppa en serie, tre kryss studs och sedan tre galoppsprång fram till ett räcke. Hoppade den några gånger, och på slutet låg räcket på drygt 145cm. Kändes inte ett dugg högt, men det var det tydligen! Curre hoppade som vanligt fint och tog knappt i. Han gör det verkligen sjukt enkelt! Vi fick i bakläxa av Leif att träna galoppombytena, han skiter rent ut sagt i mig och byter inte. Sen även att tänka på mina underskänklar! Men jag är nöjd med träningen, speciellt med att han kändes så pass fin på marken :)

Shoppat på Equitana

Som sagt så blev det inte mycket alls shoppat!


En grimma och ett bett, båda till bra pris :)

Eskadron grimma till Eddie, blå/grön ,15, Euro har jag för mig att den kostade. Eddie stackarn har haft samma grimma som vi fick med honom, men nu när den gick sönder så kände jag att det var dags för en ny. Grimmor är jag verkligen dålig på att shoppa, haha.
Sprenger Dynamic RS med lösa ringar, 98 Euro. Har inte haft något bett som Curre gått riktigt bra på, men detta har hitils fungerat väldigt bra!

Min syster köpte däremot en tröja och ett jättefint schabrak från HV Polo!

Dynamic RS


Sen köpte jag en till rolig sak, som jag kommer få hemskickat. Någon som kan gissa vad? Ledtråd: Till Eddie och kunde inte tas med på flyget (hade bara handbagage). Detta är såklart det bästa av allt!
Equitana

Som ni vet så var ju jag och min familj ner till Tyskland för att gå på Equitana mässan, och jag måste säga att det var verkligen en upplevelse! Lite trist bara att sedan åka ifrån snöfria Tyskland och mötas av snöväder här i Sverige... Om jag ska dra själva resan i korta drag så åkte vi först hemifrån vid 4-tiden förra (15/3) tisdagen med bil ner till Skavsta (utanför Stockholm). Där tog vi flyg ner till Tyskland, vilket tog knappt 1,5h. Detta var faktiskt första gången jag flög (om man bortser från den gången när jag var 4 år, som jag inte har något minne av) och det var grymt häftigt, haha. Men det är verkligen en speciell känsla att flyga när man inte gjort det förut!

När vi kom fram till Tyskland så tog vi sedan taxi 5km till ett hotell där vi hade bokat rum. Var vid hotellet vid 12-tiden ungefär. På onsdag morgon så åt vi god hotellfrukost, sån som man får i Tyskland! Tog tåget som låg alldeles bakom hotellet, bytte tåg en gång och slutligen så tog vi tunnelbanan till Essen och Equitana mässan! Gick på mässan hela dagen, från ca 10.30 till 19.20 på kvällen. Sedan blev vi hämtade av pappas kusin och åkte hem till pappas faster där vi sov. På torsdagen så var vi hemma hos dem och blev sedan skjutsade in till Essen vid 4-tiden, tog en buss som gick till flygplatsen och for hem till Sverige igen med flyg. Var i Skavsta vid 9-tiden och hemma vid 12.


Ingång "ost"


Equitana!

Utanför ingången till mässan så möttes vi först av förbipasserande hästar på gatan, en stor skrittmaskin och ett ridtält precis bredvid. Väl inne på mässan så var det sjukt stort, det absolut största jag varit på i hästväg! Slår Globen mässan och Falsterbo med hästlängder. Jag blev ärligt talat helt snurrig för att det var så mycket att se! Det var 17 mässhallar och vi hann precis ta oss igenom alla hallar på drygt 9h. Varje hall var uppdelat i olika teman. Några hallar var det bara ridsportutrustning och representanter för olika märken, en hall var det hovslageri, foder, strö, veterinärt osv, en hall med western och island, en med körning, en med stallinredning, en med transporter osv. Det fanns verkligen allt!


Skrittmaskinen utanför ingången.

Det som var mest anorlunda mot för mässor här hemma (förutom att det var gigantiskt) så var det att det fanns hästar utplacerade lite här och var i hallarna. När man var in i en hall så var det ett gäng boxar uppställda där det stod hästar, i ett hörn gick det ett helt gäng med mini ponnyer, vid ett ställe så demostrerade dom ett fodringssystem och då gick det självklart två hästar där inne. Dessutom så var det olika mindre ridbanor uppbyggda i hallarna, där dom hade uppvisningar och clinics. Det fanns även en stor arena för större shower. Vi gick bara in på den större arenan och kollade en stund när dom hade uppvisning av kallblod. Först olika raser för hand och sedan visades dom i körning och ridning.


Stora arenan.


Taskig mobilbild på ett fyrspann med shire hästar.

Mat och fikaställen fanns det utplacerade lite här och var, vilket var bra när man gick runt. Det fanns en större hall där det bara var mat, allt från pizza och typisk tysk mat till pasta och mycket mer. Sedan när man gick runt så fanns det fler ställen där man kunde fika och ta sig en matbit. Faktiskt så var det inte så fasligt dyrt heller, inte om man jämför med tex Falsterbo. Eftersom att hela mässan och hallarna var så stort så blev det aldrig någon trängsel och det var ordentliga gångar så man kunde strosa runt.


Ett hörn av mässan där det gick ett gäng små ponnyer!


Söt liten ponny

Något som jag reagerade på var att vissa märken som jag hade förväntat mig att hitta, fanns inte alls. Märken som vi är vana att se, tex JW, Animo, Anthares och RG såg jag inte skymten av. Såg faktiskt inte heller en enda Veredus stövel! Även Anna Scarpati, Dyón och Equiline fanns det väldigt dåligt av. Lyckades hitta en monter som sålde några AS schabrak, men då var man i princip tvungen att beställa. Däremot så fanns det massvis med märken som jag inte alls kände igen, och märken som Pikeur, Eskadron och för att inte tala och HV Polo fanns det massvis av!

Eftersom att det var så sjukt stort så hann vi omöjligt gå igenom alla montrar ordentligt, så jag missade säkert massor. Något som faktiskt var en nackdel när mässan var så stor, var att om man hittade något intressant så var det svårt att gå och titta om man hittade något annat eller samma sak till bättre pris, eftersom det tog sån tid och var svårt att hitta genom alla hallar och montrar! Lyxproblem? Det fanns inte bara hästgrejor, utan även montrar med bla. godis och praliner, hattar, väskor, Louis Vuitton väskor och Rolex klockor mm! Om jag ska jämföra med märken som jag känner till, så var i stort sett allt billigare än hemma i Sverige! Sprenger betten var betydligt billigare och även CWD låg inte alls lika högt i pris som vi är van vid.


En av alla hallar. (Längst bort ser man skymten av en ridbana)

Jag skulle verkligen rekomendera fler att åka till denna mässan, som verkligen har allt i hästväg! Vi tog flyget ner, vilket både gick snabbt och inte var dyrt alls. Dock är det lite jobbigt när folk pratar tyska med en, men är man bra på engelska så löser det sig fint. (Dock är jag själv dålig på båda språken, jobbigt läge...). Vi var bara där en dag och det var precis så vi hann gå igenom alla hallar och se hyfsat mycket, så för att kunna ta del av allt som mässan har att erbjuda så måste man definitivt vara där flera dagar! Något som också var positivt var att det var väldigt blandat och passar alla typer hästmänniskor, både western, island, körning, hovslagare, ja allt!

Det var verkligen en upplevelse att besöka denna mässa, som jag gärna gör nästa gång också. Men då hellst fler dagar! Faktiskt så shoppade jag inte alls mycket, definitivt inte så mycket som jag hade trott. Jag hade tänkt att kika på ridbyxor, men det fanns så mycket att jag blev helt yr, haha. Men det jag köpte kommer i ett separat inlägg! :)


 


Bilder från Falun

Såg nyss att det kommit upp bilder från tävlingen i Falun på Equipe, och hittade då ett par på Curre och mig! Dock får man inte lägga ut provbilden, men ni kan kika HÄR för att se bilderna. Jag gillar den första bäst, men den andra var också ganska fin på sitt sätt! Han är så söt Curre, öronen framåt och man ser verkligen hur glad han är på alla bilder. Mina fina skrutt!♥

Måste passa på att hissa Equipe.se, verkligen superbra att kunna se resultat online, bilder och även film under större tävlingar. Riktigt bra! :)Dagens ridning

Eddie

Red ett pass på banan, inte långt kvar tills snön är borta nu! Jobbade mycket övergångar, och då speciellt mellan skritt-trav. Han blir gärna lite dragig in i övergången och slår sig fri, men efter ett tag så blev det bättre. Just övergångar är superbra för Eddie (och alla hästar) då man tränar både styrka och lydnad. I galoppen så blev han lite stark, men jag försökte bara att rida med så lite hand som möjligt och istället sits och ben. Efter ett tag så satte han ihop sig och jobbade riktigt bra! Jobbade dock inte så länge med galoppen då han lyckades trampa av sig en sko... Han skulle egentligen ha följt med på träningen imorgon, men nu får Curre ta det passet istället. Men vi skulle ha markarbete, så det blir bra :) Eddie kändes iaf ganska fin idag, han går fortfarande och slår sig fri ibland, men jag tycker ändå att det blir bättre för varje pass. På slutet när jag travade av så var han stadig och fin!

Curre

Red ut honom en sväng efter grusvägarna, som börjar bli bara och mjuka nu! Jobbade mest med att ställa igenom och ha honom runt innerskänkeln då han är lite stel i just vänstersidan, samt skänkelvikningar. Jobbade även med övergångar mellan trav-galopp, och han kändes fin på slutet. Dock märks det att han inte är ordentligt genomriden på ett tag, men det kommer. Blev inget jättekrävande pass för honom.


Bild från i söndags

Dagens ridning

Eddie

Red ut en sväng efter vägarna. Fokuserade väldigt mycket på min egen sits och att han verkligen skulle följa mig och gå där jag ville. Efter ett tag så började han koncentrera sig på mig, och blev inte ens rädd och spänd på dom ställena han brukar! Dock så var han fortfarande lite tjafsig och slog med huvudet ibland, inte lika stadig som han brukar. Men det var bättre än igår, så det försvinner nog snart skulle jag tro. Inget speciellt krävande pass, men han kändes ändå helt okej.

Curre

Skritt ca 50min, halva turen på asfalt. Jag red ut honom ganska sent, runt 8 på kvällen. Men så skönt det var ute! Första gången på jag vet inte när som jag har kunnat rida när det varit mörkt utan att frysa (dessutom i tunn jacka). Curre skrittade på snällt  fint, trots att vi red utan sällskap idag. Kortade upp tyglarna och jobbade honom lite i skritten, och han kändes mycket mjukare idag. Lätt och fin i handen och hade en bra framåtbjudning!

Stillbild på min grymma häst igår♥

Dagens ridning

Curre

Tävling.

Eddie

Blev ett pass på banan, som faktiskt gick helt okej att rida på. Eftersom att det varit plusgrader idag så var den inte alls lika hal som sist, och var dessutom mjukare. I början så kändes Eddie inte alls speciellt bra, slog sig fri och kändes allmänt oriden. La då fokusen på att han verkligen skulle gå där jag ville, inte vingla iväg och glida ut med bogen eller rumpan. Var superfokuserad i varje steg, och var på honom direkt när han började falla ut. Efter en stund så började han komma in i ramen och följde mig mycket bättre, och då blev också huvudet och formen stadigare. Satte mig ned och jobbade honom i traven, och fokuserade på att själv vara stadig och sitta så nära honom som möjligt. Efter en stund så slappnade han av och jobbade riktigt bra även i galoppen. Jobbade sedan lite skänkelvikningar halvt igenom, vilket han gjorde superbra. Så jag är jättenöjd med hur vi avslutade passet idag!

Filmen från idag

Som ni ser så blir han ganska stark och jag får inte riktigt tillbaka honom på distanserna. Hade velat ha honom lite mer på baken och lite rundare galopp, men han tuffade ändå på och gjorde det bra. Längtar tills snön smälter bort så att vi kan börja trimma lite mer ordentligt, för det känns som att det behövs! Göm inte att checka in hans kick när jag byter galopp och ska vända upp mot räcket med grindar i omhoppningen ;)

Tävling i Falun

Har som sagt varit iväg på tävling i Falun idag, på Svedens ponnyklubb och hoppade en regional 1,10m med Curre. Jag som inte hade tänkt att rida 1,10 än, men Leif tyckte absolut att vi kunde hoppa 110 nästa tävling. Så vi körde på det!

1,10m: 0+0 fel, några utanför placering.

På framridningen så var han fortfarande lite stel, vilket säkert beror på att han dels har stått två dagar och sedan så har jag inte kunnat rida igenom honom ordentligt nu inför tävingen. Men efter att jag ridit fram en stund så släppte det lite och han började komma igenom kroppen. På framhoppningen så blev det lite kaos, jag kom inte riktigt till ridning och fick inte någon bra rytm alls. Kom lite stort, han drog till höger efter hindret och det kändes inte sådär jättebra.

Väl på banan så försökte jag bara se till att ha en bra galopp och rytm. Han var inte riktigt runt innerskänkeln i svängarna och det blev lite krokigt, men han hoppade jättebra och var felfri! Kom lite stort in på fyran och hann inte riktigt sätta tillbaka honom på 6 jämna språng, utan kom lite nära femman som var ett räcke. Dock löste han det fint och var felfri. Red ganska lugnt i omhoppningen, så hamnade en bit utanför placering. Men jag var bara ute efter en felfri och bra runda, vilket jag nog tycker att vi hade! Dock så måste jag verkligen fokusera mer på mina underskänklar. Kändes som att dom for hej vilt när Curre hoppade till lite. Men det är bara till att träna :) Är iaf jättenöjd med Curre, som fortsatte att hoppa busenkelt :)

Film och fler bilder kommer senare ikväll!

Dagens ridning

Eddie

Red ut en sväng neråt och förbi skidanläggningen. Det var runt 10 plusgrader och grusvägen hade tinat fram på vissa ställen! Börjar äntligen att se ett slut på denna vinter, så nu får det faktiskt ta och smälta undan tycker jag allt. Men Eddie kändes faktiskt ganska fin idag. Jobbade lite skänkelvikningar och öppnor längs vägen, och på slutet så kunde jag sitta och jobba honom utan att han spände sig allt för mycket. Han låg dock på ganska mycket så jobbade som vanligt med halvhalter, övergångar och halter för att se till att han lyssnar tillbaka och inte ligger på. Han kändes mycket finare i galoppen idag, slappnade av och jobbade bra :)

Curre


Vill helst glömma denna ridturen... Nej, men red samma runda som jag gjorde med Eddie och det började med att vi mötte massor av bilar,  han blev ganska spänd och började fjanta lite. Sedan resten av turen så blev jag irriterad på min syster som var ivägen hela tiden (haha), jag blev irriterad och tappade känslan och allt blev bara pannkaka. Han var ganska stel i vänstersidan och kom aldrig riktigt till arbete. I galoppen när vi låg bakom Angelica så ville han inte riktigt hålla högergaloppen, utan sladda ut med baken och det kändes nästan som att han skulle slå på en brall. På slutet när jag jobbade lite skänkelvikningar i skritten så började han lossna och kändes iaf bättre.

Iom att vi ska tävla imorgon så kändes det här passet inte alls kul. Brukar normalt sett rida en stund på banan dagen innan tävling, men det är ju så kasst underlag där nu. Men det är bara att glömma och tagga om tills imorgon! Igår så var han ju faktiskt jättefin :)

Dagens ridning

Nu är jag alltså hemma från Tyskland! Var hemma vid 12-tiden igår, men har varit borta under dagen och sedan fixat stallet + ridit båda hästarna, så blev ingen uppdatering förutom detta idag. Men lovar att det kommer ett inlägg om resan imorgon :)

Curre

Red ut en sväng efter vägarna, dock var det sjukt halt! Det har ju varit plusgrader ett tag, vilket har gjort att det töat och blivit is. Sen kom det 10-15dm snö igår, som nu ligger ovan på isen...  Hästarna får klampar av snön och halkar bara runt, usch. På asfalten och uppe vid grusvägarna så var det tack och lov lite bättre, men långt ifrån bra.

Curre kändes iaf ganska fin för att ha stått i två dagar! Han var lite stel i vänstersidan, så jobbade mest med att hitta framåtbjudningen och stretcha igenom sidorna. Red även en stund på en vändplan där jag jobbade lite övergångar till galopp, och på slutet så kändes han riktigt fin! Över lag så kändes det som att han tog mycket bättre stöd och jag kunde lägga ner honom i en lägre form, vilket vi hade lite problem med på träningen i tisdags. Red honom på det nya bettet jag köpte i Tyskland, ett tredelat Sprenger Dynamic RS med lösa ringar. Jag vet inte om det var bettet, men han kändes fin och tog ett bra stöd. Vilket var positivt :)

Eddie

Red ungefär samma runda som med Curre. Han kändes lite allmänt oriden, vilket är förståligt då han stått i tre dagar (hann inte rida honom i tisdags), var lite spänd, gick imot bettet ibland och låg på. Så jobbade mest med övergångar, halter och halvhalter för att han skulle lyssna lite bättre och komma till arbete istället för att ligga på och koncentrera sig på annat. Jobbade även lite skänkelvikningar och ville bara få honom avslappnad och lite lägre i formen. Han kändes långt ifrån jättebra, men för att ha stått några dagar så kändes han ändå helt okej :)

Hoppträning

Är just nu på väg hem från träningen med Curre, som gick sådär. Vi trimmade ganska länge först, och där var han ganska fin. Gjorde sedan en styrkeövning med kuber och när vi sedan skulle hoppa banan så var han jättetrött! Dels för att vi jobbade mycket i framridningen, men sen så tar pälsfällningen ganska mycket på honom. Så när vi hoppade banan så fick jag inte riktigt fram honom och fick inga bra avsprångspunkter, trots det så ställer han upp till 100% och hoppade jättefint! Långsidan med två räcken låg ändå på 130, men han hoppade jättefint. Man kan inte vara på topp jämnt, men Curre var ändå fin idag :) Blir nog inte så mycket mer uppdatering nu, men skriver sen när jag är hemma igen! //Veronica

Equitana!

Jag har haft så fullt upp nu, så jag har faktiskt inte hunnit berätta att jag och min familj åker bort tisdag eftermiddag och kommer hem sent på torsdag. Men vart är det jag ska? Jo, vi ska flyga ner till Tyskland för att gå på Equitana!! :D Ska verkligen bli superkul! Första natten bor vi på hotell och sen andra natten ska vi bo hos min pappas faster. Det var några år sedan vi träffade dem, så det blir kul :)

Equitana brukar kallas världens största hästmässa och hålls varje udda år i Essen, Tyskland. 2009 så hade dom hela 861 utställare, så det är verkligen stort! Dessutom så arrangeras det shower och mycket mer. Ni kan läsa mer på Equitana.com, dock är sidan på tyska om man inte översätter den såklart.

Åker på träning med Curre imorgon bitti, och sedan åker vi hemifrån vid 4-tiden. Hästarna får två dagars semester och blir omskötta av min morbror medan vi är borta. Så det blir nog ingen uppdatering imorgon, kanske en snabbis från mobilen bara. Men nu vet ni iaf vart jag håller hus några dagar, haha. Men det ska bli superkul! :)

Dagens ridning

Eddie

Red först ut en sväng, "runt byn" och jobbade honom sedan en stund på banan. Han har inte ridits ordentligt på två dagar, i förrgår så vilade han och igår så red Angelica honom en sväng, så han var lite spänd först när vi red ut. Men efter en stund så började han att slappna av och på banan så kändes han jättefin! Jobbade mest med att strecha igenom sidorna, skänkelvikningar halvt igenom och ganska mycket övergångar till galopp. Han hade en tendens till att ta lite för mycket stöd och nästan bli lite framtung, men jag tror att ju mer jag får in höger bak så kommer han att lätta upp i fram. Han kändes iaf mer liksidig idag och jobbade bra i alla gångarter utan att spänna till, gick riktigt bra i båda dom läskiga hörnen :)

Curre

Red samma runda som med Eddie. Har inte kunnat rida ordentligt på hela veckan då det varit både halt och hårt efter vägarna, och han behöver komma ut och galoppera för att komma igenom kroppen. Så han var lite halvseg och framtung i början, men fokuserade på att få igenom vänstersidan och att han skulle bjuda fram ordentligt. På banan så jobbade jag med mycket tempoväxlingar och övergångar, så fort han började bli långsam och framtung så red jag framåt. Mot slutet så kändes han riktigt fin och jobbade på bra! Hade en bra takt och framåtbjudning, och han kom igenom högergaloppen bättre än vad han brukar. Riktigt nöjd även med honom :)

Hoppträning

Var ju som vanligt och hopptränade för Leif i tisdags, som jag inte hunnit skriva om än! Men denna vecka så fick Eddie följa med, eftersom Curre tävlade i helgen. Vi hade lite mer tävlingsinriktad banhoppning där vi först red fram självständigt, sedan hoppade vi bara fram några gånger på en trippelbarr och ett räcke, och sedan på ett räcke/oxer precis innan vi skulle hoppa banan.

Eddie var först jättespänd när jag började skritta fram, men jag jobbade bara som valigt med att hålla honom sysselsatt. Efter en stund så lugnade han ner sig, och blev istället jättefin! När vi började hoppa fram så kändes det som att han hoppade mycket bättre än sist vi hoppade, inte dom där spända sprången som han kan göra utan hoppade igenom kroppen bättre. Första rundan som vi hoppade så blev det lite för mycket "handridning" och måttande från min sida, vilket gjorde att vi kom lite nära och la till ett språng på några linjer. Jag är så van vid Curre nu, så att det känns som att Eddie blir lite springig. Så jag hade lite svårt att hitta en riktigt bra rytm och galopp kändes det som.

Jag har ju haft problemet att han drar iväg efter hindren och vi hamnar ur balans, så tänkte mycket på att få tillbaka och sätta honom i arbete så fort han drog iväg. Faktiskt så tycker jag att det gick mycket bättre denna gång! Visst far han iväg lite och vinglar åt alla håll innan han är i balans igen, men det kändes ändå som att jag hade mycket bättre koll. Hoppade sedan om några hinder, och hade då en bättre galopp och red på rätt antal galoppsprång. Något som också var positivt var att han hoppade alla titthinder! Fick ett stopp på en skiva, men det berodde mer på att jag kom lite med bromsen i och inte hade koll på yttersidan, och då vågade han inte hoppa när hindret dessutom såg läskigt ut. Men inte alls så att han blev livrädd, utan hoppade det andra gången när jag red bättre.

Leif tyckte att han fortfarande hoppar lite spänt, men ändå att han hoppade bättre och mer igenom kroppen. Något som jag också kände redan från början, att han hoppade mer genom kroppen än sist. Är faktiskt väldigt nöjd med denna träning och med Eddie som var superduktig! Riktigt roligt med lite utveckling sedan vår svacka i höstas :)

Hoppar framHoppar banan.Hoppar om några hinder på slutet.


Jag vet inte om ni ser någon skillnad, men jag tycker att han har utvecklats ett snäpp :)Reitsport schockemöhle

Under sommaren 2009 så tog jag och min familj en tripp till Tyskland under en vecka, och besökte då bland annat ridsportbutiken Reitsport Schockemöle! Vilket såklart var en upplevelse, då det är en otroligt stor och fin butik. Inte direkt som man är van vid här hemma i Sverige, utan både byggnaden och allt runt omkring var väldigt exklusivt. Personalen var trevlig och hjälpsam, nu pratar jag inte själv tyska, utan min pappa som pratar flytande tyska stod för snacket! Om jag ska säga något negativt så var det nog att dom inte hade så mycket i storlek ponny, förmodligen för att det kanske inte är lika vanligt med ponnyer där som här? Men annars var det en väldigt fin butik som jag gärna besöker igen!  

Tänkte att jag skulle ta och visa er några bilder från butiken som jag tog då,  tyvärr inte innifrån, men själva butiken och runt omkring!

Precis innan man kommer till butiken, på andra sidan vägen såg man två häststatyer i knasiga färger och mönster. Lägg märke till Paul Schockemöhles lastbil i bakgrunden!

Skulle kunna tänka mig att det här är lagret, som ligger aldeles intill själva butiken.

Framför lagret så låg en liten ridbana med två hinder. Kanske för att kunna provrida sadlar?

När man gått förbi lagret så kommer man till gaveln av butiken.

Förbi gaveln och mot ingången.

Skyltfönster
Självklart så fanns det en ståtlig häststaty framför entrén!

Den ståtliga entrén!


Vänster om entrén.

Som sagt, sjukt fint! :)


Dagens ridning

Eddie

Red ut en längre sväng uppe på skogen, så himla skönt att rida runt och inte behöva vända! Red ett ganska lugnt pass då han hopptränade igår (kommer ett inlägg och film från träningen) , lullade mest på i en låg form i både trav och galopp. Han kändes jättefin, och jag kunde stå i lätt sist utan att han gick iväg. Han rullade bara på och kändes avspänd. Väldigt fin var han :)

Curre

Red ut och trimmade längs vägarna. Jobbade med övergångar och flyttade honom i både skänkelvikningar och öppnor. Försökte att vara så noga som möjligt och fokuserade mycket på min egen sits och inverkan. Han kändes fin och lyssnade riktigt bra i övergångarna. Dock så har det kommit snö över isen, vilket gjorde det jättehalt. Men konstigt nog så halkade dom mycket mer när vi skrittade än travade/galopperade? Kanske broddarna greppar mer i trav/galopp, jag vet faktiskt inte! Men jobbade inte så mycket i galoppen då underlaget inte är jättebra just nu... Just nu får all snö och is mer än gärna smälta bort för min del. Snacka om orättvist att ni neråt landet inte har någon snö! ;) Men Curre kändes väldigt fin idag och jobbade bra :)  

20!

Ja, precis som jag skrev igår så fyller jag år idag. Hela 20 år, sjukt vad tiden går! Och där kännde jag min väldigt gammal... Haha ;) Min födelsedag har firats lite smått nu på kvällen med tårta och annat mums, och sedan blir det lite mer firande mot helgen. Känns lite tråkigt bara att det skulle snöa och vara tråkväder, men så kan det vara ibland. Tur att mina hästar var fina att rida, och att tårtan var god! Tackar ännu en gång för alla gratulationer :)

Curres födelsedag!

Detta inlägg skulle ha publicerats tidigare idag, men bättre sent än aldrig? ;)

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Curres födelsedag! Idag, den 8 mars så blir Curre hela 9 år på pricken. Imorgon så fyller jag, vilket känns lite speciellt att vi faktiskt fyller dagarna efter varandra jag och min häst. Det känns lite ovant att han blir nio iår, och nästa år blir 10! 

Jag ångrar verkligen inte en sekund att jag köpte denna häst, då han är mer än vad jag kunnat drömma om. Jag provred honom inte, utan vi köpte honom osedd från Belgien. Dock var det min tränare som provred honom och sa att den här hästen måste vi bara köpa, och hon hade så rätt. Redan första gången jag satt på honom så kändes det så rätt, och så mycket bättre än alla andra hästar jag provridit tillsammans!

Vi har gått igenom väldigt mycket på dom tre åren jag har haft honom. Han tog mig först från 90cm till 120m på ett år, där vi både kvalade till 130 på två tävlingar, hade placering i 120 och kom med i Gävleborgs Utv-team. Sedan blev han skadad, vilket kom som en riktig mardröm. Jag hade världena finaste häst, precis nått framgångar jag inte trott var möjligt på den tiden, och sedan blev allt bara svart.

Det fanns inga garantier för att han någonsinn skulle bli bra igen, men vi gav honom tid att bli bra. Två år senare är han frisk och startar sin första tävling igen. Inte nog med att Curre är en häst med fin stam och kapacitet att gå stort, så är han en fruktansvärt speciell och personlig häst. Vilket inte bara jag tycker! Han är så mycket mer än bara en häst. Jag är ledsen om jag tjatar, men ni anar inte vad jag känner för denna häst. Han är min andra hälft, och det räcker med att se honom i ögonen så blir jag aldeles varm.

Grattis till min fina häst♥ Gårdagens och dagens ridning

Gårdagens ridning

Eddie


Jobbade honom på banan, dock gick det bara att skritta och trava då det var så halt. Eddie var verkligen superspänd idag, och dom bräkande fåren nere vid det redan läskiga hörnet gjorde inte saken bättre. Så jag jobbade mest med att få honom koncentrerad och inte spänna sig för allt  runt omkring genom att hålla honom sysselsatt med volter, flytta och ställa honom ifrån det farliga. På slutet så kändes hans okej och jobbade ganska bra, dock blev han nästan lite framtung. Han brukar kunna bli så när han inte riktigt är avslappnad.

Curre

Skritt ca 35min.

Dagens ridning

Eddie


Red ut en lite längre runda, dock är det lika halt och hårt efter vägarna. Så blev mest skritt och trav idag också, trots att han hade behövt gå ett ordentligt pass. Han var fortfarande spänd sedan igår, men jag fortsatte bara i samma spår med att hålla honom sysselsatt och inte bry mig om att han blir rädd för något, utan bara ställa ifrån. Mot slutet så kändes han ganska fin och flyttade riktigt bra, och den galopp vi tog så kändes han avslappnad och fin. Dock så blev han nästan lite framtung på slutet, eller lägger sig lite på bettet. Tycker att han har blivit så på eggbettet (som jag red med både idag och igår), så vi skippar nog det och kör på tvådelat tränsbett+bettskivor eller novett som han hitils har gått bäst med!

Curre


Red ut en sväng efter vägarna. Eftersom han hade en lite tendens att bli framtung så jobbade jag mest att få fram honom. Jobbade med övergångar och tempoväxlingar i traven, och han kändes ganska fin mot slutet. Flyttade väldigt bra undan båda skänklarna och bjöd fram. Känns som att han börjar kliva igenom kroppen bättre nu, och får en stadigare form!

Årets målsättning

Eftersom jag fått önskemål om att skriva om mina mål med hästarna, och efter att ha läst artikeln om målsättning i nyaste ridsport så tänkte jag att jag skulle skriva upp årets mål här!


RESULTATMÅL

*Starta 120 igen innan årets slut. Vi var felfria i våra två första 120m innan skadan, men detta är ju två år sedan nu. Det känns som att det inte skulle vara några problem nå det målet då vi varit där innan, men vi ska skynda långsamt eftersom det viktigaste är att han ska hålla. 

UTVECKLINGSMÅL

*Mjukare, starkare och kvickare på marken. Detta år så ska vi verkligen lägga mycket energi på markarbetet/dressyren! Han tappade såklart mycket muskler och styrka medan han varit konvalicent, så nu gäller det att bygga upp honom på nytt och få honom ännu lydigare än innan skadan. Han är en sån häst som har väldigt lätt för sig i hoppningen, men är lite långsam av sig och behöver nu bli både kvickare och starkare för att han ska bli ännu mer ridbar i hoppningen och hålla.

*Befästa den förvända galoppen och byten. I takt med att han kommer att bli starkare så kommer vi att jobba med detta, som i dagsläget inte fungerar superbra.


RESULTATMÅL


*Dubbelt felfri 1m innan årets slut. Vi red många 1m förra året, men lyckades aldrig med någon dubbelnolla. Men iår börjar vi på ny kula, och ska förhoppningsvis sätta många nollor! Med rätt träning och en lugn start med låga klasser så ska det förhoppningsvis gå bättre iår!

*Debutera dressyr och rida på 55% i LB innan årets slut.
Ja, hör och häpna! Jag är ingen dressyrmänniska, men Eddie och jag ska försöka oss på några dressyrstarter iår hade jag tänkt! Curre är absolut ingen dressyrhäst, men Eddie tror jag kan gå riktigt bra. Jag har sammanlagt tävlat dressyr 2-3 ggr på ponny. Chino och jag gjorde två starter 2009 i LB:1 med 58 respektive 60%. Jag har ingen större koll på dressyr, men nog ska Eddie och jag iaf klara 55% tycker jag!

UTVECKLINGSMÅL

*Stadigare, starkare och mer avslappnad på marken. Jag tycker att vi kommit en bit på rätt väg i vinter, men han behöver fortfarande mycket dressyr/markarbete och framförallt stärka sin galopp. Han accepterar bettet mycket bättre nu och vi har kommit underfund med vad han trivs med för bett. Så nu ska vi bara jobba vidare med att få honom ännu mer avslappnad i arbetet.

*Befästa den förvända galoppen. I takt med att han blir starkare så ska vi jobba och försöka befästa den förvända galoppen.

*Sluta rusa efter hindren och "dra iväg". Det största problemet vi haft i hoppningen är att han blir spänd och sedan drar som skjuten ur en kanon efter hindren. Även i markarbetet så kan han plötsligt få för sig något och bara dra iväg med huvudet åt något håll. Så att få honom mer koncentrerad och inte rusa efter hindren är något vi ska fortsätta att jobba med.

Film från tävlingen!

Har äntligen fått upp filmen från tävlingen! Som ni ser så kommer vi jättesnett in i kombenationen i omhoppningen, men Curre räddade det fint och var med på noterna när jag styrde ut honom över B hindret. Det kändes faktiskt grymt lågt med 1m då han inte riktigt hoppar på dessa höjder. Men han tyckte det var superkul! :)

Ingen film ikväll...

Jag tror att datorn har hängt sig snart 10ggr så att jag har varit tvungen att starta om, och när jag loggar in på youtube så måste man skapa något jävla google-konto? Jag fattar inget och orkar inte tjafsa med det ikväll, speciellt inte när datorn är ovanligt psykad... Så tyvärr blir det ingen film ikväll, utan vi får hoppas att datorn vill samarbeta imorgon. Så nu tänker jag lämna den för ikväll, innan jag blir ännu mer förbannad. Så jag istället kan fortsätta och glädjas över Curre och min tävlingsdag. Tror att det blir bäst så :)

Hopptävling i Gävle

Idag var det alltså dags för Curres tävlings "debut" efter skadan, alltså vår första tävling på två år. Vår allra första tävling var faktiskt på GRS, sista tävlingen innan skadan var på GRS och första efter blev också på GRS. Haha, något jag kom på nu :)

Men Curre tyckte iaf att det var superkul att komma ut och tävla! Medan jag satte på mina grejor så började han sparka i transporten och knuffade nästan omkull mig när jag skulle tränsa. Sedan var det lite bångstyrigt att få på honom alla saker när han for runt, men så fort jag kom upp i sadeln så lugnade han ner sig. Framhoppningen var jag som sagt lite orolig över, men det gick bra! Han tycker inte om mötande hästar som kommer i full fart och kastade sig runt en gång, men annars så skötte han sig fint.

1m: 0+0 fel och 2a plats!

På banan så fokuserade jag mest på att ha en bra galopp och vi tutade runt felfritt i båda faserna och kom på andra plats! Haha, jag blev jättechockad när jag gick upp i ledning eftersom jag inte alls red för placering. Vi kom jättesnett in i kombenationen i omhoppningen, men Curre räddade det fint och enkelt. Annars så kändes det ganska bra för att vara vår debut, även om det inte var vår bästa runda. Men jag är nöjd! Curre tyckte det var superkul och bara lekte runt. Han hoppar ju inte på dessa höjder, utan skuttar mest över. Det var ganska klurigt byggt för att vara en lokal 1m, vilket gav utslag då det bara var tre dubbelnollor. Inte hälften av startfältet som det kan vara ibland. Men det var roliga och bra banor tycker jag! 

Är verkligen jättenöjd med dagen
och det var superkul att vara ute på tävling med Curre igen. Han gör det så enkelt, och det märks så tydligt att han älskar det här! Det viktigaste var att vi fick en bra runda, sen att vi lyckades ta en placering och fick rida ärevarv, det tar vi som en bonus :)

Tyvärr så blev det inte så mycket fotat då det var hemmatävling, och min syster (som brukar fota) stod på banan i den klassen som jag red. Instruerade dock pappa lite snabbt, och han lyckades iaf klicka några helbider. Inte speciellt snygga, men ni får iaf se hur vi såg ut idag! :)Film kommer så fort jag laddat in den! :) 


Dagens ridning

Eddie

Red ut en längre runda uppe i skogen. Han kändes lugn redan från början, skyggade dock för ojämnheter i marken och jag vet inte vad, haha. Men han var avslappnad och jobbade bra redan från start. I galoppen så kändes han stadig och jag kunde både korta och länga galoppsprången utan att han blev stark eller gick iväg. När man sätter sig ner i traven så blir han ofta väldigt spänd, men mot slutet så slappnade han av och jobbade riktigt bra där också. Flyttade honom i en öppna, vilket han gör för grymt små hjälper!

Men det känns så himla kul att det hänt så pass mycket i vinter, trots att vi i princip inte har varit iväg och tränat något alls. Allt det jag har fokuserat och jobbat stenhårt med börjar fungera. Nu kan han jobba avslappnat i rätt form även när vi rider ut, vara koncentrerad på mig och på så vis så sätter han rätt muskler. Riktigt rolig är han att rida just nu :)

Curre


Blev ett ganska lugnt pass eftersom han ska tävla imorgon. Red först ut en sväng, samma runda som igår, och red sedan en snabbis på banan. Kände bara på honom och kollade av att han lyssnade både framåt och bakåt. Precis som igår så kändes han riktigt fin, så det var kul! :)

Tävling imorgon

Har varit ledig idag, vilket passade alldleles utmärkt eftersom det är tävling imorgon! Verkligen skönt att kunna göra iordning alla saker och rida i lugn och ro. Började dagen med mockning och fix av stallet, sedan rida Eddie och Curre, tvätta alla Curres gula fläckar+svans inför imorgon, plus tvätta och putsa alla saker. Tror att jag har allt iordning nu! Även fast det bara är en lokal 1m klass vi ska hoppa så är jag supertaggad, haha. Men det är första tävlingen på ett halvår för min del, och första tävlingen för Curre på två år. Så det blir ju lite speciellt ändå. Ringrostiga kanske vi är, men vi ska ha kul!

Kameran ligger på laddning, så förhoppningsvis så blir det både bilder och film från tävlingen imorgon :)

Dagens ridning

Eddie

Red ut honom på morgonen tillsammans med syster och Chino. Eddie har ju vilat två dagar, men han kändes väldigt fin idag! Fokuserade mycket på mig själv, att jag ska vara tydlig med mina hjälper osv. På slutet så slappnade han av och jobbade riktigt bra. Kunde rulla på i lätt sits och han gick kvar i samma lugna galopp och lägre form. Riktigt fin var han :)

Curre

Red först ut en sväng och jobbade honom sedan en stund på banan. Bara lite vanligt trimm på banan, känna igenom sidorna osv. Redan när jag red iväg så kändes han lugn, och vi kunde möta bilar utan att han tvärvände. Annars så kändes han riktigt mjuk redan från start och jag behövde bara lägga till skänkeln så var han uppmärksam. Kände bara igenom sidorna, flyttade och jobbade med rakställningen genom att rida en bit innanför spåret eller upp på medellinjen. Speciellt i galoppen så är det jättebra för att kolla av att han är ordentligt rak. Han kändes sjukt fin och tog ett mycket bättre stöd idag, han var helt enkelt riktigt fin! Jag ville nästan inte sluta rida idag, bästa hästen. Känns bra inför lördag iaf :)


Avesta 2008, 3a i 1m. Vår andra placering i avd A :)

Dagens ridning

Curre

Klev upp och red innan jobbet idag då jag började vid 11. Blev en längre uteritt där jag bara försökte att ha honom framme och i en lite lägre form. Även om det var bättre idag så vill han inte riktigt vara framme till bettet, men på slutet när jag började rida lite mer med både ben och sätte så kom han igång och började att ta ett bättre stöd. Annars så kändes han fin. I galoppen så vill han gärna slå om till vänster i höger galopp, så var noga med att ha honom rak och inte låta honom byta.

Direkt efter jobbet så åkte vi till Gävle på tävlingsmöte och var inte hemma förren efter 8, så tyvärr fick Eddie vila även idag. Vilket han också gjorde igår... Men så är det ibland.

RSS 2.0