Dagens ridning

Curre
Detta pass kan vi dra ett streck över, ungefär så känner jag nu... Gjorde ett tappert försök till att rida lite markarbete, trava över några bommar och variera galoppsprång mellan två bommar var vad jag hade tänkt. Medan jag släpade ut bommarna så snurrade jag upp tyglarna och släppte honom lös på banan, och vad gör då min prins? Har rör sig inte ur fläcken, utan ställer sig och käkar gräs efter kanten. Så pigg var min häst idag!

Nej, men det kändes ungefär som att jag var en ridskoleunge på 5 år som red en alldles för stor häst, som bara lunkar på i sin egen takt hur mycket ungen än sparkar på. Ungefär så. Han känns helt omotiverad och opåvärkbar, stum i munnen och går inte fram för skänkeln. Trots övergångar och tempoväxlingar så känns han fortfarande "off", springer på när jag ber om det men tar inte i och sätter under sig. När jag sitter ner i traven och kan inverka med både ben och säte så känns han ganska okej, men i galoppen och när jag rider lätt så dör han ut och lunkar på utan att ta i. När jag började rida igång honom efter hans lilla vila så tyckte han att det var superkul att få komma ut och var jättefin, medan han nu tycker att det är dötrist att lalla runt här hemma med mig på ryggen.

Jag ska kanske få hjälp med att rida honom senare i veckan, hoppas verkligen att det blir av! Känner verkligen att jag behöver hjälp just nu, för jag sitter fast och blir bara mer och mer frustrerad när jag inte vet hur jag ska lösa problemet. Det är inte lätt när det är svårt! Hoppa kan den kusen, men markarbetet måste sitta.

Eddie
Fick gå ett ganska lugnt pass i skogen. Han kändes väldigt fin idag. Jobbade med att ha en stadig och jämn kontakt med munnen, och att ha honom lite mer mellan hjälperna. Till en början så var han lite spänd, men blev sedan riktigt fin. På hemvägen så var han jättefjantig vid ett speciellt ställe och jag blev då så trött på honom att jag red fram och tillbaka tills han slappnade av och accepterade mina hjälper. Det blev några vändor, men tillslut så gick han snällt och avspänt förbi. Efter det så trampade han på riktigt bra och kändes superfin! Kom verkligen igång i bak kändes det som :)


Hoppa är bra mycket roligare!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0