Ponnytrim

Jag hade lite ridabstinens efter att inte ha ridit sedan i torsdags (pga Eddies tappsko), så jag snodde Chino av Angelica idag! Men hon hade inget emot det, utan hon tycker bara att det är bra att jag rider honom ibland. Red upp till banan och körde ett trimmpass, mycket fokus på stilla händer och att han verkligen bjöd fram och tog i med bakbenen. Han blir gärna lite långsam och lägger sig på bettet eller krullar ihop sig, men idag var han faktiskt riktigt fin och stadig. Protesterade inget genom att slå med huvudet, utan behöll en trevlig form utan att vika in näsan. Så fort han la sig lite i handen så gick jag på med mer ben, och då lättade han upp.

Jobbade med att först kolla av att han kunde vara ställd runt innerskänkeln och inte rätade ut sig om jag inte bad om det, och sedan att jag även kunde rakställa/ställa utåt. Flyttade lite i öppna längs långsidan, just sidvärtsrörelser är hans svaghet, men han gjorde det ganska bra idag. I galoppen så blir han gärna lite långsam och fyrtaktig så fokuserade på att han verkligen bjöd fram, och jobbade med att korta/länga galoppsprången och övergångar. Han blev bättre mot slutet, men hade gärna velat ha honom lite bärigare. Men över lag var han väldigt fin, betydligt finare än sist jag red honom. Så Angelica har gjort ett bra jobb tycker jag :)

Det som var roligt idag var att det kändes som att allt Leif har tjatat och nött in när vi trimmat, alla bitar liksom föll på plats. Jag hade en plan för hur jag skulle jobba honom och jag visste vart jag skulle lägga fokuset, det var kul. Jag har läst så himla mycket på senaste tiden så att det bara har grötat ihop sig i huvudet på mig, så den känslan jag hade idag  var härlig. Hoppas att det håller i sig bara :)

Två inte allt för fina, men ovisade bilder på mig och Chino när jag satt upp och red honom en stund. Tror att det var i april någon gång. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0