Hoppträning

Var som sagt iväg till Gävle och hopptränade med Eddie igår. Vi började med att trimma dem på volten, flyttade lite i öppna i traven för att lossa innersidan. Eddie kändes sådär, gick inte riktigt fram för hjälperna och kändes lite "träig" i munnen. Han satt inte direkt fast, utan flyttade ganska fint men jag fick igen bra känsla alls. Provade att rida på eggbett mest för att prova då jag tycker att han gått bra på det hemma, men byter nog tillbaka till tränsbett med lösa ringar. Jobbade även med förvänd galopp, vilket faktiskt gick hyfsat! Jag har kommit underfund med hur jag ska rida, och kom äntligen åt honom. Han tyckte det var väldigt jobbigt, men höll den förvända något varv på volten!

Började med att hoppa fram dem på volt över ett räcke med grind under, och jag var beredd på att han skulle vara tittig och hoppa jättespänt. Men faktiskt så var det ingen tvekan alls, lite spänt dom första sprången som han brukar bara. Hoppade sedan en bana med relaterade linjer, tror vi hoppade runt 1m eller något. Dock var jag jätteofokuserad och red inte alls bra! Såg att pappa filmade och började tänka på det och jag vet inte vad... Tog inte tillbaka honom i tid, plockade ända fram i hindret och red bara allmänt slarvigt? Tror att det var för att han inte gick så bra under framridningen som jag blev så ofukuserad.

Men trots det så hoppade Eddie ganska bra! Vi rev första hindret då jag plockade ända fram, men annars så hoppade han bra! Hoppade tom upp sig i kombenationen som han brukar få trångt i. Tog om första hindret som Leif höjde och la fram en hjälpbom framför, och efter några språng så hoppade han bra! Är nöjd med honom i hoppningen, men jag själv får skärpa till mig lite.

Lägger upp filmen från banan, dock missade pappa sista hindret
Kommentarer
Postat av: Linda

Shit vad han hoppar fint! Tar ju i riktigt nu =) du har gjort ett grymt bra jobb med honom Veronica! =D

2011-09-01 @ 11:52:30
URL: http://lindashorselife.blogg.se/
Postat av: linnea

Ser fint ut :)

2011-09-08 @ 12:03:53
URL: http://lbergh.blogg.se/
Postat av: Linn

Säljer du några märkes schabrak?

2011-09-10 @ 20:59:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0