Cuwento, mitt allt.

Ett inlägg jag skrev någon dag efter träningen i tisdags, men publicerar det nu.

Känslan av att hoppa Curre i tisdags var helt underbar! Trots att vi gjort så många bättre rundor så var jag så himla lycklig efter denna träning. I snart två år har jag väntat på detta. Under tiden så har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan, och jag vet inte hur mycket jag har gråtit över denna häst och den situation vi hamnat i. Från början så visste vi inte om han skulle bli bra igen och ännu mindre om han skulle komma tillbaka fullt ut. Men att ge upp honom har aldrig funnits, för det måste finnas en mening med att jag fick denna häst.

Två år är lång tid och när jag berättar för folk hur länge han varit borta så får man ofta "Oj!" till svar. Men varje litet steg framåt under dom här två åren har varit en seger i sig. Veterinärbesöket när vi konstaterade att det var värre än vad vi trott med honom glömmer jag aldrig. Ännu mindre veterinärens ord, "Det finns inga garantier för att han ska bli helt bra igen". Några månader tidigare så var jag väldens lyckligaste som precis känt på framgångar jag aldrig tidigare haft. Nu var allt borta, om man inser hur skört allt egentligen är. Hur ens liv snabbt kan förändras och bli som man aldrig tänkt sig. Plötsligt var tävling och framgång inte längre viktigt. 

Första återbesöket efter att han blev satt på boxvila glömmer jag heller aldrig. Det var den första gången som det vände, och han började att bli bättre. Men skrittprommenaderna var en mardröm. Att stänga in sin häst medan dem andra hästarna är ute var allt annat än lätt. Att leda eller rida en 600kg häst som bara kan explodera när som helst är något som heller inte varit särskilt kul eller lätt. Tårarna som kom när jag trodde att vi aldrig skulle klara det, men det gjorde vi. För jag gav aldrig upp.

Att se sin häst i hagen efter 6mån boxvila eller att för första gången släppa ut honom i en stor gräshage efter att han stått i sjukhage. Att se sin häst glad och lycklig, och få vara häst igen! Det har varit dom mest fantastiska ögonblicken som jag aldrig kommer att glömma. Alla dom framstegen har varit så stort. Att känna lyckan efter att galoppera sin häst för första gången på ett år. Men aldrig har jag kunnat vara säker, utan tanken av att ett bakslag kan komma när som helst har hela tiden legat och knagt i bakhuvudet. Vilket det fortfarande gör.

Jag har hela tiden varit inställd på att vi aldrig skulle komma tillbaka, jag vågade helt enkelt inte tro det. Så att få träna och hoppa Curre igen betyder mer än någon kan förstå. Efter att ha gått igenom allt detta, efter alla tårar så har vi kämpat oss tillbaka. Än är det inte slut, och det kan komma ett bakslag som säger att han inte kommer att hålla för hoppning och tävling. Det är det som är värst, att inte veta. Men känslan att hoppa Curre igen är verkligen helt fantastiskt. Jag hoppas så innerligt att han får bli frisk och återställd, att vi tillsammans får komma ut på tävlingsbanorna och kämpa oss uppåt. Han är i mina ögon en fantastisk individ och en sån där häst som man bara får en gång i livet.

Man kan aldrig ta livet för givet, utan det gäller att ta vara på varje dag. Det har jag lärt mig. Jag stressade aldrig med Curres igångsättning, jag njöt av att äntligen få sitta på hans rygg igen. Det var viktigast♥


Kommentarer
Postat av: jessica andersson

Hejsan!

Först & främst ber jag om ursäkt om du inte vill ha såna här kommentarer!

Men tänkte bara tipsa om min tävling på bloggen där jag lottar ut en Kingsland fleece tröja!

Vill du vara med & tävla?

Här hittar du tävlignen: http://jessiejump.blogg.se/2011/january/bloggtavling.htmlMVH Jessiejump.blogg.se

2011-01-29 @ 20:48:57
URL: http://jessiejump.blogg.se/
Postat av: beaa :)

jo, duu .. det är allt okej med henne, jag är den första som ska få tävla henne imorgon av alla på ridskolan :)

Hon är helt underbar!

Jag sökte på henne's namn på google och sen kom din blogg upp också :D

Så tänkte bara hälsa lite, ifall du undrade.. :)

Ja, hon står ju i Lidköping nu, men hon mår nog toppen!

Jag kan ju skicka en film när jag har tävlat om du vill se hur hon ser ut nu och så :)

Den kommer upp på min blogg på söndag kväll kanske, :D

2011-01-29 @ 22:49:41
URL: http://beatricebroberg.bloggplatsen.se
Postat av: Linnea - Vinn ett ROSA schabrak!

Superfina bilder! :o)

2011-01-30 @ 11:27:31
URL: http://ridboken.aenn.se
Postat av: Tove

Fina bilder och fin häst :)

2011-02-01 @ 11:35:38
URL: http://tovekarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0