Gårdagens och dagens ridning

Igår

Curre & Eddie

Eftersom jag jobbade från 11-18 och vi skulle ha folk hemma på kvällen för att fira pappa som fyller år idag (vi firade dagen före) så klev jag upp och red innan. Ganska praktiskt att ha 10min att gå till jobbet! Speciellt när man får åka till precis allt annat ;) Men för att båda hästarna skulle få motioneras och jag slippa kliva upp allt för tidigt så bad jag min syster att rida Eddie, smart! Så båda hästarna fick ridas ut en ganska lugn runda. Red förbi skidanläägningen där det var full fart med bygge, och då fick Curre eld i baken. Riktigt pigg var han, ville galoppera när vi skulle trava osv. Länge sedan han var på det humöret, så det var bara kul. Annars så kändes han fin, även om det blev ganska kravlöst. Eddie skötte sig han med, men var piggelin.

Idag


Curre

Blev lite trim på banan. Det blev ju skottat där för ett tag sedan, och nu har det kommit mer snö som har blivit packat när man ridit. Inte jättebra underlag, men det funkar. Bättre är djup och tung snö. Fokuserade på att få en ärlig framåtbjudning och få honom mer liksidig. Jobbade mycket med det John sa åt mig, att rida ordentliga hörnpasseringar och att själv vara rak, titta på det "yttre ögat" som han sa. Jag viker mig nämligen gärna i sidan, speciellt i hörnpasseringarna, vilket inbjuder till att hästen skjuter ut bogen har jag märkt.

Faktiskt så har ingen annan påpekat detta, men jag tycker att jag får mycket bättre koll på bogarna när jag fokuserar på att jag själv sitter rakt. Jobbade ganska mycket halter och rakriktning i galoppen. Jobbade även med lite skänkelvikningar på slutet. Han gick inte superbra, men det mest positiva var att jag kom åt bakbenen och att han hela tiden var lätt i handen! Att rida noga hörnpasseringar får honom verkligen att börja sätta sig på baken. Bitvis så var han riktigt fin idag :)

Juste, jag ramlade av också! När vi skulle skritta upp till banan så kommer det värsta snöraset från ett hus precis framför oss! Curre gör en blixtsnabb vändning och jag som satt på långa tyglar dunsar ner i en snöhög. Som tur var så var Chino med, så Curre kom travandes tillbaka. Annars hade han garanterat sprungit raka vägen hem, vilket inte hade varit så trevligt på den vägen...

Eddie

Slutade ungefär samma tid idag som igår, så Eddie fick tyvärr vila idag...


Säger bara SAKNAR åt denna bild! Överlycklig Curre på en stor gräsbana, behöver jag säga mer?

Kommentarer
Postat av: jessica andersson

Vilken snygg blogg du har! Cred till dig. :D Bra update & snygga bilder. Ska vi börja följa varandra via bloglovin? :)

2011-01-10 @ 19:17:54
URL: http://jessiejump.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0