Dag 2 – Min första egna häst

Jag fick min första egna häst när jag var tre år. Min mamma letade efter en sällskapsponny till sin dåvarande häst, och den skulle då få bli min. Blondie som ponnyn vi köpte hette var en B-ponny på 114cm och korsning mellan shettis och welsh. Dom första åren så "åkte" jag mest häst, men sedan så började jag att följa med min mamma och hennes kompis på uteritter. I början så hade hon Blondie som handhäst med mig på ryggen, men sedan så började jag att rida själv. När jag var runt 8-9 år någonting så började vi rida lite lektioner för tränare här hemma på banan. Men hon var ingen rolig ponny som gillade att jobba på bana, utan hatade det snarare. Att rida ut så var hon hur snäll som helst, men att jobba på bana hatade hon!

Hon kunde dra långsidor med bocksprång tills jag flög av, en gång stack hon ut från banan och körde ner huvudet bland brännässlor som jag givetvis ramlade rakt i. Hoppa tyckte hon inte var någon hit, och när jag väl fick henne att hoppa så slängde som sig efter hindret. Detta slutade med att jag åkte av och bröt armen. Men jag var aldrig rädd, utan envis och satt alltid upp. Dock så slutade jag att hoppa henne efter att jag bröt armen, tror att jag även börjat växa ur henne då.

På slutet så drabbades hon av fång flera gånger, och när hon tillslut fick fång av höet mitt i vintern så tog vi bort henne. Detta var i januari 2002 om jag minns rätt. Hon var inte den allra snällaste ponnyn, men det är nog denna ponny jag kan täcka min balans för när jag suttit kvar i Curres alla bocksprång! Men hon var som sagt gudasnäll att rida ut med. Kommer ihåg en gång på vintern när hon halkade omkull på en isfläck. Istället för att kasta sig upp så låg hon kvar tills jag kravlat mig därifrån, sedan klev hon upp. Så det var nog en klok liten ponny det där :)


Blondie och jag under något av dom första åren.


Supersnygg bild på mig och Blondie, haha.

Blondie under den tiden då vi höll igång och red/tränade som mest!
Kommentarer
Postat av: Elin

Men åh, sötaste!! :D

2011-01-09 @ 17:36:33
Postat av: Mikaela

Så söta bilder. :D

2011-01-12 @ 20:23:48
URL: http://mikaelahilbertsson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0