Dagens ridning

Först jobb från 10-17, och jag kom inte ut med Eddie förren vid halv nio idag. Blää på att rida i mörker och komma in vid 10 på kvällarna... Fast med bättre planering så det ska det inte behöva ta sån tid egentligen. Men jag längtar tills lönen för denna månad kommer!

Curre

Red först ut honom en sväng och jobbade sedan en stund på banan (som blivit plogad!). Red mest lösgörande och försöka att jobba honom så liksidig som möjligt. Ställde mest igenom på volter och red öppna på långsidorna. Varierade mellan att sitta ner och samla honom, och att rida lätt i ett frächare tempo. På slutet så fick jag in vänsterbogen och han kändes rakare, och började ätligen att komma igenom kroppen. I högergaloppen så vill han inte gärna sätta under sig höger bak, men på slutet så tycker jag att det blev bättre och han jobbade på bra :)

Eddie


Red honom en stund på banan. Han skrittades bara ut igår, och idag så var han ganska spänd och pigg. Blev inget jättestrukturerat pass, utan försökte bara att få honom att slappna av genom att hålla honom sysselsatt med volter och övergångar till skritt. När han började slappna av så satt jag mig ned och jobbade en stund i trav och galopp. Han ville gärna sladda ut med rumpan och blev lite sur när jag kom åt honom. Flyttade honom även i skänkelvikning längst diagonalen (halvt igenom), och jag behövde bara lägga om skänklarna så flöt han åt sidan. Han har verkligen lätt för sidvärtsrörelser! På slutet så kändes han ganska avslappnad, även om han kan jobba betydligt mer avslappnat. Men det var bra för att vara idag!

Dagens ridning

Curre

Blev en tur efter vägarna i mörkret. Som jag skrev igår så kom jag åt honom på slutet, och idag så kändes han fin redan från start! Rundare form och bättre bakbensaktivitet redan när jag joggade igång honom, och han kändes väldigt mjuk och fin. När jag började jobba honom så började jag först med att flytta honom i öppnor, sedan gick jag över i galopp och jobbade med att korta/länga galoppsprången. Red 8 längre språng, satte ihop honom 8 språng osv. I början så var det lite svårt att sätta ihop honom och han bröt av någon gång, men sedan så satte han ihop sig riktigt bra!

När jag kortade ihop honom på slutet, särskilt i vänster galopp så började han sladda med baken lite och blev lite sur då det var jobbigt! Men när jag gick över i trav igen så var han superlätt och fin i handen, och trampade på som tusan! Avslutade med att jogga av honom i en lägre form. Jag tycker att jag fick en riktigt bra effekt av att korta och länga galoppsprången, för han kom igång riktigt bra. Dock så behöver han bli starkare, för det nu blir lite kämpigt när jag ska korta ihop sprången. Men jag fick en riktigt härlig känsla idag, och formen var mycket rundare och som jag vill ha honom :)

Eddie


Skrittade ut honom ca 40min, mest på lång tygel. Tog dock en liten trav, och han sökte sig nästan direkt ner i en låg form och var koncentrerad på mig. Kul!

Dagens ridning

Curre

Red ut en längre sväng upp på skogen idag, där vi kunde ligga på och galoppera lite längre. Curre kändes pigg och framme, kollade mest av honom bara och flyttade lite. Han kändes fin och jobbade bra. Dock har han varit så ett tag att han inte riktigt vill komma ner i formen, utan blir lite spänd i halsen och blir aldrig riktigt eftergiven. Tror att det beror på att han inte riktigt sätter under sig höger bak, så på slutet så fokuserade jag verkligen på att få in rumpan. Red som en förvänd sluta i traven, bakdelen lite innanför samtidigt som han ska runda sig och vara eftergiven i vänstersidan. Tillslut så kom han igenom, började trampa på med det högra bekbenet, och då kom också den där runda formen. Så måste verkligen jobba med att han verkligen får in det där bakbenet. Blir lätt att han går lite och fuskar när man rider på rakt spår hela tiden. Men annars så var han fin :)

Eddie

Hopptränade.

1,10m debuten i Storvik 2008. 4 fel, men unghästplacerad :)

Startlista

Såg nu att GRS fått upp startlistan till tävlingen nästa helg! Curre och jag hoppar bara en 1m, och startar som startnummer 28 av 33. Alldeles lagomt tycker jag :)Det var inte igår det stod Cuwento på startlistan! Bästa hästen. För ett år sedan så hade jag aldrig trott att vi skulle komma tillbaka på tävlingsbanan igen. Men man ska aldrig ge upp! Om jag känner min gosse rätt, så kommer han nog att vara väldigt taggad. Trodde att han hade vuxit ifrån allt bus, men efter bocksprånget när han rev och efter alla karatesparkar på senaste träningen så tror jag nog inte det. Så framhoppningen blir intressant! Glömmer aldrig i Avesta när en tjej sa till sin förälder (?), "såg ni skimmeln, den tänkte attakera", Oops, det var väl inte min skimmel? ;) Nej, men han är speciell!

Hoppträning

Var iväg med Eddie på hoppträning i eftermiddags, för Cissi Hansson i Ockelbo. För det första så red min syster sin ponny i gruppen före, vilket gjorde att Eddie fick stå i transporten själv ett tag. Jag var rädd för att han skulle bli jätteorolig, men han var faktiskt jätteduktig! Trots att hans kompis försvann så stod han snällt kvar. Visst blev han lite orolig och gnäggade i början, men med en liten höpåse så lugnade han sig och stod snällt. Duktig häst!♥

För att bara ha gått efter vägarna och varit i ridhus sammanlagt två gånger i vinter så tycker jag att Eddie var fin idag! Han kändes ganska mjuk och bara jag höll honom sysselsatt så jobbade han avslappnat i en trevlig form, tog stöd och tuggade massor. Vi började med att trimma dem på fyrkanten och red lugna tempoväxlingar på långsidorna och lite öppna på kortsidorna, som vi gjorde i både trav och galopp. Eddie är ju inte så stark ännu, så han har lite svårt för att speciellt sätta ihop galoppen. Ibland så fick han syn på något och far iväg med huvudet åt alla möjliga håll, men över lag så jobbade han fint. Det gäller att hålla honom sysselsatt och i arbete, så han inte hittar på annat tok.

Började hoppningen med att rida tre räcken på rakt spår, där Eddie och jag rullade på 4 jämna galoppsprång och sedan på volten över två upphöjda plankor på böjt spår och med två galoppsprång mellan. Eddie hoppade lite spänt, men vi fick in 4 galoppsprång varje gång och tillslut så kunde vi rida avslappnat över plankorna. Hoppade sedan en 5 och halva, där vi skulle bryta av till trav och avslappnat trava över några upphöjda bommar. Kom dom inte tillbaka tillräckligt snabbt och var spända, så gick man inte på en volt och travade över bommarna när dom slappnat av. Avslutade sedan träningen med att hoppa en serie med två kryss med ett galoppsprång mellan kryssen, och sedan ett galoppsprång till en oxer. La även ut hjälpbommar i serien för att hjälpa hästarna.

I både övningen med 5 och halvan och serien på slutet så hoppar Eddie lite spänt, och far iväg i 190 efter! Som jag sa till Cissi så hinner vi knappt landa förren han drag iväg i all världens fart. Så vi jobbade med att sätta honom i arbete så fort han drog iväg efter hindret. Ner i sadeln och in på en volt tills han lugnat ner sig och slappnat av. Tillslut så hoppade han ganska avslappnat, men det här är något vi verkligen ska jobba med!

Det var ju första gången jag red för Cissi, och jag tycker att hon var bra! Hon såg ganska snart vilka problem jag har med Eddie, och kom med smarta lösningar på problemet. Så jag tror att om vi jobbar med detta, att verkligen sätta honom i arbete så fort han drar i väg med huvuder, spänner till eller drar iväg, så tror jag att det kommer att lösa mycket. Sen så behöver han stärka sig ännu mer, vilket kommer att hjälpa till. Så det är bara till att träna! :)

Har dock ingen film från träningen... Skulle verkligen vilja ha en bra filmkamera, just nu så blir det bara filmat med mobil. Har bara en jättekass filmkamera som låter fruktansvärt illa varje gång man sätter på den, och det går verkligen inte att få av ljudet! Haha, och jag hatar när man mitt under träning hör det där jäkla ljudet. Vilket problem ;) Haha. Men hade jag haft en ordentlig filmkamera, och kunnat lägga in filmklippen i ett filmredigeringsprogramm så hade det säkerligen blivit bättre med filmer på bloggen! Hatar alla små mobilklipp, där man inte kan ta bort det man inte villa ha med, klippa ihop osv.


Hästfigurer

Som ni kanske vet så tog jag studenten förra året, och hade då gått Estet Bild och Form. Hade väl egentligen gärna gått en hästinriktad linje, men eftersom det inte fanns någon sådan här och jag inte ville flytta så blev det tillslut Bild. Inget jag ångrar, utan det var något som har varit väldigt kul då jag gillar att rita, pyssla och sånt. 

Som eget arbete i "Bild och Form fördjupning" så gjorde jag tre hästar i keramik, som jag blev väldigt nöjd med faktiskt. Hade sedan innan, i en annan kurs gjort två till hästar i keramik utöver dom tre jag sedan gjorde.
Eftersom detta är en hästblogg så tänkte jag visa er några bilder på just keramikhästarna :) 

Dom två större hästarna jag gjorde i fördjupnungsarbetet, först den åt vänster och sedan den åt höger. Har för mig att dom är gjord i stengodslera, sedan brända, glaserade (manen och svansen) och slutligen glaserbrända.

Ett hästhuvud jag gjorde i ettan.

Två liggande hästar. Den åt vänster gjorde jag i fördjupningsarbetet, och den åt höger tror jag att jag gjorde i tvåan.

Samma föl som på bilden ovan.


Samma som hästen åt höger i bilden ovan

Jag saknar faktiskt lite att jobba med lera! Tycker det är väldigt kul, och jag kan sitta i flera timmar och finslipa på detaljer. Men jag är ganska nöjd över dessa keramikhästar, något som är roligt att ha kvar hemma på hyllan :)


 


Dagens ridning

Eddie

Red ut en lite längre sväng neråt förbi skidanläggningen, för omväxlingens skull! Har bara i ridit upp mot botjärn jag vet inte hur länge. Men eftersom vi kom iväg när det var skapligt ljust så gick det bra att rida neråt. Men Eddie var iaf finare idag! Jobbade med att få igenom vänstersidan och få in bakdelen som han gärna puttar ut åt höger. Mot slutet så slappnade han av och jobbade riktigt fint, stadig och lätt i handen. Flyttade undan fint för båda skänklarna och var lugn och balaserad i galoppen. I sista galoppen så drog Angelica iväg, vilket gjorde Eddie lite upprörd! Han ville ju hänga på sin polare, vilket han inte riktigt fick. Men när vi kom ikapp så lugnade han ner sig.

Nu taggar vi inför Cissi träningen imorgon! :)

Curre

Vila.

Dagens ridning

Curre

Red ut samma runda som vanligt, där det blev ganska mycket trimm. Jobbade mycket skänkelvikningar, öppnor och övergångar där jag fokuserade på att han skulle har lite energi och inte gå och såsa för mycket. Jobbade även en del övergångar för att få honom kvickare, och flyttade in rumpan i galoppen (typ förvänd sluta?). Curre kändes iaf väldigt fin idag! Hade egen framåtbjudning, flyttade undan lätt i sidvärtsrörelserna och var ganska kvick. Han fick en lite rundare form och jobbade bra, så han var fin idag!

Dock så var han jättetöntig när vi mötte tre bilar, och snodde runt alla gånger... Varav en idiot till bilist nästan skörde på oss! Visst att vi inte syntes i kurvan, men man kör inte så fort och man genar inte i en kurva om man inte kan se att det kommer någon! Det var inte mycket mellan Curre och bilen kan jag säga. Usch vad rädd jag blev där, trodde verkligen att vi skulle bli påkörda... När Curre blir såhär pigg så överreagerar han på saker som han vanligtvist inte brukar bry sig om, tex mötande bilar. Han tycker inte om det, men idag var han extrem

Eddie

Han gick inte speciellt bra idag, men jag får väl skylla mig själv eftersom han inte gått riktigt ordentligt på några dagar. Han var spänd och lite stel i vänstersidan, och i galoppen så drog han iväg. Försökte bara få honom att slappna av och komma igenom i vänstersidan, gjorde ganska många övergångar och flyttade lite. Mot slutet så började han slappna av och flyttade väldigt lätt och fint! Så på slutet så kändes han helt okej :)

Tönt nummer ett och tönt nummer två

Dagens ridning

Eddie

Red en runda i skogen på morgonen innan jobbet. Dock så kunde vi bara skritta i skoterspåren uppe på skogen, så kunde inte "rasta" av honom som jag hade behövt. Dom senaste gångerna vi har ridit där så har det varit packat och jättebra underlag, men nu var snön mjukare och Eddie sjönk ner en bit, gick knappt att trava... Eftersom han har tagit det lugnt två dagar, så var han pigg idag! Lyssnade inte riktigt och var ganska spänd, men slappnade av och jobbade bra mot slutet. Jobbade lite skänkelvikningar och mycket halter i skritten.

Curre


Red bara en lugn tur runt byn idag, då han tränade igår. Skrittade mest på långa tyglar, men mot slutet så kortade jag upp tyglarna och kände lite på honom. Flyttade honom i lite öppnor och travade en bit, och han kändes fin :)

Träning i helgen

På lördag så ska Eddie få följa med på hoppträning för Cissi Hansson i Ockelbo, vilket ska bli väldigt kul! Dels så har jag inte hoppat Eddie så mycket i vinter (har bara varit med på en träning för Leif), och sen så har jag aldrig tränat för Cissi. Men hon är jätteduktig och jag har hört att hon ska vara bra som tränare också, så det ska bli kul :) 

Nästa vecka så är det sportlov, vilket betyder att det inte är någon träning. Dock så kaanske Curre och jag får träna ändå, vi får se. Men hoppas! Sen på lördagen är det comeback på tävlingsbanan med Curre. Så nu har jag lite att se fram imot! :) Längtar sjukt mycket tills snön förvinner så att man kan börja träna ordentligt här hemma, och tävlingarna drar igång!

Min vardagsutrustning

När jag rider hemma till vardags så använder jag först och främst aldrig samma saker som när jag tränar/tävlar. Jag vill helt enkelt spara på mina finare saker, så att dom håller sig fina längre. Sen så bryr jag mig inte om vi har märkessaker eller supermatchat när vi rider hemma, utan då är det inte så noga. Bara utrustningen sitter bra och fungerar.

Den utrustning jag använder hemma brukar vara:

Curre

*Träns med achen/engelsk nosgrimma och sedan brukar jag variera mellan tvådelat tränsbett, tredelat tränsbett och D-ringsbett.
*Hoppsadel+ vardagsschabrak.
*Graman när vi rider ut och ska galoppera lite mer eller om jag vet att han kan bli busig, om han vilat, vid blåsigt väder osv. Fäster den då i sidan på sadelgjorden.
*Senskydd eller lindor fram och bakskydd. Kan hända att jag skippar bakskydden om vi te.x bara ska skritta, men framskydd är alltid på vid ridning. Brukar linda med back on track paddar och elastiska lindor.
*Vanlig sadelgjord i läder eller neoprene.
*Dressyrspö.
*Ländtäcke vid höst/vintertid.

Eddie

*Träns med achen/pullarnosgrimma och brukar variera mellan tvådelat tränsbett med bettskivor, tvådelat eggbett och rakt novabett (silikon).
*Hoppsadel +fårskinnspadd och ett vardagsschabrak.
*Senskydd eller lindor fram, bakskydd bak.
*Vanlig sadelgjord i läder eller neoprene.
*Ländtäcke vid höst/vintertid.

Jag

*Hjälm och säkerhetsväst
*Jacka, ridbyxor osv.
*Handskar
*Jobpurs och ridstrumpor, eller jodpurs+Dyónchaps.
*Sporrar


Ungefär såhär brukar Curre och jag kunna se ut till vardags!

Hjälm- Eurolite
Väst- Racesafe+en väst från utv-teamet 2009
Ribyxor-Jeansridbyxor från Hööks (sämst kvalité...)
Chaps-Dyón
Jodpurs-Montar
Träns- Mammas gamla träns, PJ Coyne tror jag märket heter.
Bett- tredelat D-ringsbett med kopparrulle
Graman- Glengordon
Sadel-Ideal
Schabrak- Ett gammalt från Sjöhagen
Skydd-Showmaster? från Hööks

Har ingen bild på Eddies vardagsoutfit, men han brukar ha ungefär samma. Det var iaf lite av vad vi brukar använda på hemmaplan :)Hoppträning

Upp vid 6 och iväg till Gävle på träning som börjar vid 8 på morgonen, det är mina tisdagar det! Det är riktigt segt att ta sig upp, men vad gör man inte för att få träna :)

Curre gick iaf jättebra idag! Redan innan vi skulle lasta ur honom så sa pappa att han nog skulle vara tagggad, eftersom han kände att han började stampade runt i transporten. Porten på ridhuset var jättefarlig varje gång någon kom och hissade upp den, haha. Att han som är så tuff kan bli så fjantig för sånt där! Han var pigg och hade en helt annan bjudning idag, vilket gjorde att han jobbade mycket bättre på marken. Vi började med att rida fram på en oval där vi flyttade dem i öppna/skänkelvikning (beroende på hästens starka sida) på långsidorna. Sedan jobbade vi i galopp på volten, som vi sedan minskade och flyttade in bakdelen. Curre jobbade faktiskt riktigt bra här och bar upp sig själv fint. Väldigt nöjd med hur han var på marken idag om man jämför med hur han har varit förut!

Efter att vi trimmat så började vi hoppa fram på några enkelhinder och linjer. Curre var riktigt taggad, och när jag fattade galopp så kom det såna där karatesparkar då man i ögovrån bara ser bakbenen flyger! Samma sak när vi skulle byta galopp, då kom dom där kickarna igen, haha! Så himla kul att hans attityd sakta men säkert börjar komma tillbaka igen. Tom Leif tyckte att han var "kaxig" ;) Men trots det så hoppade han som vanligt jättebra.

Slutligen så hoppade vi en bana på 10  hinder. Vi hade vilat ett tag, så jag kom lite backandes mot ettan och kom väldigt nära. Tog om ettan, i bättre galopp denna gång och resten flöt på fint och felfritt! Efter en oxer på långsidan så var jag slarvig med att byta galopp och kom då i korgalopp i svängen mot nästa. Nu löste vi det bra ändå, men hade det varit en stor maxad oxer så hade vi fått problem. Tog om dom två hindren, och det blev rätt galopp denna gång.

Hoppade banan på 1-1,10m, och Curre hoppade riktigt bra! Även Leif tyckte att han hoppade bra och att det inte var några större problem. Han är ju väldigt ridbar och lätt att reglera. Helt grym är han att hoppa, bara söker hinder och är hela tiden med på noterna till 100%. Tror inte att han var i ett hinder på hela träningen. Dessutom så fick jag med yttersidan mycket bättre i svängarna än sist vi hoppade bana. Han var verkligen grymt rolig att rida idag! :)

Tyvärr så blev det inga filmer alls idag, synd då jag gärna hade velat sett åtminstonde när vi hoppade banan... Men så är det.

Gjorde en ful paintskiss på banan, men bättre än inget känner jag.
5B respektive 9A ska dock vara en oxer!Bäst♥

SvarSvar: Men visst är den! Det är ett Dyón med anatomisk nosgrimma. Tror faktiskt att man kan köpa bara nosgrimman, men vet tyvärr inte vart. Tränset är iaf himla fint, älskar alla detajer, kvalitén och den supesnygga nosgrimman! :)

Svar: Ja, det kan jag absolut göra! Jätteroligt när ni ger förslag på inlägg, mer sånt då jag inte har världens bästa fantasi just nu. Men ett inlägg om min vardagsutrustning kommer inom kort :)
Tack så jättemycket, vad roligt att höra!Anmäld!

Förra veckan så förnyade jag ryttarlicensen, och idag anmälde jag mig och Curre till vår första tävling på nästan två år. Det känns nästan lite konstigt, men samtidigt så himla roligt! Det är ju det här som vi har längtat och strävat efter under dom här åren han har varit konvalecent. Det är en otrolig känsla att vi nu faktiskt har kommit så här långt, att vi har tagit oss igenom allt det här.

Jag kan knappt bärga mig tills jag får se startlistan, bara för att få se "Veronica Sroka, Cuwento". Det är nog då det kommer att kännas på riktigt, att nu är vi tillbaka! Men att få sitta på min fina Curre igen under tävling, det slår allt. Som jag har längtat efter detta!

Jag hade från början tänkt att tävla båda hästarna, men bestämde mig för att det bara blir Curre denna gång. Tycker inte att Eddie är tillräckligt igånghoppad för att åka ut och tävla än, även om det bara är en 90cm klass det hänger på. Han är en sån häst som behöver uppdateras för att kunna vara avspänd, så vi väntar lite med hans första start för året. Curre är däremot en sån häst som hoppar lika bra efter 1,5 års konvalicens som innan, och sen så han han ju varit igång och hopptränat ett tag. Men det ska iaf bli superkul att komma ut på tävlingbanan igen, och extra roligt när det är min vita häst som äntligen får följa med!

Det är alltså en lokal 1m på Gävle RS den 5 mars. Då är vi back on track!


Dagens ridning

Curre

Trimmade honom lite efter vägarna i mörkret. Jobbade mycket med att verkligen få fram honom, så han tar för sig och bjuder fram till bettet. Han går gärna och släpar benen efter sig och i en sån där "mitt i mellan" form eller vad jag ska kalla det. Jobbade även med skänkelvikningar och öppnor, som han gjorde väldigt bra tycker jag. Mot slutet så fick jag ett jämnt stöd och han jobbade riktigt bra! Tog galoppfattningarna direkt och föll in i en balanserad galopp. Högergaloppen blir dock lite "kantig", inte lika rund och fin som han är i vänster. Men jag tycker ändå att det blir bättre. Med tanke på att han inte kunde galoppera i höger galopp på rakt spår utan att slå om när jag började rida igång honom, så tycker jag att det har hänt mycket! Han är fortfarande oliksidig, men det blir bättre. Känns iaf som att vi börjar komma tillbaka i rätt form igen :)

Eddie

Skrittade ut honom en runda på 30-40min. Ställde iga större krav på honom, men han var som vanligt pigg och glad :) Hovslagaren kunde komma redan idag, så Eddie fick sin tappsko påslagen och Curre är nyskodd och fin i fötterna!

Dagens ridning

Curre

Red ut på morgonen i dagsljuset, så himla skönt! Vi red en längre runda upp på skogen där det nu var plogat. Har varit sjukt mycket snö där och dessutom en stor snövall in till den vägen, men nu gick det bra att rida där. Jobbade honom mycket framåt idag, hitta en bra framåtbjudning och att han verkligen bjuder fram till bettet. Jobbade även sidvärts i skritt och trav. Kunde ligga på och trava/galoppera längre sträckor idag, vilket var precis vad Curre behövde. Han kom igång och jobbade väldigt bra mot slutet! Gjorde byte till både vänster och höger, även om det blev en kick när han bytte till höger ;)

Eddie


Red samma runda även med honom, och i dagsljus. Han kändes lugn och fin, även om han var lite fjantig för grenar på vägen och andra läskigheter. Men han jobbade väldigt bra i både traven och galoppen. Kunde rulla på i en lugn och bärig galopp utan att han gick iväg. När jag stod i lätt sits så gick han dock iväg lite, men över lag så är han grymt fin om man jämför med för några månader sedan. Han börjar bli allt stadigare, riktigt kul :)

Juste, när jag red in på vår gård så kände jag hur Eddie halkade och under en sekund så trodde jag nästan att han skulle sätta sig, för att hela rumpan försvann! Tyckte att det var konstigt att han skulle halka så pass mycket när han är broddad, men när jag började plocka av honom sakerna så såg jag att han såklart tappat en baksko. Så vi får hoppas att hovslagaren kan komma ganska snart, så han slipper stå allt för länge.


Åh, vad jag är sugen på att rida riktigt markarbete! Är så trött på att nöta runt efter vägarna. Det är ju nu när det inte är så mycket tävlingar som man verkligen vill lägga energi på markarbetet, men nej. Till april (om jag har tur) få jag vänta. Ridhus? Ja tack!


 Dagens ridning

Eddie

Imorse var det 25 (!) minus ute, så hästarna fick ordentligt med täcken. När jag mot kvällningen skulle rida så var det dock "bara" runt 15 minusgrader, tjoho... Iaf så stelnade mina händer ihop totalt i början, trots tjocka vantar. Tillslut så fick jag stanna och bara tokröra på fingrarna och armarna! Stod så en stund, vilket måste sett ganska roligt ut, haha. Men efter det så tror jag att blodcirkulationen kom igång, för resten av turen så var mina händer faktiskt brukbara och blev inte sådär kalla så det känns som att fingrarna ska gå av.

Åter till ridturen så var Eddie lugn och jobbade riktigt bra idag! Jobbade mest med skänkelvikningar och övergångar, och jag kunde även jobba honom nedsuttet utan att han blev spänd. Bitvis så jobbade han riktigt bra och avspänt, lätt i handen och hade en rund och fin galopp! Det märks tydligt att han har stärkt upp sin galopp i vinter, och kan nu rulla på i en rund och bärig galopp utan att sprinag iväg. Men han var riktigt trevlig att rida idag :)

Curre

Vila. Något han inte var jätteglad över idag, haha. Det värsta han vet är när jag tar ut Eddie och rider tsm med Chino, då blir han avundsjuk ;)


Sommar...

Dagens ridning

Curre

Som jag skrev, det var sjukt kallt idag! Så det blev mest motionsridning en runda i skritt och trav. Frös som sjutton om händerna, så det blev ingen ordentlig ridning och Curre gick inget vidare jättebra. 

Eddie

Vila.


Busig Curre igår!

Tummen upp över att Curres täcke blev som nytt efter ett besök i tvättmaskinen!
Jag blev nästan chockad, för det var inte rent när jag stoppade in det ;)
Haha
Världens bästa djur

Idag när jag kom hem efter ridturen med Curre så var jag bara så less och på dåligt humör, för att allt kändes bara kasst helt enkelt! Det var närmare 20 minus ute, vilket gjorde att det inte gick att rida ordentligt för att mina händer frös ihop, jag glömde självklart mina öronmuffar och var bara allmänt trött på att återigen få rida i mörker och efter samma tråkiga väg...

Så när jag kom hem var jag på dåligt hömör, klockan var åtta och vi var tvungna att fixa klart hästarna, packa alla höpåsar nere i höladan och fodra i kylan, dessutom så fryser vattnet när det är så här kallt... Så jag var bara sur, raffsade runt och ville bli klar så fort som möjligt. Innan jag skulle ner och fixa påsarna så gick jag in till Eddie och skulle mocka det sista, och vad möts jag av då? En mule som snusar och blåser mig i örat, småbusar med grepen och tittar på mig med sina snälla ögon. Där stod jag, och all stress och allt som innan kändes så kasst bara rann av mig. Eddie var bara som vanligt, busig och undrade var som stod på? Vi myste en stund, och sedan gick jag i lugn och ro ner och fixade påsarna och kvällsfodrade.

Tänk vad mycket hästarna gör bara genom att finnas till. Lika väl som att vårat lugn smittar av sig på dem, så kan deras lugn få oss lugna. Mitt bland alla stress så kommer man på varför man egentligen håller på med det här, i ur och skur, vinter som sommar. För att man älskar det man håller på med, för att man älskar dessa djur! Dom är för underbara och gör dagen ljusare bara genom att finnas till. Eddie gjorde min kväll lite bättre, bara genom att vara precis som han är :)

Dagens ridning

Eddie

Red ut en lite längre tur idag. Han var faktiskt lugnare och mer avspänd idag! Jobbade först med skänkelvikningar och sedan lite öppnor längs vägen. I början så tyckte han att det var lite jobbigt med öppnorna då jag inte jobbats så mycket med det då han lätt blir stressad, men efter ett tag så kom han igenom lite och flyttade bättre. Jobbade sedan en stund i trav och galopp vid en vändpland, där jag mest fokuserade på att få igenom sidorna. Han vill ju gärna skjuta ut ytterbogen i höger varv och bli lite stark på yttertygeln, men på slutet så kändes han jämnare. Men i övrigt så kändes han fin idag. Jobbade avslappnat och han var balaserad och fin i galoppen. 

Curre


Vila.

Återbesök

Idag bar det alltså av mot Falun för återbesök med Curre. Sist vi var på återbesök var i oktober, och då hade han precis börjat skutta över små kubhinder och hade börjat gå på böjda spår. Nu däremot så hopptränar han en gång i veckan, rids fullt ut, hoppat några banor och enstaka högre språng. Därför var jag sjukligt nervös inför detta återbesök, har mått riktigt dåligt dagarna innan måste jag säga. Har sett värsta scenen framför mig om att han skulle vara tvärhalt, osv... Den minuten som veterinären böjde första benet så tror jag nästan att man kunde höra mitt hjärta dunka.

Men det såg riktigt bra ut med Curre, nästan bättre än förra gången! Han böjde båda fram och longerades, där han såg helt ren ut. Vi var alltså bara på återkoll idag, för att se om allt fortfarande ser bra ut. Det går verkligen inte att beskriva hur glad jag är just nu, och så lättad över att han faktiskt var så pass bra nu efter att börjat hoppa igen! Han stod och lekte med kedjan till grimmskaftet medan han böjdes, vilket han inte gjorde för två år sedan. Kommer så väl ihåg hur det syntes på honom att det gjorde ont, och dom första stegen... Det var fruktansvärt så det går inte att beskriva med ord, något som jag aldrig kommer att glömma. Så det var fantastiskt att se honom idag, och veta att allt forfarande går åt rätt håll!

Som veterinären sa idag, när han var som värst så hade vi utan svårigheter fått honom utdömd. Så pass illa var det. Men vi har gett honom tid, mer tid än vad de flesta andra kanske skulle ha gett. Jag förstår att man vill ha igång sin häst igen, men jag var beredd på att vänta hur länge som helst. Bara han skulle bli bra, och skitsamma hur lång tid det skulle ta. På återbesöket i juli 2009 så trodde jag aldrig att han skulle kunna ridas eller hoppa igen.

Just nu känner jag mig lättad och otroligt glad. Vi får hoppas att han fortsätter att hålla sig frisk och fräsch, men nu blir det iaf comeback på tävlingsbanan den 5 mars! :)

Om ni vill läsa mer om Curres konvalicens och den resa han gjort, så kan ni kolla in kategorin "Cuwentos resa".Min bästa vän

Veckans dissAtt min uppdatering är sämst! Får se till att skärpa mig känner jag, så det inte bara blir "dagens ridning" inlägg. Så grymt tråkigt... Men ska försöka att ta lite nya bilder när jag har tid, och helt enkelt försöka förbättra mig. Så vi får se om det blir någon bättre uppdatering här, det visar sig. Ska försöka iaf! :)

Jag och Chinoponnyn under en dressyrtävling 2009.

Dagens ridning

Curre

Blev bara en lugn tur runt byn i skritt och lite trav. Curre kändes faktiskt ganska fin idag, mjuk och flyttade undan bra för båda skänklarna. Blev bara en lugn tur idag då vi ska på återbesök hos veteriären imorgon, men kollade bara av lite hur han kändes. Men kul att han kändes fin idag :)

Eddie


Vila.

Dagens ridning

Curre och Eddie

Jag red Curre och min syster Eddie. Red bara ut en sväng och jobbade ganska mycket med att verkligen få fram honom så han inte går och maskar. Jobbade lite med högergalppen på en vändplan, och han kändes ganska fin och tog för sig med höger bak tillslut! På slutet så bjöd han fram bättre och var inte så framtung, dessutom så flyttade han undan för skänklarna riktigt bra idag. Kort och gott så gick han bättre idag :) På torsdag kl 11 så är det återbesök hos veterinären som gäller, så imorgon blir det bara skritt för säkerthetsskull. Behöver jag äns säga att jag är sjukligt nervös? Det är nu som det visar sig om han håller för hoppning känns det som, eftersom han innan det förra återbesöket bara klev över låga kubhinder.

Men han har varit pigg och positiv till hoppningen, så det är bara att hoppas på att allt är okej med honom. Men man vet aldrig, han älskar att hoppa. Han är född till det och det finns inget som gör den hästen mer taggad än en hopptävling. Så nu kan väl mina bloggläsare vara snälla och hålla tummarna för att allt ser bra ut med Curre på torsdag! Jag kommer att kräkas innan det är klart. Min finafina häst♥

Ett liv utan dig är inte värt att leva.

Dagens ridning

Eddie

Red honom en stund på banan. Den var ju plogad ett tag, men nu har det kommit kanske 50cm snö ovanpå. Så det var inte för djupt att rida i (som på åkrarna där det går upp till magen på Curre), dock så fick vi hålla oss i mitten då jag inte ville riskera att trampa utanför spåret som man nu inte ser. Eddie kändes iaf helt okej. Han ville dock gärna köra ut höger bak, så försökte mest att jobba honom mjuk och liksidig, att försöka få in det där bakbenet. Red inte så länge på banan, kanske en halvtimme då han sk amed på hoppträningen imorgon. Dock så vet jag inte om blir något då Leif var sjuk idag, men det visar sig.

Även om Eddie inte gick jättebra idag så tycker jag att det hänt ganska mycket i vinter, trots lång vintervila och i stort sett bara uteritter efter vägarna. Känns som att vi har börjat samarbeta på ett helt annat sätt, och nu är han oftast avslappnad och koncentrerad på mig redan från start. Dessutom så har han blivit starkare och orkar bära sig bättre i galoppen. Förut så kunde han vara jättespänd när vi red på banan och bara sprang i galoppen, och man kunde inte ta i honom för mycket heller. Han blev också blockerad och rädd för hörnen och saker utanför starketet, vilket ledde till att jag blev irriterad och inget fungerade. Men nu känns det äntligen som att vi är på rätt spår, så det ska bli intressant att kunna börja rida ordentligt till våren :)

Curre

Red först ut honom en sväng och sedan så blev det lite jobb på banan även för hans del. Som sagt så är vi i en liten svacka just nu, och han kändes inte speciellt fin idag. Jobbade mycket på åttvolt och galoppövergångar. Han kändes lite framtung, men på slutet så kändes det som att han kom igenom lite bättre i sidorna och bar upp sig själv. Men det är bara o jobba på!

Vet att det är väldigt dålig uppdatering här på bloggen, men tex idag så har jag varit iväg och hjälpt pappa hela dagen och sedan var det bara att rida hästarna när jag kom hem. Så idag hann klockan bli kvart i nio när jag red iväg med Curre... Så ser dagarn ofta ut när jag jobbar också, så jag har inte alltid orkat med bloggen. Men imorgon så är jag ledig, så ska fixa lite med bilder då hade jag tänkt :)

Dagens ridning

Curre

Kunde äntligen rida när det var ljust, så det blev en sväng upp på skogen i snön. Det går ganska bra att rida i skoterspåren, men en bit fick vi pulsa. Curre kändes sådär, känns som att vi har kommit in i en liten svacka just nu. Han går sådär halvdant, ingen riktigt bra form, ingen bakbensaktivitet, lite stel, ja. Men det är svårt när man i stort sett bara kan rida rakt fram efter vägarna just nu. Men på slutet när jag jobbade med övergångar mellan skritt och trav så kom han igång och kändes ganska lydig för skänkeln, som han brukar kunna vara lite lat för. Men vi får kämpa på nu tills snön försvinner, sedan blir det massor av trimm :) 

Eddie

Han var mycket finare idag! Redan när vi red iväg så var det lugna, men långa kliv. Red ut en längre runda där jag mest försökte jobba med att få honom avslappnad. Hitta en jämn takt, flytta lite osv. I mellan åt så sprang han iväg lite och fick syn på något, men över lag så var han fin och jobbade bra! Kunde rulla på i en lugn galopp i lätt sits med lite lägre nacke. Så jag är väldigt nöjd med honom idag :)


Tävling hos Warnmark

Klicka här för att komma till tävlingen!Dagens ridning

Curre

Red ut en ganska kort tur, mest i skritt och trav. Ställde igenom honom på en 15-20m volt där jag fokuserade på att få honom runt innerskänkeln och att han spårar ordentligt. I höger varv så skjuter han ju gärna ut bogen och vill inte gärna trampa under sig med höger bak, men efter ett tag så tycker jag att det lossnade lite. Tycker att han kändes ganska fin, iaf med tanke på att vi inte gjorde så mycket.

Eddie

Red samma runda med honom som med Curre, men det tog betydligt längre tid med Eddie! Han var sjukt spänd och överreagerade på allt. Saker efter vägen, ljud osv. Så fokuserade bara på att få honom avspänd och hålla honom sysselsatt. Gjorde massor av halter och red fram och tillbaka förbi läskiga saker. Men på slutet när han väl slappnade av lite så kändes han fin. Men han skulle behöva ridas ordentligt känner jag, så han blir av med lite överskottenergi som gör honom så tittig och spänd. Imorse när jag släppte ut honom i hagen så rullade han sig säkert 10ggr i rad, bara i ren iver, haha.

Dagens ridning

Curre

Red ut en lite längre runda idag, och fokuserade mycket på mig själv.  Faktiskt så är det lätt att man bara fokuserar på hur hästen går och känns, och man glömmer bort sig själv. Så fokuserade mycket på min sits och inverkan, att ha ordentligt nedtrampade hälar, överlivet och mina hjälper. Jobbade ganska mycket övergångar och lite skänkelvikningar. Han kändes ganska fin idag och vi lyckades faktiskt göra ett byte! Kan erkänna att jag är sämst på byten, men det är något vi ska träna på :)

Eddie

Red samma runda med honom som med Curre. Det var ganska blåsigt ute, plus att han vilade igår, vilket gjorde att han var lite på tårna idag. Jobbade mycket med att försöka hålla honom sysselsatt med skänkelvikningar, ställa honom ifrån det som är farligt, övergångar och halter. Han var lite bökig med munnen idag, vilket han kan bli när han är stressad/på tårna. Han liksom biter tag i bettet och bara drar huvudet åt ett håll! Men efter ett tag så började han slappna av och bitvis så var han ganska fin, och la sig inte på bettet som i förrgår. I galoppen så var han ganska lugn och gick inte iväg :)

Eddie bara för någon dag sedan. Resten av bilderna kommer kanske imorgon! ;)

Ingen ridning idag

Blev ingen ridning alls idag, utan båda fick tråkigt nog vila... Först så jobbade jag 10-17, och sedan var vi bjudna på kalas vid 18. Hade tänkt att kliva upp och rida vid 8, men nej, så blev det såklart inte. Men får se till att rida bägge imorgon istället helt enkelt :)

Har gått igenom lite bilder som jag tog på hästarna i förrgår, så imorgon så slänger jag förmodligen upp några! Fotade när det precis började mörkna ute, så kvalitén är inte super. Men det har varit så dåligt med nya bilder nu, så det är bättre än inget känner jag.

Bjuder på denna bild så länge, haha.

Dagens ridning

Eddie

Red honom likadant som igår, först ut en sväng och jobbade honom sedan en stund på banan. Igår så var han inte alls fin, hängde sig i bettet och sköt ut rumpan i höger varv. Idag så var han likadan, så försökte bara att vara så mjuk i handen som möjligt och få igenom sidorna. Han var ganska spänd och kändes fortfarande lite framtung och sköt ut höger bak, även om det var bättre än igår. Mot slutet när han kommit igenom i sidorna lite så kändes han dock bättre. Han har varit himla fin och jobbat bra ett tag nu, så någon gång ska det väl komma ett litet bakslag. Men det är bara att fortsätta att jobba med att få det där bakbenet på plats :)

Curre

Skrittade ut honom en sväng efter träningen igår. Kortade tyglarna och kände lite på honom mot slutet, och han kändes ganska fin :)

Hoppträning

Var ju iväg och hopptränade med Curre i Gävle igår. Vi var bara tre stycken, vilket var skönt! Dessutom så hade Frida sin unghäst med sig och den var inte med lika mycket. Men först så trimmade vi dem på ett fyrkantspår och red 10m volter inåt på långsidorna och utåt på kortsidorna. Curre kändes ganska stel och jobbig i början, men kom igång och började jobba bättre allt eftersom. La sedan till övergångar till galopp efter volterna och slutligen så jobbade vi dem i förvänd galopp i volten på kortsidorna. Curre har ju väldigt svårt för den förvända galoppen, eller snarare så är han lat av sig och slår om. Men vi lyckades faktiskt efter lite slit hålla den förvända galoppen ett helt varv i både höger och vänster!

Sedan hoppade vi fram på volt och efter det en liten bana med kryss, där vi varierade antal galoppsprång. Först så red vi 5 galoppsprång till krysset i mitten och 6 efter, sedan ropade Leif vad vi skulle rida på. Red till sist på 4-6, vilket inte var några större problem. Dock så känndes det att han inte var riktigt igenom på marken, var inte runt innerskänkeln i svängarna och jag fick inget riktigt flyt kändes det som. Men det gick ändå ganska hyfsat och jag tror bara att det var en eller två gånger som jag fick in ett extra.

Slutligen så hoppade vi en serie med först två kryss studs, ett kortare galoppsprång, oxer. När det blev lite större så tuchade han i en gång, men nästa gång när Leif längde oxern lite så tog han i och hoppade väl. Sedan hoppade vi den åt andra hållet, fast räcke in. Även detta gjorde han enkelt och utan problem. På slutet så låg oxern och räcket på ca 120-130, vilket kändes varken högt eller svårt!

Som jag är medveten om så är det mycket jobb kvar på marken för att få honom starkare och mer lösgjord. Men hoppningen hade Leif inget att säga om, utan han hoppade som vanligt jättebra! Vi skulle bara be till dom högre makterna för att han ska hålla sig frisk nu. Men det känns verkligen kul att Leif gillar honom :)

Men över lag så är jag nöjd. Hoppningen är aldrig något större problem, utan det är på marken som han behöver komma loss. Måste se till att komma iväg till ridhus känner jag, för  att rida på en knögglig bana med en häst som tidigare varit skadad känner jag att det inte är så bra... Hatar att det ska vara så långt att åka bara. Första tävlingen för året!

Har planerat in den första tävlingen för året den 5e mars, som är en lokal hoppning på Gävle Ryttarsällskap. Det är andra omgången av Toyota Cup och går alltså på hemmaplan där jag tränar. Jag har ju inte tävlat sedan i oktober förra året, så jag känner mig riktigt taggad! För er som inte vet så är Toyota Cup en tävling som vi har här i Gästrikland och har tre omgångar i hoppning och dressyr för häst/ponny. Alltså tre hästhoppningar, tre ponnydressyrer osv. Tävlingarna går i början av året och har låga startavgifter, en perfekt tävling att komma igång med! Dessutom så samlar man i varje omgång poäng till sin klubb.Om allt går som planerat så får Curre gå 1m och Eddie 0,90m. Eftersom Curre varit skadad så vill jag spara på honom och kommer iaf den närmsta tiden bara hoppa en klass om dagen. Eddie ska bara gå lågt, så det känns lätt och enkelt för honom! Sedan bygger vi vidare därifrån. Dock är det inte helt spikat med klasser och hästar då Curre kanske ska tillbaka på återbesök innan, och det vet man ju aldrig hur det går. Vill inte ta ut något i förskott... Men den tävlingen är iaf inplanerad som den första för mig!

Om allt ser bra ut med Curre så blir det alltså comeback på tävlingsbanan för hans del, vilket ska bli väldigt spännande! Sist han tävlade var i april 2009, vilket var ett tag sedan nu. Då hoppade vi två nationella 1,20m, och nu blir det en lokal 1m. Men det ska bli superkul om han nu kan starta! Tänker dock inte ta ut något i förskott, det kommer jag aldrig att göra igen... :)


sep -08Dagens ridning

Curre

Red ut en sväng efter vägarna, där det går att rida när det blivit mörkt. Han kändes inte lika fin som när jag red i förrgår, men ändå helt okej. Lite stelare, säkert pga att han vilade igår. Men jobbade mycket övergångar och med att få honom fram till bettet. Något som jag är väldigt noga med i övergångarna är att han direkt ska ta skänkeln och tex komma fram i trav. Jobbar man med detta några gånger, och även från halt fram i trav brukar göra honom kvickare och få honom att komma igång. Mot slutet så kändes han finare och jobbade bra. Men det är bara att kämpa på, så kommer vi får fler pass med samma känsla som jag hade i förrgår! :)

Eddie

Vila.

Dagens ridning

Eddie

Klev upp och red på morgonen då jag började jobba vid 11, och det var så värt det! Jättehärligt väder och vi kunde rida upp i skogen och galoppera i skoterspåren. Eddie var jättefin idag och efter några skänkelvikningar i trav så började han slappna av och koncentrera sig. I stort sett hela turen så var han väldigt lugn och jobbade riktigt bra! I galoppen så blev han lite stark då Chino låg före, men inte alls så att han drog iväg. Riktigt härlig var han idag, så himla skönt att allt jobb börjar ge lite resultat. I början när jag hade honom så kunde vi inte rida ut utan att han stod på bakbenen för allt som enligt honom var läskigt. Visst kan han fortfarande tycka saker är läskiga, men nu går han fram och kan jobba avslappnat utan att fokusera på allt runt omkring :) Dessutom så har han, peppar, peppar!, slutat att vara så himla rädd för hörnen på ridbanor/ridhus!

Curre

Vila.

Eddie första eller andra dagen hos oss.

Veckans diss

 

Måste faktiskt dissa Hööks "Bambu" spö... Förlåt, men det är nog bland det gräsligaste jag har sett faktiskt! Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker bara att det är så sjukt fult, haha. Får en känsla av såna där gamla risiga bambumöbler eller något i den stilen...
Vad tycker ni, hiss eller diss åt Hööks nya bambuspö?


Dagens ridning

Eddie och Curre

Blev en kortistur idag då jag slutade jobbet vid halv 7, och eftersom min systers ponny skulle vila så fick hon ta Eddie. Så fick jag båda hästarna motionerade :) Curre kändes faktiskt riktigt fin idag! Red bara i skritt och trav och jobbade inte med något särskilt, kollade bara av att han flyttade undan för skänkeln och bjöd fram till bettet. Idag så hade han en naturlig framåtbjudning och var riktigt mjuk och trevlig att rida. Trampade på och var lätt och fin i handen. Väldigt trevlig var han idag! Eddie var lite pigg och tittig, men det gick bra :)

Dagens ridning

Eddie

Red ut honom en sväng idag. Dock har det snöat ca 1dm kramsnö som har lagt sig ovanpå isen, vilket var mindre kul... På vissa ställen var det sjukt halt, men på grusvägen där vi red så hade snön packat sig som tur var. Red dock bara i skritt och trav då underlaget ändå inte kändes helt stabilt. Bortåt så var Eddie väldigt spänd, vilket han också brukar bli efter att han vilat. Lite extra pigg. Men jag följa bara min plan och jobbade med skänkelvikningar och övergångar, och när vi sedan vände så började han äntligen att slappna av. På slutet så kändes han riktigt fin, avslappnad och stadig. Längtar tills han kan vara såhär hela turer!

Curre

Red honom på banan idag. Snön som kom idag gjorde att det blev lite mjukare, så det gick att rida där iaf. Jobbade ganska mycket innanför spåret och lite öppnor/skänkelvikningar. I högergaloppen så drog han iväg och bröt av när jag kom åt honom, så gick ner i trav och jobbade med övergångar till skritt. Efter ett tag så började han att sätta under sig och blev sedan betydligt finare i galoppen! Han hade dock kunnat fått vara lite lättare i handen, men annars så var han fin idag och jobbade bra. Han börjar bli mer och mer liksidig och kändes idag ganska bra i höger varv :) Längtar verkligen sönder tills det blir barmark!!

Curreponken som konvalecent 2009

Dagens ridning

Curre

Blev bara en skrittur, går ju inte att rida så seriöst pga underlaget just nu... Jobbade honom dock ganska mycket i skritten och fokuserade på att han skulle bjuda fram ordentligt. Han blev lite framtung och ville gärna gå lite lägre med näsan, men på slutet så kändes han ganska fin. Travade två kortare sträckor, och han kändes ganska fin där.

Eddie

Vila.

Sommar! Bara cirkus 4 månader kvar...

 

Dagens ridning

Curre

Red först ut honom en sväng och trimmade sedan lite på banan. Från början så kändes han inte alls särskilt fin, men när jag sedan gick in på banan och jobbade en stund så kändes han fin! Började med att jobba lite som jag gjorde igår, alltså red öppna undan vänsterskänkeln och skänkelvikning undan höger skänkel på långsidorna. Öppnan får honom att lossa bogen och när jag rider skänkelvikningen för höger skänkel så fokuserade jag på att in yttersidan och få honom att trampa under sig med höger bak. Svårt att förklara, men han blev väldigt fin efter ett tag och jag kände att jag hade mycket bättre koll på vänsterbogen när jag började trava.

Jobbade sedan ganska mycket övergångar, vilket fick honom lite kvickare och lättare i handen. I vänstergaloppen så var han jättefin, men i höger så skjuter han ut bogen och blir lite "stuttig". Så jobbade honom ganska mycket rakställd, nästan lite utåtställd för att få in vänsterbogen och få honom att sätta under sig med höger bak. Det är mycket jobb för att få honom att börja sätta under sig, men tillslut så började han äntligen komma igenom och kändes då ganska fin. Underlaget är inte det bästa, men bättre än isen på vägarna känner jag... Red inte så länge och jobbade ganska mycket innanför spåret eftersom det är ganska packat längs spåret, vilket iof är bra för att träna rakriktningen. Kan det inte bli vår snart, är verkligen urless på att inte kunna träna ordentligt...

Eddie


Skrittade ut honom "runt byn", vilket tog ca 35min. Hade egentligen velat skritta honom lite längre, men då måste jag rida i mörker och vända. Så det blev den vanliga vägen. Bortåt så skrittade han på lugnt och fint, men när det börjar dra hemåt så lägger han på sin snabba skritt och vill hem till maten! Så övade halter för så små hjälper som möjligt, och han lyssnade riktigt bra faktiskt! Red dessutom på hacket som han vanligtvis brukar bli lite stark på.

April 2009. Hoppas verkligen att snön smälter bort tidigare detta år!

Veckans hissBlir Rambo Duo! När jag var på mässan i Globen så hade jag sedan innan planerat att köpa ett Horseware vintertäcke till Curre, och det tillslut blev ett Rambo Duo. Det speciella med Duo täcket är att det är två täcken i ett. Först ett tjockare undertäcke på 300g och sedan ett 100g yttertäcke med hals. Dessutom så kan man köpa till fler undertäcken med 100-400g fyllning.  

Jag har nu haft täcket sedan Globen (slutet av november) och gillar det skarpt! Passformen är helt super, trots att det inte har några bogveck så är det alltid rymligt vid bogarna. Undertäcket fäster man fram och längs bak i yttertäcket, och det ligger stilla och bra. Vissa tycker kanske det är krångligt med dubbla täcken, man jag tycker faktiskt inte det! När jag köpte mitt på Globen så fick man ett extra undertäcke på 100g eftersom det var mässa, så när det har varit mildare väder ute så har jag satt i det istället. Så själva vitsen med Rambo Duo täcket är att man ska kunna använda samma täcke större delen av året.Yttertäcke och undertäcke.


Numera så är Horseware klart favoriten när det gäller täcken för min del! :)


Dagens ridning

Eddie

Hopptränade

Curre

Red ut efter vägarna. Jobbade först med att få honom fram till handen, och sedan blev det lite samma som vi gjorde på träningen imorse, dvs skänkelvikningar/öppna och övergångar. Ibörjan så var han lite halvseg till jobb, men allt eftersom så blev han finare. Jobbade lite på en volt vid en vändplan där jag fokuserade på att få igenom sidorna. Fast han inte var sådär jättefin i början, så jobbade han på väldigt bra mot slutet! Tror han blev lite avis på Eddie som fick hoppa imorse och inte han ;) Tramsa runt på backen utan bommar tycker han inte är något vidare.

Näst sista tävlingen, där vi tog en 7e plac i 120n♥

Hoppträning

Åkte iväg på hoppträning för Leif imorse, och denna gång så fick som sagt Eddie följa med! Han hade inte hoppat sedan i oktober, så det var spännande att se hur han skulle vara. Har under vintern bara kunnat rida ut och lite lätt på banan, och så dressyrträningen förra helgen.

Vi började med att trimma dem på ett ovalt spår där vi först jobbade med att flytta dem längs långsidan i öppna och skänkelvikning (beroende på hästens starka sida). Jobbade sedan i galopp med övergång till trav vid medellinjen och slutligen förvänd galopp i båda varv. Faktiskt så var Eddie väldigt fin! Det är verkligen grym skillnad att rida honom mot för Curre. Eddie kan man rida lite mer på precision och gör allt mycket enklare och lättare, till skillnad mot Curre som är långsammare i sina rörelser. Men han jobbade riktigt bra i både trav och galopp, blev lite spänd i övergången men annars så var han riktigt fin! Vi lyckades även att hålla den förvända galoppen, så det var kul. Riktigt nöjd med hur han var på marken, en fröjd att rida måste jag säga!

Vi började hoppningen med att hoppa fram över ett mindre hinder och en studs. På studsen så blev han lite spänd, men hoppade sedan igenom den bra. Sedan hoppade vi en slinga, som gick bra fram tills att vi skulle hoppa S-linjen uppåt. När vi hoppade den neråt så skulle vi hoppa studsen, 5 galoppsprång till oxer och sedan fyra till ett räcke med vattenmatta. När vi alltså skulle hoppa den uppåt så blev det lite problem då han hoppar ganska långt och får svårt att få plats.

Jag kom i lite "mitt-i-mellan" läge, och då blir han osäker och stannar. Han kräver att jag stöttar honom till 100% ända fram till hindret, annars så vet han inte riktigt vart han ska hoppa av. Men vi hoppade om den linjen någon gång, och sedan gick det bra! Avslutade med att hoppa ett räcke med en vit skiva under där det blev ett litet kråkhopp först gången, men andra och tredje gången så hoppade han bättre. Hoppade även ett halvt traktordäck, vilket han också hoppade! Dom andra hoppade bana som avslutning, men eftersom Eddie inte hoppat på länge så gav vi oss.

Är väldigt nöjd med honom idag, både med hur han var på marken och i hoppningen. Det märks att jag fått bättre självförtroende av att hoppa Curre, vilket Eddie behöver. Han som annars kan vara tittig, hoppade glatt titthindren när jag red självsäkert imot. Så det kändes bra! Leif tyckte att han såg mycket bättre ut på marken, så det är bara att fortsätta att stärka honom där. Han hoppar lite spänt, men som Leif sa så kunde han varit spändare med tanke på att han inte gått över en bom på 3 månader. Men det Känns väldigt kul att det jag jobbat med hemma har gett lite resultat, så det ska bli kul att fortsätta att jobba med honom :)

Det som pappa filmade idag blev jättesuddigt, så ingen film från dagens träning tyvärr... :(

Tror att Eddie tyckte det var ganska kul att hoppa idag!

RSS 2.0