Hoppträning

Var som sagt iväg till Gävle på träning med Curre igår, vilket gick väldigt bra! Vi trimmade dem inte gemensamt, utan red fram själva. Började träningen med att jobbade över ett kubhinder på volt där vi tränade rytm och tajmning. I vänster varv så gick det jättebra, men i höger så skjuter han gärna ut bogen och jag får ingen riktigt bra anridning och rytm. Så måste verkligen jobba med att få honom mer liksidig! Men annars kändes det bra.

Sedan så travhoppade vi en bana med 7 hinder, varav en kombenation. Hoppade först ett varv lite lägre, och sedan ett varv lite högre. På slutet så rullades travbommarna in och vi gjorde allt till en bana. Vi hoppade banan på runt 1-1,10m, och Curre hoppade verkligen helt grymt! Det är första gången vi hoppar bana på snart två år, så det märktes att vi var lite ringrostiga. På ett räcke ur sväng så hade jag för dålig galopp så vi kom lite nära, vilket gjorde att han petade ner det. Efter hindret så slår han på ett bocksprång för att han blev så förbannad när han rev, haha.

Men det största problemet som vi har och som märktes väldigt tydligt idag är att jag inte riktigt får med yttersidan i svängarna, får då en dålig väg och tappar rytmen. Speciellt i en U-sväng från kombenationen upp till en oxer så fick jag inte med honom, utan kom lite på tvären och tappade rytmen. Fick lägga en volt framför oxern någon gång då jag inte hade koll på yttersidan. Fick göra om den svängen som inte blev optimal, men med tanke på Curre histroria så tyckte Leif inte att vi skulle hoppa honom mer. Men detta är något vi verkligen måste jobba med!

Annars så hoppade han riktigt bra idag! Han är verkligen grymt härlig när det börjar bli lite höjd. Trots att vi inte alla gånger kom helt optimalt så försöker han verkligen att vara felfri. Jag hade nästan glömt bort hur okomplicerad han är att hoppa! Visst blir han lite stark ibland, men han tänker alltid själv och är med på noterna. Det är bara den där yttersidan som måste komma med, sen så! Men han hoppade verkligen riktigt fint, vilket även Leif tyckte. Den känslan kommer jag att leva på ett bra tag!

Ska försöka att fixa filmerna imorgon då det är så segt att ladda upp dem på youtube... Kan ju inte klippa ihop filmerna heller, vilket gör det extra segt. Någon som vet om ett bra redigeringsprogram?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0