Dagens ridning

Red ett riktigt roligt markarbetespass på banan med Eddie, äntligen! Vi gjorde egentligen inget märkvärdigt, men det som kändes så himla bra var att vi verkligen samarbetade. Iget tjafs, utan han var avspänd och fin! Målet för idag var bara att han skulle vara avspänd, få honom att jobba i egen balans och ta ett mjukt stöd utan tjafs. Red först fram i trav och galopp, ställde igenom båda sidor och jobbade med övergångar och målet vara bara att få honom avspänd och till ett jämnt stöd.

Fokuserade som dom tidigare passen i veckan på att låta bli munnen så mycket som möjligt på honom, hålla honom avspänd och när han blir rädd för hörnet så rider jag bara en bit innanför, för att sedan smyga lite närmare för varje gång vi rider förbi. Han kändes som sagt riktigt fin, avspänd och inte alls lika tjafsig med munnen, utan tog ett jämnt och fint stöd. Jobbade med skänkelvikningar i trav längs långsidan, rakriktning och tillbaka, och han flyttade riktigt bra undan båda skänklarna. Rakriktad och bara flöt undan skänkeln!

Hade sedan ställt upp en övning på ena långsidan (som jag skriver lite mer om i ett annat inlägg tänkte jag) bestående av en upphöjd bom och både framför och bakom så hade jag lagt två bommar som jag red imellan. Bommarna hjälpte till att hålla rakriktningen, och sedan gjorde vi halt mellan bommarna efter att vi ridit över kubhindret. Dom första gångerna så fungerade inte bromsen sådär jättebra, men sedan så lyckades vi göra en ganska så hyfsad halt mellan bommarna! Det största problemet med Edde är att han far iväg och hamnar ur balans efter hindren, vilket gör att det blir svårt att få hejd på honom. Så detta var en jättebra övning som jag ska göra fler gånger!

Är verkligen nöjd med honom idag, och det känns alltid kul när man får lite resultat av det man har jobbat med!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0