Dagens ridning

Curre
Skrittade ut honom en tur på ca 20min, och han var riktigt pigg idag! Blåste upp sig och lådsades vara rädd för saker, när han inte är pigg så hade han lunkat förbi samma saker utan att bry sig. Men det var kul att sitta på honom när han var pigg och glad. 

Eddie
Red en sväng efter grusvägarna, som var ganska mjuka efter regnet i förmiddags. Jobbade mycket med halvhalter för att han ska balansera upp sig och sedan få lite schwung i steget, och jag tycker faktiskt att han har fått lite bättre gång. När han blir spänd så blir han lite trippig och markbunden, men nu var det lite mera gung i steget! Jobbade även med att öka och minska både traven och galoppen, och han håller formen bättre och bättre. Så länge han är koncentrerad och inte ser spöken överallt så känns han väldigt fin just nu. Lätt och fin i handen och jobbar under sig bra, så nu gäller det att även få honom reglerbar.

Vill ha den där känslan av att bara kunna länga ut galoppsprången i en mellagalopp, för att sedan bara kunna sitta tillbaka och minska. Samma sak med traven, att kunna få till en bättre mellantrav med lite påskjut. Detta är vad vi ska lägga fokus på innan det blir dressyrdebut. Vill inte att det ska stå "ingen skillnad" i protokollet för mellantraven, som det gjorde när jag tävlade Chino, hehe. Men det kommer att gynna hoppningen en hel del också, om han blir lydigare och reglerbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0