Träning

Bloggen har fått vila några dagar, men ska försöka komma igång med skrivandet igen! Skriver mest för min egen skull, och när motivationen tryter så får den helt enkelt vila. Men vi får hoppas att uppdateringen blir bättre framöver! :)

Var iaf iväg med Curre på träning igår. Först satt Leif upp och red honom, riktigt roligt att se honom rida Curre! Han har ju varit seg för hjälperna, och jag har helt enkelt kännt att vi inte har kommit vidare på marken. Så han jobbade igenom honom en stund, se till att han är mellan hjälperna, få in yttersidan osv. Han har alltid varit jättesvår att hålla höger galopp i vänster varv, men även detta gick tillslut! Efter en stund satt jag upp och vi fortsatte att jobba med samma saker, och han kändes faktiskt riktigt fin. Kunde helt plötsligt rida förvänd galopp på volt i BÅDA varven!

Han har ju väldigt långa bakben och slingrar sig för att komma undan arbete, men genom att hela tiden aktivera honom och se till att han är mellan hjälperna och inte faller isär så blev han riktigt fin tillslut. Trots att han blir seg för hjälperna för att smita undan arbete så är han ändå ganska känslig när han väl kommer till arbete, vilket Leif påpekade att han just är ganska känslig för hjälperna. Det var verkligen superbra att han kunde sitta upp och känna igenom honom, och sedan förklara för mig hur jag ska rida honom.

Vi körde helt enkelt igenom basics, men det var skönt att få lite mera kläm på hur jag ska rida honom! Är svårt att förklara i text, men det mesta vi jobbade med var att han skulle svara fram för hjälperna och inte falla isär, samt att båda sidor ska vara lika långa och att han spårade ordentligt. Avslutade med att hoppa några mindre hinder på volt och en linje lite större, vilket han som vanligt gjorde bra! Sista språnget på oxern låg på runt 135, vilket  inte var några problem för Curre inte. När han är igenom på marken och sätter under sig så hoppar han ännu bättre och blir lättare att rida, så det är bara att trimma på nu! :)

Känns superskönt att äntligen ha fått hjälp med det som jag har haft problem med, och nu har en plan för hur jag ska jobba honom. Bara han får hålla sig frisk och vi jobbare vidare med markarbetet så kommer han bli hur fin som hellst! Stora hinder är inga problem för honom, utan det är markarbetet vi behöver jobba med. 


Bästabästa hästen♥Kommentarer
Postat av: Carolina

Måste säga att jag till 100% gillar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar varför det går snett. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-07-11 @ 08:45:06
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0