Hoppträning

Var som varje tisdag in till Gävle och tränade med Eddie igår. Börjar bli kallt på mornarna nu, så min dunjacka var väl investerad! Vi började iaf med att trimma som vanligt, red på en åttvolt i trav till att börja med där vi skulle flytta dem undan innerskänkeln innan vi bytte varv. I galoppen så jobbade jag bara med övergångar och tempoväxlingar då förvänd galopp på volt är lite överkurs med Eddie. Måste verkligen jobba med den förvända galoppen när jag får tillfälle! Han var lite springig, men lugnade ner sig stundtals och kändes ganska fin. Dock lägger han sig lite i handen när han är spänd och man försöker rida ur det genom att flytta osv, får man honom däremot att helt slappna av innan man kräver något så brukar man få en mycket bättre känsla i handen. Den där spändheten är verkligen klurig att få bukt med...

Jobbade sedan med att travhoppa, rida en linje och hoppa ett räcke på volt innan vi red en liten bana. Banan bestod först av ett travhindret ner mot ett litet räcke, ett varv på volten över ett räcke med bom framför och bakom, en linje på långsidan och sedan skulle vi snabbt bryta av till trav, och helst, trava avspänt över tre bommar, sedan studs snett igenom, volten med räcket och en linje på andra långsidan med avslut över bommarna. Första varvet så var han lite springig och jag fick inte alls någon bra känsla på hindren då jag inte riktigt blev klar. Fick inte alls tillbaka honom till bommarna då han bara for iväg. Andra rundan så var jag noggrannare med att få tillbaka honom i tid, och den rundan blev också bättre.

Hoppade inga höjder idag, utan fokuset låg på lydnad och rytmen. Hade ingen superkänsla då han som sagt var lite springig, säkert för att han inte har gått ordentligt i veckan pga att det har varit fruset i marken. Men han var ändå duktig och hoppade trots att vi inte kom helt perfekt, bara jag supportar den avsprångspunkt vi får! Om jag fryser till och tänker "shit" (vilket ofta händer när vi ligger fel) så får han också panik och det blir stopp. Men han börjar mer och mer att lära sig lösa situationer, bara jag inte blir passiv :)

Dock måste vi verkligen jobba med att minska stoppsträckan, annars kommer vi stanna på 1m höjder. Som det är nu så hinner jag inte alls få stopp och komma tillbaka till rytmen när hindren kommer fortare. Ska köpa ett magicbett som jag får lite mer håll med och dessutom inte skadar munnen på samma sätt då det inte viker sig, men framförallt att jobba på med lydnaden. Grunder, grunder, grunder! Dom kommer man aldrig ifrån, och när dom sitter så kommer det att bli så mycket enklare. Finns tyvärr inga genvägar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0