Hur många hästar behöver man för att ha en ridbar?

Detta inlägg skulle ha blivit publicerat igår, men blogg.se ville inte alls publicera det? Jättekonstigt, men lägger upp det nu istället.

Åkte som vanligt iväg på träning för Leif imorse, men när vi väl kommer fram och ska lasta ur så ser jag hur det är blodigt i transporten... Vi plockar av transportskydden och ser att det blöder kraftigt från ena hasen, och leder honom sedan upp till stallet för att spola av och se hur det ser ut. Han hade ett jack på vänster has, och blodet bara rann längs benet hela tiden! Så det var bara att få på lite bandage för att stoppa blödningen någorlunda, och sedan packa in Eddie i transporten igen och åka direkt till ATG. Tur att vi ändå var i Gävle om man ska se det positivt.

Väl på ATG så får vi vänta en stund då vi var där före nio, men när veterinären kom så började dom att skölja rent och täppa till blokärlet som orsakade blödningen. När det slutat blöda så tvättade dom rent och sydde tre stygn om jag minns rätt, och slutligen så blev hela hela benet inbäddat i vadd och bandage. Tack vare att det sitter vid hasen så måste man linda ända nerifrån hoven och en bit upp på låret för att det ska sitta, men ändå så glider det lätt ner när dom rör sig. Han blev sprutad med antibiotika och vi fick ett helt kitt med både bandage och mediciner med oss hem då man måste vara försiktig eftersom det är nära en led... 

Lägger bara upp en miniatyr på såret, så behöver bara ni som vill se klicka upp bilden i större format ;) Trots att jag inte är särskilt känslig för blod så höll jag på att tuppa av inne på ATG idag! Dels så hade jag ätit dåligt på morgonen, sen så var jag nog lite chockad över själva händelsen och allt blod. Det slog lock för öronen och bara svartnade för ögonen på mig, så fick ge Eddie till mamma och sätta mig ned. Blev dock bättre efter att jag fått i mig lite socker. Men ni ser själva på bilden hur det rann från jacket!


Troligen så måste han på något vänster lyckats sparka sig själv på hasen, eftersom det inte finns något vasst som han skulle kunnat göra sig illa på. Ärligt talat så vet jag inte alls hur han har lyckats. När vi kom hem så hade bandaget åkt ner så att vi fick linda om, och efter några timmar i hagen så hade det återigen hasat ner. Han är ju redan grejjig med bakbenen, så det blir ju inte bättre med ett stort äckligt bandage. Men han är inte halt och om det inte blir en infektion så ska han nog vara bra om två veckor när vi ska tillbaka och plocka stygnen. Tills dess så är det sjukhage som gäller. Dock var det ju tur i oturen, då någon led hade kunnat bli skadad.


Eddie tyckte nog inte att det var sådär jättekul, men skötte sig faktiskt superbra!

Eddie själv värkar inte vara särskilt besvärad, mer än att han blev mycket upprörd över att få gå i en liten ruta istället för hans stora gräshage. Curre var tillbaka till veterinären igår, och var nästan helt bra. Men han blev behandlad en gång till för säkerhets skull och jag får börja skritta honom 20min om några dagar. Om han är bra om två veckor så får han börja ridas igång ordentligt.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men hur mycket otur ska jag behöva ha egentligen? Jag som precis samlat mig efter helgen och var riktigt taggad på att träna idag, dessutom så var han så himla mjuk och fin att rida igår, och så händer detta... Alltså varför? Jag har två hästar, men just ni ingen jag kan rida ordentligt.Gud vad jag älskar mitt liv, verkligen avgudar det. Om jag ska vara skrockfull så känns det nästan som en förbannelse som aldrig vill släppa, ungefär så. 

Nä, fy fan rent ut sagt... Jag som skulle vara postitiv! :(
Ber om ursäkt för att jag är negativ, men nu är måttet rågat...

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Usch fy så tungt. Har också funderat i de banorna. Man kanske måste ha 8-10 hästar eller så för att kunna rida ett par i alla fall varje dag haha. Min har ju också varit skadad, länge. Men nu verkar det PEPPAR, PEPPAR var ok. Ska in med henne på Fredag för check, skulle egentligen in i Aug. Men vill kolla nu då vi ska på lånkurs i sommar (Fått ok ang detta tidigare, men vill bara göra ytterligare en check för min egen skull).

2011-06-01 @ 21:55:30
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Julia

Usch och fy. Han får krya på sig ordentligt! Förstår att det känns tungt har också varit i en liknande sits. Men tänk såhär; Det läker och då kan vi rida och ha kul igen! Du får som sagt se det positiva i det negativa :)

2011-06-02 @ 18:39:53
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Johanna

Man måste nog bryta ihop ibland för att växa och bli starkare! Förstår precis hur det känns, när det känns som att man har en förbannelse över sig. Kämpa på!

2011-06-03 @ 09:59:26
Postat av: Patricia

åh va läskigt det ser ut :(

2011-06-04 @ 14:52:49
URL: http://ponnynceline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0