Hoppträning 21/12

Var som sagt och hopptränade igår, och för en gångs skull så var jag riktigt nöjd! Till att börja med så satt Leif upp och kände på honom då han inte alls kändes bra förra veckan och jag har inte riktigt vetat hur jag ska lösa det. Till att börja med så gick han imot, men efter en stund så gav han efter och började sätta under sig istället för att gå imot bettet. Som Leif sa så har han "långa och styva" bakben och det är där problemet med munnen sitter, när man väl kommer åt honom så har han en ganska trevlig mun. Inga konstigheter, men det var ändå skönt att låta honom känna på honom med tanke på hur han var förra veckan då han antingen gick imot eller blev framtung.

När jag sedan satt upp och vi började trimma så kändes han riktigt trevlig efter en stund! Vi flyttade dom och jobbade som vanligt med att få dom liksidiga, samt jobbade över trav och galoppbommar på volten. Han kändes inte alls sådär framtung, utan han accepterade bettet och jag kom äntligen åt honom utan tjafs. Tror att jag har fokuserat för mycket på att vara mjuk och inte ta i honom, nu var jag bara stadig och höll kvar när han gick imot. Tillslut så hade jag honom bättre mellan hjälperna och han jobbade på avspänt och accepterade mina hjälper på ett bättre sätt. Även i galoppen så var han bättre mellan hjälperna och fick en rundare galopp.

Under själva hoppningen så började vi med att hoppa fram på volt med två räcken och hoppade till sist en bana med en serie med 7 språng till ett räcke, ner till trav över bommarna på volten, galopp och hoppade räckena på volten, bytte varve efter det andra räcket och sedan en 5 och halva med 6 språng till ett räcke, ner till trav över bommarna, galopp och räckena på volten. Mycket att tänka på!

Eddie hoppade faktiskt riktigt bra! Fick inte riktigt tillbaka honom efter 5 och halvan en gång så vi fick ett för kort sista språng vilket gjorde att han tog med sig bommarna, annars så var han knappt i något hinder. Fick även hoppa något större språng, vilket inte var något problem. Även Leif tyckte att sprången har blivit mycket bättre och att han under den senaste tiden har utvecklats väldigt mycket.

Jag kände att han hoppade väldigt bra idag, men när jag såg det pappa filmat (har inte filmat på ett tag) så blev jag nästan paff, jäklar vad han hoppade! Ni som läst bloggen vet nog vilket problem vi haft med språngkurvan, att han hoppat långt och dragit med sig bommarna med bakbenen. Det han gör är att han spänner ryggen och istället för att hoppa uppåt så hoppar han framåt och får då inte upp bakbenen. Men nu har han äntligen börjat hoppa uppåt och med rygg, och då följer bakbenen med. Tom så att han svischade till med svansen en gång!

Jag har helt ärligt trott att han aldrig kommer att kunna hoppa bra och jag har under vissa perioder varit beredd att sälja honom... Men Leif har hela tiden tyckt att vi ska kämpa på då han tycker att med rätt träning så kan man utveckla hästen, och efter mycket tragglade så har han sakta med säkert utvecklats och sprången har blivit bättre. Tänk vad många gånger jag har haft 4-8 fel på tävling för att jag har satt ihop honom på mina planerade 7 språng istället för att låta honom gå på 6 och hoppa på fart för att vara felfri. Hade jag låtit honom göra det så hade varken styrkan eller lydnaden blivit bättre, men nu har det äntligen börjat ge resultat!

Nu är han inte färdig och redo för 120 direkt, lågt ifrån. Men det är så kul att det ÄNTLIGEN släppt lite och man börjar känna en utveckling. Curre kunde jag gå in och var felfri i 120 nästan direkt efter att han kom tillbaka, för han är så okomplicerad och har så lätt för sig. Med Eddie har jag däremot fått kämpa massor, och att gå in och göra en 0,4 fel i 1m är med honom en bedrift! Curre ger mig självförtroende och framgång, men Eddie är nog utan tvekan den häst som utvecklat mig mest. Han är så duktig, och självförtroendet är verkligen på topp hos honom just nu!

Nu drog mitt inlägg iväg lite, men jag ska fixa in filmerna så ni ska få se :)  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0