Dressyrträning

Idag var det äntligen dags för dressyrträning för Pernilla! Har inte tränat för henne på flera månader, så det var riktigt kul! Eddie fick följa med idag, och det var en riktigt bra och nyttig träning för honom.

Han var väldigt spänd idag och sprang under hela lektionen och skrek åt sin kompis ute i transporten... Men ska jag kunna åka och tävla med två hästar i framtiden så är det väl lika bra att han vänjer sig antar jag? Men irriterande är det när man knappt hör vad tränaren säger... ;) Men åter till träningen så var det mycket fokus på att få bakbenen på plats, och då särskilt att han sätter under sig sitt högra bakben och inte ramlar ut från voltspåret. Vi varierade mellan att rida på volten, gå in och jobba på en mindre volt och på fyrkantspåret. Hela tiden var det fokus på att han skulle sätta under sig och gymnastisera sig högra bakben.

Efter ett tag så fick jag bakbenen bättre på plats och bitvis så var han riktigt fin! Han accepterar bettet mycket bättre nu än för några månader sedan, och är inte alls tjafsig som han var förut. Bitvis så blev han sådär okoncentrerad och började skrika, men bara man ignorerade det så slappnade han tillslut av och hade fokus på sin uppgift. Pernilla tyckte att det var bra att jag inte brydde mig om att han stirrade upp sig, utan red bara vidare och följde min plan. I själva verket så var jag jätteirriterad över att han skrek, men lät det inte påverka mig. Något jag fokuserat på väldigt mycket, att behålla lugnet och följa min plan! 

Vi jobbade bara med traven idag, men trots att han var som han var så är jag väldigt nöjd med dagens träning! Bara att jobba vidare så gott det går i detta januari-väder, så blir det nog väldigt bra. För det kändes ändå som att vi tagit ett steg framåt, trots att vi inte varit iväg och tränat på ca 3 månader :)

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hittade just din fina blogg! Undrar hur det är med Curre? Vad har han haft för skada? Min är bättre från sin skada som hon fick i september, vi skrittar och travar lite nu, men det är ju lång väg tillbaka. Såg att Curre varit konvalecent länge, så blev nyfiken!

2011-01-22 @ 22:03:46
URL: http://littleworldof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0