Dagens ridning

Eddie
Hade tänkt att rida markarbete och tog ut lite bommar på banan igår, och det gick allt annat än bra... Han hade då inte blivit ordentligt igenomriden på några dagar och ville inte samarbeta alls. Slog med huvudet, jag blev irriterad på honom och han på mig. Det passet är analyserat och glömt nu ;)

Idag blev det lite vanligt jobb på banan för att få igenom det som inte fungerade igår. Red först ut en sväng och på banan blev det fokus på att ha en så stadig och följsam hand som möjligt, och aktivera honom bakifrån fram till handen. Jobbade med övergångar och att korta/länga, och bara vänta ut honom. I början så slog han med huvudet och ville inte alls ta stöd på bettet, mest efter ett tag och mycket tålamod så slappnade han av, tog stöd på bettet och hamnade mellan hjälperna. När han har såna här dagar så tror jag att jag ska börja med galoppen tidigare, då han slappnar av och kommer till arbete fortare där än i traven. Men är väldigt nöjd med honom på slutet iaf :)

Jag har haft starka och hästar som gärna lagt sig i handen tidigare, vilket har gjort att jag själv haft tendensen att bli lite stark i handen. På Eddie däremot så har jag verkligen fått jobba med en mjukare och känsligare hand, då han inte tolererar att man tar för mycket i honom. Imellanåt så kan han vara väldigt mjuk och känslig i munnen, och är då väldigt trevlig att rida. Men när han börjar streta imot eller tycker att jag tar för mycket i honom så har han en riktigt jobbig mun, kastar med huvudet och biter ibland tag i bettet och bara drar iväg åt något håll. Då har jag inte mycket att säga till om, och det är dom gångerna det blir pannkaka när vi inte blir klar till nästa hinder.

Curre
Skrittade ut på vår vanliga 20min prommenad.


Bild från idag, resten kommer nog upp i morgon när jag gått igenom/redigerat alla :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin blogg!

Allt bra? :)Hoppas du får en bra vecka!Kramar http://hastryttaren.blogg.se

2011-07-26 @ 01:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0