Hoppträning

Dåligt med uppdatering här, men nu kommer det iaf en inlägg om träningen igår!

Var som vanligt iväg och tränade för Leif på GRS igår morse, och även denna gång så fick Curre följa med. Först så trimmade vi gemensamt, på volten och sedan på ett mindre fyrkantspår där vi flyttade dom längs långsidan och jobbade dem utåtställda på den andra långsidan. Curre kändes sådär, han blir ju lätt lite seg för hjälperna när man trimmar/rider dressyr. Som Leif sa, nu skrittar han nästan med bakbenen! Så måste jobba mycket mer med att han tar hjälperna och anstränger sig mer! Men så slutet så lyssnade han bättre och kom loss lite mer i sidorna, och då kändes han ganska fin.

Sedan så jobbade vi med två små låga räcken på kortsidan, som stod på en båge. Där rullade vi runt på en volt och red på 4-6 galoppsprång mellan hindren. En gång så var jag beredd att rida på 6 och red då ganska kort in, precis då säger han att vi ska rida på 4! Men jag höll bara om lite mer, så klev Curre på och tog det på 4. Han har verkligen lätt för att länga sig!

Sedan så hoppade vi en evighetsbana med räckena på kortsidan, snett igenom till en kombenation, ut till andra kortsidan och hoppade två oxrar (som stod likadant som räckena på andra kortsidan), snett igenom till en kombenation och sedan börjar det om på räckena på kortsidan igen. Vi hoppade runt några varv, och Curre gjorde det som vanligt enkelt. Han är så okomplicerad att rida i såna här övningar, så det är bara att rulla på. Hade ingen superkänsla, men det kändes bra! Första gången vi rider "bana", dock låg det på max 90cm kanske.

Avslutade träningen med att hoppa en serie med två kryss, markbommar och till sist en kryssoxer två eller tre galoppsprång efter kryssen. Jag gjorde en riktigt tabbe och kom helt fel in i serien, men Curre rättade till det snabbt och studsade igenom serien som inget! Näst sista gången så drog han lite åt höger och petade då ner den högra bommen på kryssoxern. Såklart så blev han sur och kickade lite efteråt, haha. Sedan så la Leif upp bommarna till krysset på stöden, så oxern blev 110-120 kanske med bakbommen? När vi red över markbommarna så kände jag hur han laddade, och gjorde sedan ett kanonsprång över oxern! Vilken känsla! Synd att pappa inte filmade det...

När jag travade av honom så hade han verkligen kommit igång och kändes väldigt fin. Är över lag väldigt nöjd med honom, och sista språnget var grymt! Länge sedan jag hade den känslan. Han är så himla okomplicerad och allt känns som en barnlek när man sitter på honom jämfört med Eddie. Sån himla skillnad! Eddie är ju väldigt orutinerad, men Curre har det nog i sig att han är så hinderklok. Nu ska jag inte ösa mer beröm över min häst, men känslan att rida honom är GRYM! Aldrig är jag så säker som jag är på honom :) En häst man verkligen får självförtroende av!

BÄST♥


 


Kommentarer
Postat av: Anonym

varför har du inte eddie på någon träning nå mera?

2011-01-21 @ 10:03:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0