Dagens ridning

Eddie
Blev ett dressyrpass på banan för hans del. Red först till en åker där jag tänkt rida, men underlaget var inte speciellt bra (mjukt och ojämnt) och dessutom så tyckte han att det var jätteläskigt då åkern ligger lite för sig själv med skog runt om. När jag red därifrån så fick han världens fnatt, taktade och tyckte att något var superläskigt, vet inte vad det var faktiskt. Red upp till banan istället och började med att jogga fram i trav. Han kändes väldigt fin och stadig, och jag var noga med att han gick fram och var mellan hand och skänkel. Men när jag satte mig ned och skulle jobba honom så blev han jättespänd och ostadig, slog sig fri och tyckte att jag var jättejobbig som satte lite krav på honom.

I galoppen så slappnade han dock av och gick riktigt fint faktiskt, kom igenom och fick en lite rundare form istället för att vara spänd i nacken som han kan bli. Men i traven så ville det inte riktigt släppa, utan han protesterar genom att slå sig fri när det blir jobbigt. Tror att det i grunden beror på att han inte riktigt jobbar ärligt bakifrån och fram, utan han lägger sig gärna lite på bettet eller slår sig fri. Men försöker jag aktivera honom så spänner han sig  och i övergångarna så lägger han sig lite på bettet. Dock så är han inte lika dragig i övergångarna, utan det räcker med att jag rätar upp mig så bryter han av. Han är svår på det sättet att han stänger av och spänner sig när det blir jobbigt, men det är bara att jobba på.

Hade tänkt att debutera dressyr ganska snart, men vi får väl se hur det blir med det ;) Skulle behöva rida för en dressyrtränare känner jag, någon som har tips på någon bra dressyrtränare i Gästrike trakten?

Curre
Vila

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0