Än finns det hopp

Idag bar det återigen iväg ner till Brunmåla, men nu utan häst då Curre som sagt blev kvar där nere. När vi kom dit så hade dom redan bedövat och hittat rätt område, och han var dessutom nyskodd med specialskor. Felet sitter alltså nere i hoven, jättesvårt att förklara så jag tänker inte ens ge mig på att försöka ;) Men nedanför hovleden i ett område där det både finns en sena och bucha, något sånt. Troligen så är det hans dåliga hovar som har orsakat detta. Veterinären var jättenoga och satte först en nål nere vid karleden ungefär, och sedan röntgade dom för att veta att nålen hamnade på exakt rätt ställe. När den satt rätt så blev han behandlad, i både vänster och höger.

Han ska nu stå i sjukhage i 4 veckor med skrittprommenader på 20min 2-3 gånger dagligen, sedan ska vi tillbaka på återbesök. Då får vi se hur han har svarat på behandligen, och det avgör hur hans framtid ser ut.

Det känns faktiskt lite konstigt att vi åkte ner dit igår med en häst som för en månad sedan blev utdömnd som tävlingshäst pga sina kotleder, bara som en sista chans då min tränare tipsade om denna kliniken. Vi hoppades att man kanske kunde hitta något annat som orsakat hans kotledsinflamationer, men att det var i hoven det satt och inte i kotlederna hade jag aldrig kunnat gissa. Det är mycket möjligt att det började som en vanlig kotledsinflamation och sedan har det här kommit i efterhand, då det inte behöver ha något samband med varandra.

Jag hoppas verkligen att han svarar på behandligen och kan bli bra igen, det vore nästam för bra för att vara sant. Jag har helt varit inställd på att det har varit totalkört, så detta kom verkligen som ett ljus i mörkret. Nu kanske han inte blir bra ändå, men det ändå ett litet hopp om att det kanske inte är helt kört för hans del.


Det är sjukt hur man kan älska en häst, och vilja kämpa så hårt för att det ska bli bra.
För det handlar inte i grunden om att få tillbaka en tävlingshäst,
utan att få tillbaka en hel och lycklig Curre♥Kommentarer
Postat av: Amanda

Åh vad kul att höra!! Hoppas verkligen att han blir bra igen, så himla fin häst verkligen :)

2011-08-10 @ 23:34:54
URL: http://amandalindstrm.blogg.se/
Postat av: Emma

Håller tummarna att det får en lycklig utdelning :) !!

2011-08-11 @ 13:21:23
URL: http://ejhjumping.blogg.se/
Postat av: Ida

Hej.

Det lät inge roligt med din häst men jag hoppas allt blir bra :) Måste känns skönt att se lite ljus i tunneln.

2011-08-13 @ 13:54:13
URL: http://dyk-sportshopen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0