Gårdagens ridning

Kunde av någon anledning inte komma in på internet igår, så skriver nu istället.

Curre och Eddie


Eftersom jag hade lovat min syster att rida hennes ponny så red hon Eddie och jag Curre ut en sväng. Red upp på skogen, och det gick faktiskt ganska bra att rida där! Det hade åkt skotrar och packat snön som höll för hästarna, så kunde för en gång skull ligga på och galoppera utan att behöva tänka på underlaget. Sista biten innan vi kommer ut från skogen så sjönk dom ner lite, men annars så gick det bra att rida där. Med Curre så fokuserade jag mest på att han verkligen skulle bjuda fram till bettet. Nu när det varit så dåligt underlag ett tag så blir det att man sitter och håller igen lite, och han är en sån häst som behöver jobbas mycket framåt. Krävde inte så jättemycket av honom, men han kändes fin mot slutet.

Chino


Bråkponnyn. Nej, men han var fin idag! Började med att rida ut en sväng där jag först koncentrerade mig på att han skulle gå att ställa år båda håll. Han gick imot högerskänkeln lite, men efter ett tag så släppte det. Jobbade sedan med skänkelvikningar och öppna, där jag fokuserade på att han verkligen skulle flytta undan för skänkeln. Red sen in på banan och fortsatte att jobba med skänkelvikningar. Efter hand så började jag trava honom och jobbade bara med att han skulle runda sig för innerskänkeln.

Tillslut när han kom loss lite så kunde jag sitta ner och jobba honom i både trav och galopp utan att han surade till. Precis vid galoppfattningarna så blev han lite sur, men började inte stanna och tjafsa. Så jag är väldigt nöjd med honom idag! Kunde rida på både stora och små volter utan några problem alls. Igår när Angelica red så kunde hon knappt rida på en volt utan att han stannade och började bocka och tjafsa, så jag vet inte vad som rör sig i huvudet på honom. Men ska iaf rida honom några fler dagar i veckan och få loss honom lite. Men när han inte blir sådär tjurskallig så är han en grymt fin ponny! Lyhörd och välutbildad. Förmodligen så är han lite ur form just nu när han inte gått ordentligt på flera månader och han reagerar inte som normala hästar/ponnyer när det tar imot lite ;) Problemet är att man måste lirka med honom, och inte säga åt honom. Vilket kan vara svårt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ponnyn har inte ont någonstans???

2011-01-31 @ 14:23:39
Postat av: Sara

vilken fin bild! :) trevlig häst

2011-02-01 @ 10:33:50
URL: http://www.saraaandersson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0