When you lose something you can´t replace

Saker och ting blir aldrig som man har tänkt sig. Man planerar, man önskar och hoppas, men i slutändan så blir det aldrig som man hoppades att det skulle bli.

Många har undrat hur det gick på tävlingen förra lördagen med Curre. Vi hade ett ner i grunden, men han var sig inte lik. Han gör alltid sitt bästa och hoppar i alla lägen, men det gick tungt och den där gnistan var borta. Han var inte fräsch, och nu finns det inte så mycket mer veterinären kan göra. Vi har gett honom ordentligt med tid, men ändå så vill det inte ge med sig. Jag har varit väldigt ledsen av det här som ni kanske förstår, knäckt skulle jag vilja påstå. Han är en otroligt fin häst och en helt fantastisk individ, och det känns förjäkligt att han förmodligen aldrig kommer att hålla som tävlingshäst. Det som han är skapt för och älskar allra mest.

Jag har sedan i måndagst ställt in mig på att tävlingskarriären är över för hans del, men han kanske får en sista chans om vi hittar på något. Min tränare skulle höra sig för, då även han tycker det är synd på en sån fin häst. Vanlig ridning kommer han att hålla för och han är inte halt förutom på böjprov, så han kommer inte tas bort.

Jag försöker att vara stark, men det är svårt att inte bli knäckt av sånt här. Är det mitt fel att det har blivit såhär? Ska oturen förfölja mig i all oändlighet? Frågorna som jag aldrig kommer att få svar på är många.

Det är såna här gånger som det inte är kul att driva en blogg. Jag vill vara positiv och glad, inte skriva en sån här text. Hellst av allt så vill jag bara gömma mig under täcket och lådsas att allt bara är en hemsk mardröm, men tyvärr så är det verkligheten som jag inte kan blunda för.

Det gör ont i mig, så fruktansvärt ont. Inte bara för att jag har förlorat min bästa tävlingshäst, utan för att min bästa vän kanske aldrig mer får göra det han älskar allra mest. Men jag är evigt tacksam över att jag har fått uppleva den glädje som Curre har givit mig. Min allra högsta önskan är att jag får uppleva det igen. Inget mer ber jag om.


The tears come streaming down your face
When you lose something you can´t replace 
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Han lever, men jag tror nog att ni förstår hur det känns...Kommentarer
Postat av: Caroline

Nej:( verkligen synd, har följt hans historia och det är verkligen synd på en sådan trevlig häst. Men det såg ju inte så ljust ut från första början:(

hoppas du kommer på någon lösning, han funkar alltså inte som dressyrhäst heller?

2011-07-17 @ 13:43:21
URL: http://internationalshowjumping.se
Postat av: Jenny

Tråkigt =(känner igen mig det där..

har ett sto här hemma som kanske aldrig kan komma tillbaka till tävlingsbanan men hoppet är det sista som överger en..

2011-07-17 @ 16:35:52
URL: http://stallekeby.blogg.se/
Postat av: lisette

gud så tråkigt... hoppas allt löser sig!

2011-07-17 @ 20:11:48
Postat av: Nina

Fy vad trist! Hoppas hoppas det löser sig på något vis.

2011-07-17 @ 21:52:19
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag lider verkligen med dig.. Har själv en häst som har problem med ryggen som vi håller på att bygga upp men vetrinären vet inte om hon kommer kunna hålla för tävling. Jag tror inte du hade kunnat göra något annorlunda, har följt din blogg ett bra tag och man märker att du tagit Curres igångsättning mycket försiktigt, du har gjort allt du kunnat men tyvärr så är inte allt alltid tillräkligt. Jag hoppas verkligen att ni hittar en bra utväg och att Curre ska få göra det han verkligen älskar.

2011-07-17 @ 22:05:00
Postat av: Cecilia

Finaste Curre, vet hur det känns. Fick ta bort min älskade vän 2005... Skönt om Curre kan fungera som "vanlig" ridhäst iallafall, det gjorde inte min kille :/

2011-07-17 @ 23:04:12
URL: http://eternaldelight.blogg.se/
Postat av: Elin

<3

2011-07-17 @ 23:04:57
Postat av: Lolloo

Usch va trist... Hoppas verkligen det löser sig! Lider verkligen med dej!!

2011-07-19 @ 18:35:48
URL: http://lbrantsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0