Ny diagnos

Idag var vi som sagt ner till stockholm med Curre, till en ny klinik och en jätteduktig tysk veterinär. Vi började med att förklara hans skadehistoria och sedan sprang jag med honom både på rakt och böjt spår, mjuk och hårt underlag. Sedan gjorde vi böjprov, där han reagerade ganska kraftigt. Sedan började dom bedöva för att hitta exakt rätt område, och innan hon hade kommit till kotlederna så var han ohalt, även på böjprov. Enligt veterinären så kommer hans smärta till 95% från hovleden, inte kotleden som han tidigare har bahandlats i.

Vi tog även flera röntgenplåtar, och där kunde man inte se något "dåligt". Men för att hitta exakt där problemet sitter så måste vi vänta tills imorgon, när all bedövning har gått ur. Då ska han återigen bedövas i rätt ömråde, för att sedan hitta exakt där problemet sitter. För att Curre skulle slippa åka dom 20 milen hem, och sedan 20 mil tillbaka imorgon så fick han stanna kvar där över natten. Kändes lite i hjärtat att lämna honom där, men det blir bäst för honom!

Hur prognosen ser ut för honom vet jag inte, utan det visar sig i morgon när vi vet var problemet sitter. Jag vet inte heller om det är här problemet har suttit hela tiden, eller om det har kommit i efterhand. Men det är ändå på något sätt skönt att hitta vart det sitter, och att det inte bara är en "kotledsinflamation" som är så lätt att bara spruta och sen är det bra.

Det är ungefär det vi vet just nu, imorgon så får vi förhoppningsvis veta mer. Men idag blev vi åtminstonde lite klokare, att det faktiskt inte bara behöver sitta i kotleden trots att det verkar som det.


I will fight for you
Kommentarer
Postat av: Cecilia

<3 Håller tummarna för er!

2011-08-10 @ 09:15:22
URL: http://eternaldelight.blogg.se/
Postat av: josse plym

håller tummarna för curre =)

2011-08-10 @ 12:50:12
Postat av: Caroline

spännande är fel ord men hoppas att de hittar en diagnos och att det går att åtgärda!

2011-08-14 @ 23:50:32
URL: http://internationalshowjumping.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0