Att ha två hästar

Fick en fråga för ett tag sedan, som jag tänkte kanske kunde vara roligt att svara på direkt i bloggen :)

"Jobbar eller pluggar du? Hur hinner du med två hästar varje dag? (Har du kanske någon medryttare eller snälla föräldrar som hjälper till ibland?) Är det stor skillnad från när du hade en eller vänjer man sig snabbt så att säga? :) Jag skulle gärna vilja ha en till! Får se hur det blir till hösten... "

Just nu så varken pluggar eller jobbar jag, så då är det inte några större svårigheter att hinna med båda hästarna ;) Men i vintras så jobbade jag på skidanläggningen som det tar ca 10min prommenad till. Arbetsdagarna var oftast 10-17 och jag jobbade väl i snitt 4-5 dagar i veckan, lite beronde på. Eftersom jag har eget stall hemma så fixade jag och mamma stallet (för tre hästar) på morgonen innan jobbet, visste jag att jag inte skulle hinna rida på kvällen så klev jag upp tidigare och red en häst. Efter jobbet så hade oftast min syster tagit in hästarna, och efter att jag bytt om och ätit lite så gick jag ut och red båda hästarna. 

Kom iväg med första hästen vid halv 7-7 kanske, så kom oftast in från stallet vid 9-10-tiden. Men för att slippa att rida så sent alla kvällar så såg jag till att rida båda hästarna när jag var ledig, och lägga hästarnas vilodag när jag jobbade (alltså två jobbdagar då jag bara red en häst). Sen hjälpte min syster mig med att rida Eddie ibland när hennes ponny vilade. Jag och min syster fixar det mesta med hästarna, men mina föräldrar hjälper till när det behövs.

Jag köpte Eddie medan Curre var konvalecent, så jag började succesivt att rida två hästar ordentligt så att säga. Vi har i stort sett alltid haft tre hästar hemma, så att rida en till häst om dagen tycker jag inte var någon större skillnad, förutom att det såklart är roligare att ha två pållar att träna med! Men man får ju såklart räkna med att det tar längre tid med både ridning och skötsel varje dag mot för om man bara har en häst. Som med allt annat så handlar det om att planera och prioritera :) Men har man möjlighet att ha två hästar så skulle jag ha det! Man får lägga ner extra mycket tid, arbete och pengar, men man har igen det då man utvecklas mer som ryttare av att rida fler hästar varje dag. Den period som jag har känt störst utveckling av mig själv som ryttare är definitivt under den tid som jag har ridit två hästar kontuneriligt varje dag :)

Efter att jag själv har haft två hästar under två års tid snart, så skulle jag inte vilja gå ner och bara ha en för att få mer tid över till annat. Jag tycker det är kul och utvecklande att jobba med två individer. Men det handlar ju såklart om att prioritera och fundera över hur det skulle fungera för just mig och hur jag lever. Jag har ju den fördelen med att ha hästarna hemma och att vi tar eget hö, annars är ju den största nackdelen att det kostar... Inte minst när dom blir sjuka/skadade. Men lycka till och hoppas att du är nöjd med mitt svar! :)

Ni får gärna ställa fler frågor som jag kan svara på och lägga under kategorin "frågor och svar", då jag har lite bloggtorka för tillfället ;)

Kommentarer
Postat av: Caroline

Sv; Ja det blir ju så, man blir rätt så sjåpig och försiktig av sig när det hänt grejer med hästen. Men sånt e livet och så är det ju för alla... Man får bara kämpa på helt enkelt :)Tack för svaret på min fråga :)!

2011-06-08 @ 13:22:24
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Team Kråksjö - Rebecka

sv: Jaa :)

Vad är det för häst då? :)

2011-06-08 @ 22:46:38
URL: http://teamkraksjo.blogg.se/
Postat av: Hanna

Vad söta dom är :)

2011-06-09 @ 18:55:45
URL: http://brusella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0