Dag 1 - Presentera dig och din häst

Ja, som de flesta vet så heter jag Veronica Sroka och är en tjej på 19 år, blir 20 i mars. Jag bor på en gård tillsammans med min familj (mamma, pappa, syster) och vi har fyra hästar, plus några kor som min mamma och morbror har tillsammans. Byn jag bor i heter Kungsberg och ligger några mil utanför Sandviken i Gästrikland. Ni som åker skidor känner kanske igen skidanläggningen Kungsberget, och jag bor bara några hundra meter från anläggningen. Vi har ett eget stall med tre boxar och uppvärmd sadelkammare. Eftersom vi just bara har tre stallplatser så har vi lånat ut min gamla C-ponny som nu går som pensionär och sällskap några kilometer från oss där han har det jättebra!

I våras så tog jag studenten och jag hade tidigare gått Estet Bild och form på Bessemergymnasiet i Sandviken. Just nu så jobbar jag lite extra på Kungsberget, men jag vet egentligen inte vad jag senare vill syssla med. Jag har även en halvbror som är 10 år äldre än mig, vilket många inte vet, haha.

Jag fick min första egna häst när jag var 3 år och började rida på ridskola (Ockelbo Ryttarförening) när jag var 6 år. När jag var 11 år så köpte vi Tyson, C-ponnyn som vi fortfarande har kvar! Året efter, 2003 så började vi att tävla lokalt och det var hoppning som gällde. Jag red honom fram till 2005 då jag gick över till D-ponny. Med Tyson red jag mest LD och LC klasser, men vi tog oss även runt någon LB start. D-ponnyn vi köpte, Lady Stardust tävlade jag upp tom Reg LB med vinster och placeringar. Vi skulle ha startat LA 2007, men efter att vi gick omkull under en hoppträning och jag skadade mig (bäckenfraktur) så blev det aldrig som tänkt. I december 2007 så köpte vi Curre och jag gick över till storhäst. I augusti 2008 så såldes Lady till Rättvik, där hon fortfarande bor kvar.


Lady och jag 2007 och 2006

Mina hästar


Namn: Cuwento
Smeknamn: Curre
Född: 2002
Ursprung: Imp. Belgien
Ras: BWP
Mankhöjd: Ca 170cm
Meriter: Tävlad tom 120cm m plac med mig.
e. Parco u. Uwenta I ue. Jokinal de Bornival

Curre köpte vi alltså i december 2007, alltså för ganska precis 3 år sedan! Efter att ha letat häst i flera månader så bad vi min tränare att åka ner till Belgien med en bekant till henne som köpte hästar där nere. Jag skulle egentligen ha en lite äldre och mer rutinerad häst, men min tränare fastnade för en stor skimmel på 5 år. Hon tyckte att vi bara måste ha denna häst och att han verkligen skulle passa mig, vilket också visade sig vara helt rätt! Utan att ens ha sett en bild eller video så köpte vi honom, och jag hade inte kunnat få en bättre häst!

Curre och jag började tävla 2008 och det året så gick vi från 90cm till nollor i regional 1,10m som unghäst. På våren 2009 så debuterade vi 120cm och var dubbelnolla, vilket vi också var vår andra 120 start och då placerad. Så vi kvalade till 130 under våra två första starter i 120! Men tävlingen efter det så var han inte sig själv, och det visade sig att han hade kraftig kotledsinflamation. Sedan dess har han varit konvalecent, nästan hela 2009 och under igångsättning under 2010. Just nu så har vi precis börjat hoppa igen, och om han fortfarande håller sig frisk så kanske vi är tillbaka på banorna under detta år :)

Curre är en väldig personlig häst med mycket humör, en häst som syns i mängden! På marken så han han vara lite tung och lat, men tänder alltid till när det är hinder inblandade. Han är väldigt okomplicerad att hoppa, inte det minsta tittig och hoppar det du styr mot. En häst som man verkligen kan känna sig säker på! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om honom, haha. 


Namn: Entiego
Smeknamn: Eddie
Född: 2003
Ursprung: Imp. Tyskland
Ras: Oldenburgare
Mankhöjd: Ca 170cm
Meriter: Tävlad tom 1,05m med mig.
e. Edgar (Espri) u. Rusalka ue. Rewanz

Eddie köpte vi i oktober 2009 från ett försäljningsstall i Skara. Det var då Curre stod som konvalescent och vi letade efter en yngre häst jag kunde rida och jobba med så länge. Eddie hade inte gjort mycket alls när jag köpte honom och var väldigt grön, speciellt i hoppningen. Under 2010 så har vi tävlat tom 1m med ett blandat resultat. Vi har gjort några dåliga rundor, men även några riktigt bra! Men med mer jobb och utbildning så kan han nog bli en väldigt fin häst, för dom gånger allt har stämt så har han varit väldigt fin! Under detta år ska vi satsa på att få så jämna och bra rundor som möjligt, oavsett höjd.

Eddie är en väldigt positiv häst som alltid är pigg och glad. Han försöker alltid och skulle aldrig sätta sig på tvären för att vara dum. Han är också en väldigt känslig häst som man måste vara lugn och tålmodig med. Han kan se spöken lite här och var, och tycka mycket är läskigt. Men ger man honom rätt stöd så går han i stort sett alltid fram! 

Det var alltså en liten (eller kanske lång...) presentation om mej och mina hästar! :)


Kommentarer
Postat av: LINNEA / RIDBOKEN

Galet snygga hästar du har! :o)TÄVLING!

Vinn ett ROSA schabrak:

http://ridboken.aenn.se/tavling-1/:o)

2011-01-09 @ 18:14:56
URL: http://ridboken.aenn.se
Postat av: beaa :)

Lady är världen's underbaraste ponny :)

Den ridskolan jag rider på har henne på prov och jag rider henne varje torsdag, helt underbar!

2011-01-29 @ 19:33:01
URL: http://beatricebroberg.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0