Dagens ridning

Curre
Red ut en ganska lugn runda i skogen, skritt och trav. Fortsatte att jobba lite med det som vi jobbade med igår, att han ska gå fram för skänkeln och inte falla isär och bli sådär "lufsig" som han kan bli speciellt när man rider ut. Jobbade med öppnor i skritt och i traven så växlade jag mellan att sitta ner och rida lätt, men ändå behålla samma inverkan. Han blev väldigt fin tillslut och han började bära sig mer och mer i egen balans, fick en rundare form och började suga på bettet. Inget krävade pass idag, men han känndes ändå fin idag!

Inser att jag helt enkelt har varit för mesig mot honom, utan jag måste helt enkelt "sparka" igång och fånga upp honom för att han ska hamna mellan hjälperna. Med Eddie som är naturlig mera framåt och vaken så har jag inte alls haft samma problem, utan jag måste bli lite mera koncekvent och rida fram honom till bettet. Som Leif sa igår, handen får inte gå bakåt, utan man ska tänka "bakifrån och fram". När han blir för öppen i formen så måste jag se till att han lyssnar och går fram för skänkeln, inte använda handen som man ofta kan göra för att kompensera att dom inte är framme för hjälperna. Men är väldigt nöjd med dagens pass :)

Kommer uppdatering om hur läget är med Eddie :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Jättebra blogg! :D

2011-07-03 @ 09:57:14
URL: http://prekness.blogg.se/
Postat av: Anonym

åå vad fin häst du har! :D

2011-07-03 @ 13:35:00
URL: http://moaomatilda.blogg.se/
Postat av: PATRICIA - vinn en design

Hej nu har jag äntligen gått med på att lotta ut två designer!Va med och tävla om en helt ny design där du får va med och bestämma allt. Reglerna är enkla, det kommer bli två vinnare och tävlingen avslutas den 1 augusti..Det kan du ju inte bara missa! KRAM :D

2011-07-04 @ 16:44:39
URL: http://ponnynceline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0