Hoppträning

Var iväg till Gävle med Curre imorse och tränade för Leif, vilket kändes väldigt bra! Först så trimmade vi gemensamt, jobbade över en bomserie som låg en bit innanför spåret som vi skulle flytta dom in till och sedan ut på spåret igen efter bommarna. På marken så kändes Curre ganska fin, han jobbade på bra och blev inte sådär tung i handen som han var dom sista träningarna innan jul. Jobbade sedan i galopp över tre kryss på långsidan där vi skulle rida 4 galoppsprång mellan varje kryss.  

På slutet så red vi en bana som innehöll travbommarna, studs, dom tre kryssen på långsidan, en serie och ett travhinder med 5 galoppsprång fram till en ganska bred oxer. Red först en bana, och sedan en annan bana med samma övningar fast lite högre. Över lag så hade jag en bra känsla och Curre gjorde som vanligt alla övningar väldigt okomplicerat och enkelt. På långsidan med kryssen så fick vi ett knasigt språng där jag var sen med att få ihop honom, annars så flöt allt på. Även Leif tyckte att det såg jättebra ut, dock så måste jag tänka på att trampa ner hälarna. Blir att jag står lite på tå ibland. Så jag får helt enkelt tänka mer på det!

Vi hoppade inte så högt idag, utan det var en lagom träning och övningar för Curre just nu. Men det märks verkligen att han fått bättre kondition sen innan jul, och han gick lätt banan två varv idag. Dessutom så märks det tydligt på hans attityd att han börjar orka mer nu! Förut så har han busat runt mycket på träningar, men nu sedan han kom igång så tror jag att han har koncentrerat sig på att det varit jobbigt och orka med det som krävs av honom.

Idag hade han dock mer attityd och var lite mer som han var förr, lägger öronen bakåt och tjurar till när det kommer andra hästar för nära (förut så sprang han nästan åt andra hästar på framridningar...), låtsas vara rädd för porten och när vi skulle sätta på honom täcket efter träningen så snodde han en gammal banan på sargen! Haha, Curre då. Snart så kanske hans bakutsparkar kommer tillbaka också? Det visar väl sig ;) Är väldigt nöjd med honom idag iaf!

Hoppar första rundan


Andra rundan lite högre.Huddik 2008

Kommentarer
Postat av: tilda

Fin häst :)

2011-01-12 @ 09:06:13
URL: http://harmonyhorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0