Dagens ridning

Eddie
Red först ut en sväng, och checkade sedan av honom på banan. Övergångar och att korta/länga med samma takt. Han kändes fin och lyssnar bättre och bättre, så hoppas att bromsen fungerar imorgon! Men det ska nog gå bra, är riktigt taggad! :)

Curre
Skrittade ut på vår vanliga tur. Han kändes ganska pigg och skrittade på.

Dagens ridning

Eddie
Fick hoppa lite småhinder med lite tittigt i på banan idag. Jobbade i framridningen med övergångar och att korta/länga utan att han gick ur formen eller spände sig. Han blir gärna lite dragig in i övergången, vilket blir tydligare i hoppningen när han far iväg efter hindren och blir "okontaktbar". Bara att nöta vidare på marken, så blir det förmodligen förr eller senare bättre i hoppningen också. Efter ett tag så kändes han ganska fin och stadig, och han blir lättare och lättare att reglera, även om det kan bli mycket bättre! 

Hoppade några småhinder på 70-80cm kanske, bara för känslans skull och för att han skulle få titta av sig. Rullade över ett räcke på volt och sedan en långsida på relaterat avstånd. Hade kanske ingen superduberkänsla idag, men bara jag vågar rida framåt och blir klar i tid till nästa hinder så ska det nog inte vara några problem på tävlingen. Han kan vara lite tittig, men ger jag honom en bra avsprångspunkt och supportar honom så hoppar han det mesta :)

Curre
Vila. Vila och vila, han skrittades inget idag iaf.

Finast av alla♥

Här kommer även några uppställda bilder på Curre och mig från i förrgår, som min snälla syster har tagit!
 


Dagens turer

Eddie
Fick gå en ganska lugn tur i skogen, skritt och trav. Jobbade honom i en låg form och checkade av att jag både kunde korta och länga traven utan att han gick ur formen, samt flyttade lite i skritten. Han kändes fin och mycket stadigare idag, så det var skönt. Imorgon så får han skutta några småhinder med något tittigt i, så han inte blir aldeles förskräckt på fredag då vi åker till Avesta och tävlar. Ska verkligen bli jättekul, då vi inte har tävlat sedan i maj! Hoppar 1m CR och 1m i två faser. Hoppas att han sköter sig, och jag med för den delen :)

Curre

Fick sig sin vanliga skrittur. Dock red jag upp efter asfaltsvägen istället för den vägen vi brukar skritta, då han tycker att den är så tråkigt. Han blev genast gladare, blev rädd för två mototcycklar och for ut på en åker i 100 knyck, annars så var han snäll. När han är lite överpigg så blir han töntig och spänd för saker han annars inte skulle bry sig ett dugg om, men brummande saker ligger inte på topplistan... ;) 

Currepojken

Några bilder som jag tog på Curre aldeles innan jag skulle ta in honom. Eddie brukar gärna vilja vara ute, men Curre kommer alltid när det är dags att komma in! Fotade bara med auto inställningar i ganska dåligt ljus, men nya bilder är väl bättre än inget antar jag? :)
Kan inte sluta tänka på att hans svans ser ut som en golvmopp, haha!Ridbilderna/dom uppställda bilderna kommer i ett annat inlägg :)


Dagens ridning

Eddie
Hade tänkt att rida markarbete och tog ut lite bommar på banan igår, och det gick allt annat än bra... Han hade då inte blivit ordentligt igenomriden på några dagar och ville inte samarbeta alls. Slog med huvudet, jag blev irriterad på honom och han på mig. Det passet är analyserat och glömt nu ;)

Idag blev det lite vanligt jobb på banan för att få igenom det som inte fungerade igår. Red först ut en sväng och på banan blev det fokus på att ha en så stadig och följsam hand som möjligt, och aktivera honom bakifrån fram till handen. Jobbade med övergångar och att korta/länga, och bara vänta ut honom. I början så slog han med huvudet och ville inte alls ta stöd på bettet, mest efter ett tag och mycket tålamod så slappnade han av, tog stöd på bettet och hamnade mellan hjälperna. När han har såna här dagar så tror jag att jag ska börja med galoppen tidigare, då han slappnar av och kommer till arbete fortare där än i traven. Men är väldigt nöjd med honom på slutet iaf :)

Jag har haft starka och hästar som gärna lagt sig i handen tidigare, vilket har gjort att jag själv haft tendensen att bli lite stark i handen. På Eddie däremot så har jag verkligen fått jobba med en mjukare och känsligare hand, då han inte tolererar att man tar för mycket i honom. Imellanåt så kan han vara väldigt mjuk och känslig i munnen, och är då väldigt trevlig att rida. Men när han börjar streta imot eller tycker att jag tar för mycket i honom så har han en riktigt jobbig mun, kastar med huvudet och biter ibland tag i bettet och bara drar iväg åt något håll. Då har jag inte mycket att säga till om, och det är dom gångerna det blir pannkaka när vi inte blir klar till nästa hinder.

Curre
Skrittade ut på vår vanliga 20min prommenad.


Bild från idag, resten kommer nog upp i morgon när jag gått igenom/redigerat alla :)


Bilder Folkärna RS

Var med när min syster tävlade i Folkärna i torsdags, och det gick ganska bra för dem! I LC var båda två lite off, så det blev ett stopp på andra hindret som var lite tittigt med grindar. Sedan kom dom igång bättre. I LC+ så var dom bättre igång, felfria i grunden och sedan blev ponnyn mycket skeptiskt över muren. Ett stopp där, men annars såg det fint ut. Han kan vara lite tittig, och en sån där riktig mur har han inte hoppat på över ett år tror jag. Men på andara försöket så gick det fint.

Han har varit lite av en krångelponny kan man minst säga. Under en period förra året och förrförra året så kunde han tvärstanna vid utgången och tokbocka, då menar jag riktiga rodeobocksprång. Samma sak efter att han har stannat, men då formodligen för att han har fått smisk tidigare i sitt liv... Men under dom senaste tävlingarna, liksom idag (pepparpepar!) så har han inte gjort något alls! Hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra för dem :)

Ljuset var inte optimalt och jag är inte så jätteduktig på dom manuella inställningarna som jag körde med hela dagen, så bilderna är inte superbra. Men det blev några stycken iaf!Övriga bilder som jag tog

 Ny grimma

Curre fick sig en ny grimma när jag var in på Valbo Ridsport nu i veckan, då han har haft sönder båda sina. Han har ganska stort huvud, men hittade en från Lamicell som såg snarlika ut som hans gamla Walhausen som passade honom riktigt bra. Även denna satt väldigt bra, och glittret klädde honom fint! Tror jag gav 289kr, något sånt.Underbart med mobilbilder, ellerhur? 
Nej, men jag glömde att ta med kameran, och då fick helt enkelt iphonen duga!


 Dagens ridning

Curre
Skrittade ut honom en tur på ca 20min, och han var riktigt pigg idag! Blåste upp sig och lådsades vara rädd för saker, när han inte är pigg så hade han lunkat förbi samma saker utan att bry sig. Men det var kul att sitta på honom när han var pigg och glad. 

Eddie
Red en sväng efter grusvägarna, som var ganska mjuka efter regnet i förmiddags. Jobbade mycket med halvhalter för att han ska balansera upp sig och sedan få lite schwung i steget, och jag tycker faktiskt att han har fått lite bättre gång. När han blir spänd så blir han lite trippig och markbunden, men nu var det lite mera gung i steget! Jobbade även med att öka och minska både traven och galoppen, och han håller formen bättre och bättre. Så länge han är koncentrerad och inte ser spöken överallt så känns han väldigt fin just nu. Lätt och fin i handen och jobbar under sig bra, så nu gäller det att även få honom reglerbar.

Vill ha den där känslan av att bara kunna länga ut galoppsprången i en mellagalopp, för att sedan bara kunna sitta tillbaka och minska. Samma sak med traven, att kunna få till en bättre mellantrav med lite påskjut. Detta är vad vi ska lägga fokus på innan det blir dressyrdebut. Vill inte att det ska stå "ingen skillnad" i protokollet för mellantraven, som det gjorde när jag tävlade Chino, hehe. Men det kommer att gynna hoppningen en hel del också, om han blir lydigare och reglerbar.

Dagens ridning


Curre
Skrittade honom en sväng, ca 20min. Första gången jag sitter på honom på drygt 1,5 vecka, och han var ungefär som vanligt. Tyckte inte att det var sådär jättekul att skritta den vägen vi red och var irriterad över alla flugor, men jag tyckte iaf att det var trevligt att sitta på min vita fina häst♥

När jag skulle ta in honom så var han däremot inte speciellt poppis... Jag stog med Curre bredvid mig och väntade utanför Eddies hage, när Eddie får rus och börjar kuta runt. Plötsligt så ser jag i ögonvrån hur Curre gör en blixtomvändning och springer rakt PÅ mig, jag åker omkull och är under dom sekunderna jag ligger på marken helt övvertygad om att jag skulle bli trampad... Men som tur var så klarade jag mig undan bara med att skrapsår på ryggen och ett ont knä, men usch så läskigt det var! Han är ju ingen liten häst att bli trampad av. Knäppgök, en sak om det verkligen hade varit något att bli rädd för ;)

Eddie
Vila.Tidsinställt

Är just nu (förhoppningsvis) på väg till tävling i Folkärna med min syster som ska tävla. Tänkte fota lite om vädret tillåter, så känske det dyker upp något här senare :) Önska dem lycka till!
Dagens ridning och bilder

Blev ett pass på banan för Eddie idag. Jobbade inte med så mycket sidvärtsrörelser idag, utan jobbade mest med grundarbete så som övergångar, tempoväxlingar, korta och länga osv. Red även lite moment ur LB:1an, och han jobbade på riktigt bra! När jag red honom på banan i förrgår så var han lite tjafsig och ostadig, men idag gick han betydligt bättre. Kunde rida mellantraven utan att han spände till eller drog sig ur formen. Den kan bli betydligt bättre, men den har blivit bättre iaf. Det som vi dock måste träna på är att kunna komma tillbaka till arbetsgalopp efter mellangaloppen, just nu så blir det lite hejvilt innan vi bryter av till trav.

Har som mål att starta honom i en LB dressyr innan årets slut, så det blir en liten sporre till att få till alla moment som ingår i programmet. Vilket inte är något negativt för hoppning, snarare tvärtom. Jobbade även lite på den förvända galoppen, han blev dock lite stressad när det blev för jobbigt och han inte riktigt förstod. Gick då tillbaka till att rida "timglaset" på långsidorna, vilket gick bättre. Men över lag så kändes han riktigt fin idag!

Tog några bilder lite snabbt innan jag red idag :)
Enda ridbilden, men bjussar på vår väldigt snygga och matchande outfit ;)


 Dagens ridning

Eftersom jag inte har så mycket annat att uppdatera m, så kör vi väl på med mina dagliga ridpass!

Eddie fick gå en ganska lugn runda i skogen. Ville att han skulle slappna av och vara lite lägre i formen. Körde igenom både öppnor, slutor och skänkelvikningar, samt tempoväxlingar. Vi har inte så många bra galoppvägar i skogen som är tillräckligt mjuka, men dom sträckor vi galopperade så var han väldigt fin! Det märks att jag jobbat mycket med rakrikningen på banan (mycket innanför spåret), då han är betydligt mer balanserad även ute.

Eftersom Eddie gck ett ganska lugnt pass så fokuserade jag mest på mig själv och min sits. Läste en artikel om halvhalter och vikten av dem i en artikel igår, så la lite mera vikt på att få igenom dem så att han balanserar upp sig själv istället för att tjafsa imot. Han lyssnade riktigt bra, lättade upp i fram och fick lite schwung i steget! Över lag så fungerar övergångarna mycket bättre, han har blivit mer reglerbar och det märks att han blir starkare, så snart ska vi nog våga oss på en dressyrstart tror jag nog! Lite mer trimm och en dressyrträning först bara :)

Curre
vilar, men ska skritta honom lite smått någon dag så att han får röra på sig lite. Har bokat in honom hos en annan klinik idag, och fick tid om några veckor. Bara för att få några andra ögon som tittar på honom. Usch, tycker inte om det här... Finns det inget dom kan göra där, så är det verkligen the end. På riktigt...


Lite nya bilder vore inte helt fel, så får nog ta mig i kragen och ta fram kameran!

Hoppfilm från förra veckan

Ett klipp från när jag hoppade bana med Eddie förra veckan. Träningen var på tisdag, och dagen före så var vi in med Curre. Jag var såklart väldigt ledsen över Curre, vilket gjorde att jag bara släppte allt och faktiskt hade en grym känsla! Jag brukar ofta vilja göra lite för mycket och krångla till det, men just denna träning så bara försvann allt var prestationångest heter. Det bara flöt på och vi hade en bra rytm banan runt, och jag kunde supporta honom till bra avsprångspunkter.

Banan låg på runt 1-110cm, vilket Eddie studsade runt felfritt! Både grindar, vattenmatta och lådor hoppade han utan att blinka, trots att han inte hopptränat eller hoppat just något på över en månad! Tom Leif sa att det nog var det bästa han har gjort hitils, så jag är verkligen grymt nöjd med honom. Något ljust i allt elände, så det var kul. Tog några skutt hemma på banan igår, och det flöt på med samma känsla. Så nu får vi hoppas att det flyter på och släpper även på tävling :) Det hade verkligen kännts grymt om det kunde släppa med honom!What doesen´t kill you makes you stronger

Trots det som har hänt så rullar dagarna på, precis som vanligt. Inte riktigt med samma innehåll och motivation, men livet går vidare ändå. Eddie är fullt igång och jag tänker uppnå dom mål jag har med honom oavsett hur det blir med Curre. När jag fick Curre så kändes allt så bra och jag visste mer och mer vilka mål jag ville uppnå ju längre tiden gick, men sedan sprack dom ganska drastiskt. Dom kom försiktigt tillbaka iår och jag trodde för att tag att det dom kanske skulle kunna uppfyllas ändå, för att sedan spricka ordentligt.

Jag vill verkligen lyckas och nå dom mål jag har, men det är svårt när livet inte flyter på och man inte får glida "räkmacka" en enda centimeter. Från början när jag fick Curre så hade jag rätt förutsättningar, men ödet ville tydligen inte att det skulle gå ändå. Det är krävande för självförtroendet och psyket när det blir såhär, men what doesen´t kill you makes you stronger brukar man ju säga. Jag har aldrig gett upp och tänker inte göra det, hur ont det än gör. Trots skadade hästar, förstörda tävlingsterminer, armbrott, omkullridning som slutade med bäckenfraktur osv. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig och jag tänker inte tycka synd om mig själv, det tjänar ingenting till att bara kolla i backspegeln. Då kommer man aldrig framåt.

Jag vet inte hur framtiden ser ut, jag vet bara att livet rullar på oavsett. Det gäller bara att göra det bästa av situationen. Jag tänker tro på mig själv och kämpa på, så kanske det en dag släpper även för mig.


Vad som än händer, så kommer du alltid att vara nummer ett

When you lose something you can´t replace

Saker och ting blir aldrig som man har tänkt sig. Man planerar, man önskar och hoppas, men i slutändan så blir det aldrig som man hoppades att det skulle bli.

Många har undrat hur det gick på tävlingen förra lördagen med Curre. Vi hade ett ner i grunden, men han var sig inte lik. Han gör alltid sitt bästa och hoppar i alla lägen, men det gick tungt och den där gnistan var borta. Han var inte fräsch, och nu finns det inte så mycket mer veterinären kan göra. Vi har gett honom ordentligt med tid, men ändå så vill det inte ge med sig. Jag har varit väldigt ledsen av det här som ni kanske förstår, knäckt skulle jag vilja påstå. Han är en otroligt fin häst och en helt fantastisk individ, och det känns förjäkligt att han förmodligen aldrig kommer att hålla som tävlingshäst. Det som han är skapt för och älskar allra mest.

Jag har sedan i måndagst ställt in mig på att tävlingskarriären är över för hans del, men han kanske får en sista chans om vi hittar på något. Min tränare skulle höra sig för, då även han tycker det är synd på en sån fin häst. Vanlig ridning kommer han att hålla för och han är inte halt förutom på böjprov, så han kommer inte tas bort.

Jag försöker att vara stark, men det är svårt att inte bli knäckt av sånt här. Är det mitt fel att det har blivit såhär? Ska oturen förfölja mig i all oändlighet? Frågorna som jag aldrig kommer att få svar på är många.

Det är såna här gånger som det inte är kul att driva en blogg. Jag vill vara positiv och glad, inte skriva en sån här text. Hellst av allt så vill jag bara gömma mig under täcket och lådsas att allt bara är en hemsk mardröm, men tyvärr så är det verkligheten som jag inte kan blunda för.

Det gör ont i mig, så fruktansvärt ont. Inte bara för att jag har förlorat min bästa tävlingshäst, utan för att min bästa vän kanske aldrig mer får göra det han älskar allra mest. Men jag är evigt tacksam över att jag har fått uppleva den glädje som Curre har givit mig. Min allra högsta önskan är att jag får uppleva det igen. Inget mer ber jag om.


The tears come streaming down your face
When you lose something you can´t replace 
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Han lever, men jag tror nog att ni förstår hur det känns...Tävling imorgon!

Imorgon så bär det av mot Hofors, hoppar en lokal 110cm med Curre. Har inte hopptränat honom på drygt 1,5 månad, men tog några språng för Leif förra veckan som han gjorde riktigt bra! Han är en sådan häst som inte behöver hoppa så mycket, utan det är mer jag själv som kanske kommer känna mig lite ringrostig då jag inte heller har hoppat särskilt mycket. Men det ska nog gå bra :) Tar detta som en liten uppladdning innan vi ska på meeting om några veckor!

Har faktiskt redan putsat allt, så kvar är det bara att packa, rida båda hästarna och tvätta Curre. Åker ganska sent imorgon, då jag bara hoppar sista klassen. Ingen tidig morgon alltså, skönt! :)


Dagens ridning

Eddie
Red ut honom en vända i skogen, mest skritt och trav. Fokuserade mest på att vara väldigt mjuk i handen och hitta en bra kontakt, vilket jag tyckte att jag fick tillslut! Jobbade riktigt bra och behöll samma form och stöd i övergångarna. Flyttade lite och ställde igenom sidorna, och han kändes väldigt fin. Vi har bytt till en havrefri müsli och dessutom så går han på ganska mycket bete, så han var nästan lite för lugn idag! Men jag tar det bara som positivt att man får driva fram lite, istället för att han blir hispig i huvudet. Pigg lär han bli när det blir lite svalare ändå.

Curre
Blev ett trimmpass med lite bommar för hans del. Jobbade vidare med att han ska svara upp för skänkeln och bli jämnare i sidorna, och han kändes väldigt fin mot slutet! Kände lite på den förvända galoppen mot slutet, och efter ett tag så lyckades vi även med den förvända högergaloppen. Det tar sig! Travade över några bommar och guppade över en upphöjd bom mest för känslans skull, då jag la mest fokus på markjobbet. När jag travade av så kunde jag länga ut tygeln och han sökte sig självmant ner i en lägre form och gick i egen balans. Riktigt fin var han! Det är mycket jobb kvar med att få honom ännu kvickare och mer lösgjord så att han bär sig bättre och lättar upp i fram, men vi jobbar på! Han svarar upp för hjälperna mycket bättre nu, så nu behöver vi ännu mer styrka! :)


 


Sommar = Speed air

Jag passade på att köpa min GPA hjälm när Skara Hästsport sålde ut blåa speed air tone in tone, och nu när sommarvärmen är som värst så ångrar jag inte det köpet en sekund! När jag rider i min Charles owen när det är som varmast så känns det som att hjärnan kokar ibland, medan GPAn är betydligt svalare med sina lufthål. Lite kall på vintern, men på sommaren är den helt underbar. Var faktiskt en speciell känsla att rida i den första gången, då man kände luften genom hjälmen när man red. Trots att den egentligen är min tränings/tävlingshjälm så används den här hemma när det är som varmast, bara för att den är så sval jämfört med mina andra hjälmar!


Sommarhjälmen
Eddie i stjärn

Eddie har en ganska oregelbunden bläs, som börjar som en stjärn och sedan övergår till en strimbläs som avslutas ganska krokigt. Vet faktiskt inte vad hans tecken kallas, men skulle tro att det är oregelbunden bläs. Jag har ofta funderat över hur han skulle se ut i enbart stjärn, och provade nu att helt enkelt redigera om en bild i photoshop! 

Redigerat


Orginalbilden


Tycker faktiskt att han passar ganska bra i stjärn, även om det inte riktigt ser ut som Eddie. Hans speciella bläs gör honom ganska speciell till utseéndet tycker jag. Även om jag tycker den bläsen är lite ful egentligen, så gör den honom ändå mer speciell än en helt vanlig stjärn :)
Eddie the man

Som ni kanske har märkt så har Eddie haft väldigt mycket otur dom senaste veckorna! Först så gjorde han ju illa sig i transporten och fick sy tre stygn i hasen, vilket innebar 3 veckors vila. Dessutom så lyckades han sparka upp ett ganska stort jack på utsidan av kotan på andra benet, en vecka efter att han blev sydd i hasen. Som grädde på moset så blev han jättehalt under förra veckan, men som tur var så var det "bara" en hovböld i en framhov. Hovslagaren var här i fredags och han är redan mycket bättre, så vi får se när han kan börja ridas igen. 

Känns dock väldigt trist att han har dragit på sig TRE helt onödiga skador under loppet av en månad. Tack och lov inga allvarliga skador, men tillräckligt för att det ska förstöra rid och tävlingsmässigt. Han har kännts så himla fin i ridningen och vi har bara hunnit med två tävlingar iår, himla trist att det skulle bli såhär! Alltså ibland undrar jag om det verkligen är meningen att jag ska hålla med med hästar och tävling, man börjar ju fundera. Kommer nog inte ens ihåg när jag hade en hel tävlingstermin sist! Är det inte skador eller småskador, så gör man sig själv illa. Det är inte lätt.

Nej, nu får vi hoppas att resten av sommaren flyter på lite bättre :)


Eddie själv börjar bli otålig och tycka det är tråkigt att inte ridas!


 Nyss kört ett trimmpass med ponnyn! Hoppas...

img_8946 (MMS)

Nyss kört ett trimmpass med ponnyn! Hoppas att min mobilblogg vill funka den här gången ;)


Dagens ridning

Curre
Red ut en ganska lugn runda i skogen, skritt och trav. Fortsatte att jobba lite med det som vi jobbade med igår, att han ska gå fram för skänkeln och inte falla isär och bli sådär "lufsig" som han kan bli speciellt när man rider ut. Jobbade med öppnor i skritt och i traven så växlade jag mellan att sitta ner och rida lätt, men ändå behålla samma inverkan. Han blev väldigt fin tillslut och han började bära sig mer och mer i egen balans, fick en rundare form och började suga på bettet. Inget krävade pass idag, men han känndes ändå fin idag!

Inser att jag helt enkelt har varit för mesig mot honom, utan jag måste helt enkelt "sparka" igång och fånga upp honom för att han ska hamna mellan hjälperna. Med Eddie som är naturlig mera framåt och vaken så har jag inte alls haft samma problem, utan jag måste bli lite mera koncekvent och rida fram honom till bettet. Som Leif sa igår, handen får inte gå bakåt, utan man ska tänka "bakifrån och fram". När han blir för öppen i formen så måste jag se till att han lyssnar och går fram för skänkeln, inte använda handen som man ofta kan göra för att kompensera att dom inte är framme för hjälperna. Men är väldigt nöjd med dagens pass :)

Kommer uppdatering om hur läget är med Eddie :)


Träning

Bloggen har fått vila några dagar, men ska försöka komma igång med skrivandet igen! Skriver mest för min egen skull, och när motivationen tryter så får den helt enkelt vila. Men vi får hoppas att uppdateringen blir bättre framöver! :)

Var iaf iväg med Curre på träning igår. Först satt Leif upp och red honom, riktigt roligt att se honom rida Curre! Han har ju varit seg för hjälperna, och jag har helt enkelt kännt att vi inte har kommit vidare på marken. Så han jobbade igenom honom en stund, se till att han är mellan hjälperna, få in yttersidan osv. Han har alltid varit jättesvår att hålla höger galopp i vänster varv, men även detta gick tillslut! Efter en stund satt jag upp och vi fortsatte att jobba med samma saker, och han kändes faktiskt riktigt fin. Kunde helt plötsligt rida förvänd galopp på volt i BÅDA varven!

Han har ju väldigt långa bakben och slingrar sig för att komma undan arbete, men genom att hela tiden aktivera honom och se till att han är mellan hjälperna och inte faller isär så blev han riktigt fin tillslut. Trots att han blir seg för hjälperna för att smita undan arbete så är han ändå ganska känslig när han väl kommer till arbete, vilket Leif påpekade att han just är ganska känslig för hjälperna. Det var verkligen superbra att han kunde sitta upp och känna igenom honom, och sedan förklara för mig hur jag ska rida honom.

Vi körde helt enkelt igenom basics, men det var skönt att få lite mera kläm på hur jag ska rida honom! Är svårt att förklara i text, men det mesta vi jobbade med var att han skulle svara fram för hjälperna och inte falla isär, samt att båda sidor ska vara lika långa och att han spårade ordentligt. Avslutade med att hoppa några mindre hinder på volt och en linje lite större, vilket han som vanligt gjorde bra! Sista språnget på oxern låg på runt 135, vilket  inte var några problem för Curre inte. När han är igenom på marken och sätter under sig så hoppar han ännu bättre och blir lättare att rida, så det är bara att trimma på nu! :)

Känns superskönt att äntligen ha fått hjälp med det som jag har haft problem med, och nu har en plan för hur jag ska jobba honom. Bara han får hålla sig frisk och vi jobbare vidare med markarbetet så kommer han bli hur fin som hellst! Stora hinder är inga problem för honom, utan det är markarbetet vi behöver jobba med. 


Bästabästa hästen♥RSS 2.0