Hoppträning

Var som sagt iväg till Gävle och hopptränade med Eddie igår. Vi började med att trimma dem på volten, flyttade lite i öppna i traven för att lossa innersidan. Eddie kändes sådär, gick inte riktigt fram för hjälperna och kändes lite "träig" i munnen. Han satt inte direkt fast, utan flyttade ganska fint men jag fick igen bra känsla alls. Provade att rida på eggbett mest för att prova då jag tycker att han gått bra på det hemma, men byter nog tillbaka till tränsbett med lösa ringar. Jobbade även med förvänd galopp, vilket faktiskt gick hyfsat! Jag har kommit underfund med hur jag ska rida, och kom äntligen åt honom. Han tyckte det var väldigt jobbigt, men höll den förvända något varv på volten!

Började med att hoppa fram dem på volt över ett räcke med grind under, och jag var beredd på att han skulle vara tittig och hoppa jättespänt. Men faktiskt så var det ingen tvekan alls, lite spänt dom första sprången som han brukar bara. Hoppade sedan en bana med relaterade linjer, tror vi hoppade runt 1m eller något. Dock var jag jätteofokuserad och red inte alls bra! Såg att pappa filmade och började tänka på det och jag vet inte vad... Tog inte tillbaka honom i tid, plockade ända fram i hindret och red bara allmänt slarvigt? Tror att det var för att han inte gick så bra under framridningen som jag blev så ofukuserad.

Men trots det så hoppade Eddie ganska bra! Vi rev första hindret då jag plockade ända fram, men annars så hoppade han bra! Hoppade tom upp sig i kombenationen som han brukar få trångt i. Tog om första hindret som Leif höjde och la fram en hjälpbom framför, och efter några språng så hoppade han bra! Är nöjd med honom i hoppningen, men jag själv får skärpa till mig lite.

Lägger upp filmen från banan, dock missade pappa sista hindret
Träning imorgon!

I morgon så börjar äntligen träningarna för Leif igen! Även denna termin så rider jag tisdagar kl 8.00 på morgonen. Segt att kliva upp då vi har ca 1 timme att åka, men och andra sidan så är det skönt att slippa sena kvällar speciellt i vinter. Tråkigt att inte ha med Curre (tråkigt att inte rida honom alls för övrigt), men samtidigt skönt att komma igång ordentligt med Eddie. Han har bara startat 3 tävlingar iår och har inte varit med på så många träningar, så är taggad på att komma igång ordentligt med honom! 

Åker förresten till Hofors nu till helgen med honom, hoppar bara 85cm och 95cm. Känns verkligen jättelågt, min syster tävlar högre med sin ponny, haha... Men vill att han ska få gå något riktigt lätt, för att känna att det är roligt och enkelt. Båda klasserna går som CR, dock går 95cm i två faser men fortfarande inte på tid. Inga kombenationer och förhoppningsvis inga större läskigheter, så det blir nog bra för honom :)


Dessa framben vill vi se oftare, och gärna så får bakbenen hänga med! ;)

Till salu

Eftersom hastnet.se självklart inte går att komma in på just nu, så lägger jag först upp det här!


Pessoa Schabrak strl Full, blått. Använt, men i fint skick.

Pris: 350kr inkl frakt.

Skriv en kommentar eller skicka ett mejl till veronica.sroka@hotmail.se om ni är intresserade!Failbild

Hittade denna bild när jag kollade igenom en massa gamla bilder på Lady, tycker den är så himla kul!


Ser ut som att jag har en flagga fastsatt så hjälmen, haha... Håller för övrigt på att skriva ett inlägg om Ladys och min tid, hoppas att det kanske kan vara roligt att läsa om. I min annars ganska tråkiga blogg ;)Markarbetesövning

Red som sagt en övning i förrgår bestående av ett kubhinder med hjälpbommar framför och bakom för att hjälpa till med rakriktningen, ungefär som min snygga skiss visar;En ganska enkel men jättebra övning där man tränar både rakriktningen och lydnaden. Har man en längre bana (eller en lydigare häst) så kan man ha en studsserie istället för kubhindret, vilket gör övningen snäppet svårare. Man rider an övningen i galopp, fokuserar på att ha hästen spikrak och rullar över kubhindret, sedan rullar man vidare något galoppsprång för att sedan göra halt mellan bommarna. Något som är viktigt är att inte börja bromsa direkt efter kubhindret, utan att rulla på något galoppsprång och sedan göra halten.

För Eddie som gärna far iväg efter hindren så var detta en jättebra övning som jag ska göra oftare! Redan efter några gånger så fick jag bättre respons då både rakriktningen och halten blir tydligare med hjälp av bommarna. Dessutom så sliter det mindre på hästarna att rida på rakt mot för böjt spår. Kommer inte ihåg vart jag läste det, men tydligen så rider tyskarna mycket på raka spår och noggranna hörnpasseringar, och nöter inte omkring på volt varv efter varv. Värt att tänka på!
Dagens ridning

Red ett riktigt roligt markarbetespass på banan med Eddie, äntligen! Vi gjorde egentligen inget märkvärdigt, men det som kändes så himla bra var att vi verkligen samarbetade. Iget tjafs, utan han var avspänd och fin! Målet för idag var bara att han skulle vara avspänd, få honom att jobba i egen balans och ta ett mjukt stöd utan tjafs. Red först fram i trav och galopp, ställde igenom båda sidor och jobbade med övergångar och målet vara bara att få honom avspänd och till ett jämnt stöd.

Fokuserade som dom tidigare passen i veckan på att låta bli munnen så mycket som möjligt på honom, hålla honom avspänd och när han blir rädd för hörnet så rider jag bara en bit innanför, för att sedan smyga lite närmare för varje gång vi rider förbi. Han kändes som sagt riktigt fin, avspänd och inte alls lika tjafsig med munnen, utan tog ett jämnt och fint stöd. Jobbade med skänkelvikningar i trav längs långsidan, rakriktning och tillbaka, och han flyttade riktigt bra undan båda skänklarna. Rakriktad och bara flöt undan skänkeln!

Hade sedan ställt upp en övning på ena långsidan (som jag skriver lite mer om i ett annat inlägg tänkte jag) bestående av en upphöjd bom och både framför och bakom så hade jag lagt två bommar som jag red imellan. Bommarna hjälpte till att hålla rakriktningen, och sedan gjorde vi halt mellan bommarna efter att vi ridit över kubhindret. Dom första gångerna så fungerade inte bromsen sådär jättebra, men sedan så lyckades vi göra en ganska så hyfsad halt mellan bommarna! Det största problemet med Edde är att han far iväg och hamnar ur balans efter hindren, vilket gör att det blir svårt att få hejd på honom. Så detta var en jättebra övning som jag ska göra fler gånger!

Är verkligen nöjd med honom idag, och det känns alltid kul när man får lite resultat av det man har jobbat med!


SM finalerna!

Har nyss tittat på Juniorernas SM final via equivision på Equipe.com, riktigt roligt att kunna följa SM även om man inte är på plats! Ger en riktig hiss till Equipe, som bara blir bättre och bättre tycker jag. Just nu är det paus tills Youngridernas final börjar, och slutligen är det seniorerna som ska rida upp om medaljerna. Ska bli roligt att se!

Dessutom så är det min tränare Leif Hall som bygger alla banor där nere, vilket såklart är väldigt roligt! HÄR kan ni se Juniorernas final, och man hör även Leif prata om banan i början ;)

Tråk

Min blogg är verkligen urtrist just nu! Träningarna börjar inte förren vecka 35, alltså om två veckor och jag har inga tävlingar inplanerade förren den veckan heller. Så det händer inget roligt på hästfronten alls och jag känner mig dessutom ganska omotiverad då det inte har gått speciellt bra heller, känns som att vi har kommit till en tröskel där det tagit stopp. Eddie var så himla fin innan han gjorde illa sig i transporten och hovbölden som kom tätt inpå, som gjorde att han var tvungen att vila/gå lugnt i 1-1,5 månad. Han tjafsar imot och har inte varit rolig alls dom senaste passen, men det är väl bara att försöka att ta sig igenom det antar jag.

Ni får gärna komma med tips om vad jag kan skriva om, för i min skalle är det ganska tomt! Har pillat lite på en ny header i photoshop, men har verkligen inga bra ideér alls. Riktigt omotiverad och idélös känner jag mig, får hoppas att det ger med sig ;)


Fy sjutton vad jag saknar att sitta på den ryggen♥Dagens ridning

Eddie
Red honom ett pass på banan. Lite basic bara, var noggran med att han rundade sig ordentligt runt innerskänkeln och inte sprang och kikade på annat, övergångar osv. När jag rider lätt så är han ganska fin, men när jag sätter mig ned och tar upp honom lite i formen så blir han ostadig och tjafsig. Jag vet inte riktigt om det är för att jag kräver mer eller för att han inte gillar min hand, för trots att jag lägger på ben och vill rida honom fram till handen så vill han inte riktigt ge med sig. I galoppen är han stadigare och jobbade faktiskt ganska bra idag. Fick till en riktigt bra fattning där jag riktigt kände hur han satte under sig och föll in i en balanserad galopp!

Mot slutet när jag travade av så gav jag överdrivet med eftergift på innertygeln samtidigt som jag behöll en väldigt mjuk kontakt på ytter, och då lugnade han sig efter en stund och sökte en mjuk och stadig kontakt. Då plötsligt, när han slappnade av och jag fick det där lätta stödet så behövde jag bara krama lite lätt så tog han mina förhållningar. När han är spänd och sådär ostadig så blir det dragkamp och jag får inte riktigt ut det jag vill av övergångarna och halvhalterna. Han har en väldigt känslig/svår mun, otroligt känslig när han är avslappnad medan han bara kan bita tag i bettet och stänga av när han blir spänd.

Curre
Skrittades sina 20min rundor både i morse och nu på kvällen. Dagens ridning

Eddie
Hovslagaren var här i morse och skodde om Eddie, så fick äntligen på tappskon! Han fick gå ut en runda för att bli av med lite energi, galopperade efter "sandvägen" som vi kallar den och avslutade med att klättra i en ganska brant backe. I början så var han ganska spänd och tittig, men slappnade av och jobbade mycket bättre mot slutet. Han går ärligare fram till bettet nu och var lätt och fin i handen. Lite spänd i galoppen, men slappnade även där av efter en stund och kom ner i formen och fick en rundare galopp. Väldigt nöjd med honom idag, och jag tycker att han ändå skötte sg bra för att ha stått i tre dagar :)

Curre
Jag prommenerade med honom en sväng i morse, och nu på kvällen så var mina föräldrar snäll och gick med honom medan jag red Eddie!


Mulen, haha. En typisk Curre grej ;)
Ponnytrim

Jag hade lite ridabstinens efter att inte ha ridit sedan i torsdags (pga Eddies tappsko), så jag snodde Chino av Angelica idag! Men hon hade inget emot det, utan hon tycker bara att det är bra att jag rider honom ibland. Red upp till banan och körde ett trimmpass, mycket fokus på stilla händer och att han verkligen bjöd fram och tog i med bakbenen. Han blir gärna lite långsam och lägger sig på bettet eller krullar ihop sig, men idag var han faktiskt riktigt fin och stadig. Protesterade inget genom att slå med huvudet, utan behöll en trevlig form utan att vika in näsan. Så fort han la sig lite i handen så gick jag på med mer ben, och då lättade han upp.

Jobbade med att först kolla av att han kunde vara ställd runt innerskänkeln och inte rätade ut sig om jag inte bad om det, och sedan att jag även kunde rakställa/ställa utåt. Flyttade lite i öppna längs långsidan, just sidvärtsrörelser är hans svaghet, men han gjorde det ganska bra idag. I galoppen så blir han gärna lite långsam och fyrtaktig så fokuserade på att han verkligen bjöd fram, och jobbade med att korta/länga galoppsprången och övergångar. Han blev bättre mot slutet, men hade gärna velat ha honom lite bärigare. Men över lag var han väldigt fin, betydligt finare än sist jag red honom. Så Angelica har gjort ett bra jobb tycker jag :)

Det som var roligt idag var att det kändes som att allt Leif har tjatat och nött in när vi trimmat, alla bitar liksom föll på plats. Jag hade en plan för hur jag skulle jobba honom och jag visste vart jag skulle lägga fokuset, det var kul. Jag har läst så himla mycket på senaste tiden så att det bara har grötat ihop sig i huvudet på mig, så den känslan jag hade idag  var härlig. Hoppas att det håller i sig bara :)

Två inte allt för fina, men ovisade bilder på mig och Chino när jag satt upp och red honom en stund. Tror att det var i april någon gång. 


Tappsko

När jag skulle ta ut Eddie i stallgången för att göra iordning honom igår så tyckte jag att det inte riktigt lät som det skulle, tittar ner och ser att han tappat en framsko... Så himla typiskt! Men hoven såg hel och fin ut, till skillnad från Curre som brukar trasa sönder sina fötter när han drar av sig skorna. Hovslagaren kommer inte förren på måndag, så kan inte rida honom på tre dagar nu. Så himla synd då han har varit väldigt fin att rida, och han brukar bli så spänd när han vilar för många dagar. Skulle kanske kunna rida lite lätt på någon åker imorgon, men jag vet inte. Han har ganska känsliga hovar, så det är kanske bäst att vänta tills på måndag ändå...

Curre har börjat prommeneras för hand i 20min, 2 ggr/dag. Han tycker inte att det är sådär jättekul att bara gå (speciellt inte den vägen som han har traskat en hel vinter, varje dag), biter i kedjan och jag får dra med honom på bortvägen. Han är så rolig att han biter tag i kedjan, så slipper det kännas under hakan när jag drar fram honom, haha. Men idag skrittade han på ganska bra, både på bort och hemvägen :)

Dagens ridning

Eddie
Red först ut en sväng i skritt och trav, och avslutade med att jobba honom på banan en stund. Fokuserade på att han verkligen skulle jobba bakifrån och fram, väldigt stilla händer och mycket ben. Jobbade honom ungefär likadant igår, och han jobbade då riktigt bra. Även idag så jobbade han på bakifrån, blev stadigare i formen och framförallt lättade upp i fram! Han har varit så ett tag att han gärna lägger sig lite på bettet och slår sig fri ibland, men idag kändes han riktigt bra.

Jobbade mest med att ha honom ställd runt innerskänkel och strecha ut yttersidan, övergångar och några skänkelvikningar i trav. I galoppen så var han lite jobbigare då han inte är riktigt avspänd, men betydligt finare än sist vi red på banan! Visst tittade han åt den läskiga kortsidan, men nu kunde jag åtminstone inverka på honom. Var ett tag sedan jag hade en sån fin känsla på honom, så det var kul!

Curre
Han skulle inte börja skrittas förren i morgon, så han har bara gått i sin sjukhage. Han blev inte jätteglad över att få gå i en liten ruta, men han måste vara still om han ska bli bra. Idag har han iaf varit lugn och stilla :)

Än finns det hopp

Idag bar det återigen iväg ner till Brunmåla, men nu utan häst då Curre som sagt blev kvar där nere. När vi kom dit så hade dom redan bedövat och hittat rätt område, och han var dessutom nyskodd med specialskor. Felet sitter alltså nere i hoven, jättesvårt att förklara så jag tänker inte ens ge mig på att försöka ;) Men nedanför hovleden i ett område där det både finns en sena och bucha, något sånt. Troligen så är det hans dåliga hovar som har orsakat detta. Veterinären var jättenoga och satte först en nål nere vid karleden ungefär, och sedan röntgade dom för att veta att nålen hamnade på exakt rätt ställe. När den satt rätt så blev han behandlad, i både vänster och höger.

Han ska nu stå i sjukhage i 4 veckor med skrittprommenader på 20min 2-3 gånger dagligen, sedan ska vi tillbaka på återbesök. Då får vi se hur han har svarat på behandligen, och det avgör hur hans framtid ser ut.

Det känns faktiskt lite konstigt att vi åkte ner dit igår med en häst som för en månad sedan blev utdömnd som tävlingshäst pga sina kotleder, bara som en sista chans då min tränare tipsade om denna kliniken. Vi hoppades att man kanske kunde hitta något annat som orsakat hans kotledsinflamationer, men att det var i hoven det satt och inte i kotlederna hade jag aldrig kunnat gissa. Det är mycket möjligt att det började som en vanlig kotledsinflamation och sedan har det här kommit i efterhand, då det inte behöver ha något samband med varandra.

Jag hoppas verkligen att han svarar på behandligen och kan bli bra igen, det vore nästam för bra för att vara sant. Jag har helt varit inställd på att det har varit totalkört, så detta kom verkligen som ett ljus i mörkret. Nu kanske han inte blir bra ändå, men det ändå ett litet hopp om att det kanske inte är helt kört för hans del.


Det är sjukt hur man kan älska en häst, och vilja kämpa så hårt för att det ska bli bra.
För det handlar inte i grunden om att få tillbaka en tävlingshäst,
utan att få tillbaka en hel och lycklig Curre♥Ny diagnos

Idag var vi som sagt ner till stockholm med Curre, till en ny klinik och en jätteduktig tysk veterinär. Vi började med att förklara hans skadehistoria och sedan sprang jag med honom både på rakt och böjt spår, mjuk och hårt underlag. Sedan gjorde vi böjprov, där han reagerade ganska kraftigt. Sedan började dom bedöva för att hitta exakt rätt område, och innan hon hade kommit till kotlederna så var han ohalt, även på böjprov. Enligt veterinären så kommer hans smärta till 95% från hovleden, inte kotleden som han tidigare har bahandlats i.

Vi tog även flera röntgenplåtar, och där kunde man inte se något "dåligt". Men för att hitta exakt där problemet sitter så måste vi vänta tills imorgon, när all bedövning har gått ur. Då ska han återigen bedövas i rätt ömråde, för att sedan hitta exakt där problemet sitter. För att Curre skulle slippa åka dom 20 milen hem, och sedan 20 mil tillbaka imorgon så fick han stanna kvar där över natten. Kändes lite i hjärtat att lämna honom där, men det blir bäst för honom!

Hur prognosen ser ut för honom vet jag inte, utan det visar sig i morgon när vi vet var problemet sitter. Jag vet inte heller om det är här problemet har suttit hela tiden, eller om det har kommit i efterhand. Men det är ändå på något sätt skönt att hitta vart det sitter, och att det inte bara är en "kotledsinflamation" som är så lätt att bara spruta och sen är det bra.

Det är ungefär det vi vet just nu, imorgon så får vi förhoppningsvis veta mer. Men idag blev vi åtminstonde lite klokare, att det faktiskt inte bara behöver sitta i kotleden trots att det verkar som det.


I will fight for you
Dagens ridning

Eddie
Red ut efter grusvägarna och hade tänkt att fokusera på galopparbetet, men det blev ungefär tvärtom. Han har varit lite tjafsig och dryg på senaste tiden, och idag när det blåste ganska kraftigt så var han jättespänd för allt runt omkring. Så jag jobbade mest i skritt och trav, och så fort han spännde till och skulle titta på något så flyttade jag honom, eller gick in i en öppna då det är det enda sättet att få hans koncentration. Samtidigt så kan han bli spänd och stressad om jag kräver lite för mycket av honom, så det är en balansgång att få honom avslappnad och koncentrerad. Mot slutet så slappnade han av lite och jobbade ganska bra, men han måste komma till ro och lita på att jag inte ska pressa honom för mycket eller att allt runt om bits. Knashäst :)

Curre
Fick skrittas en 20 min runda, och eftersom det blåste så var han lite på tårna idag. Försökte vända några gånger då han hatar den vägen vi red, men det gick bra. Imorgon så far vi mot stockholm till en annan klinik som ska få titta på honom, så ni får gärna hålla en tumme...

Blöt tävlingsdag

Dagen har spenderats i Torsåker på hopptävling med min syster, en väldigt blöt tävlingsdag blev det. Men både ponny och "unge" var duktiga och hoppade hem pris i första klassen! Dubbelnolla och 4e placerad i LC (90cm) och sedan debuterade dem LB med ett pet. Ett litet slavpet bara, Chino brukar väldigt sällan riva (detta var första gången på tävling för iår), men annars så såg det fint ut! Så himla roligt då Chino har krånglat en hel del förut, stannat vid utgången, varit istadig och kunnat bocka riktigt rejält osv.

Men det värkar som att dom har ridit ihop sig och blivit mer samspelta, och istadigheten har sakta men säkert försvunnit i takt med att Angelica har blivit duktigare och kunnat lösa problemen. Men börjar man provocera fram det, tex gå på honom när han blir tittig eller pressa honom när han inte fattar rätt galopp, då kan han nog börja krångla igen. Det gäller att vara kompis med honom och göra allt på hans villkor, så ställer han också upp som tex idag när dom kom knasigt in i kombenationen. Han har egentligen rutin, och redda upp det hela. En mycket speciell men fin ponny, så jag hoppas verkligen att det fortsätter att fungera nu! :) Men man ska aldrig säga aldrig eller ta ut något i förskott.

Mina hästar fick vila idag, då vi kom hem sent och det har pissregnat hela dagen. Men så är det :)


Chino 09Dagens ridning

Eddie
Blev ett dressyrpass på banan för hans del. Red först till en åker där jag tänkt rida, men underlaget var inte speciellt bra (mjukt och ojämnt) och dessutom så tyckte han att det var jätteläskigt då åkern ligger lite för sig själv med skog runt om. När jag red därifrån så fick han världens fnatt, taktade och tyckte att något var superläskigt, vet inte vad det var faktiskt. Red upp till banan istället och började med att jogga fram i trav. Han kändes väldigt fin och stadig, och jag var noga med att han gick fram och var mellan hand och skänkel. Men när jag satte mig ned och skulle jobba honom så blev han jättespänd och ostadig, slog sig fri och tyckte att jag var jättejobbig som satte lite krav på honom.

I galoppen så slappnade han dock av och gick riktigt fint faktiskt, kom igenom och fick en lite rundare form istället för att vara spänd i nacken som han kan bli. Men i traven så ville det inte riktigt släppa, utan han protesterar genom att slå sig fri när det blir jobbigt. Tror att det i grunden beror på att han inte riktigt jobbar ärligt bakifrån och fram, utan han lägger sig gärna lite på bettet eller slår sig fri. Men försöker jag aktivera honom så spänner han sig  och i övergångarna så lägger han sig lite på bettet. Dock så är han inte lika dragig i övergångarna, utan det räcker med att jag rätar upp mig så bryter han av. Han är svår på det sättet att han stänger av och spänner sig när det blir jobbigt, men det är bara att jobba på.

Hade tänkt att debutera dressyr ganska snart, men vi får väl se hur det blir med det ;) Skulle behöva rida för en dressyrtränare känner jag, någon som har tips på någon bra dressyrtränare i Gästrike trakten?

Curre
Vila

Dagens ridning

Eddie
Fick sig en skrittrunda efter två-dagars träning för Leif igår och i förrgår. Red in på den nybyggda vägen vid skidanläggningen, över en åker och in på en skogsväg, sedan på några skogsstigar och den vanliga vägen genom Botjärn hem. Kändes helskumt att rida på en helt ny väg där det bara har varit åkrar förut! Dessutom så har dom höjt upp den ganska rejält eftersom det är precis vid ån (som alltid svämmar över på våren), så det känns som sagt skumt, haha. Det blev en lite anorlunda tur idag, med både backar, stigar och lite allt möjligt. Men hästarna var glada :) Bilden i förgående inlägg är dock inte från den nybyggda vägen, utan en skogsväg måste jag tillägga ;)

Curre
Skrittade honom som vanligt, ca 20min. Kortade upp tyglarna den sista biten och ställde och flyttade några steg undan skänkeln. Han mjuknade efter en stund, men är verkligen svår att rida ihop när han inte är riden utan bara skrittat på länge nu. Önskar att allt var som vanligt och att jag kunde jobba honom som vanligt... Men han ska kollas nästa vecka, så får vi se då hur framtiden ser ut.


I wish, I wish...

Ute och skrittar Eddie efter en "ny" väg :)

img_7275 (MMS)

Ute och skrittar Eddie efter en "ny" väg :)


Nu kör vi igen

Vet inte hur många gånger jag har skrivit dom första raderna i det här inlägget. Blogglusten är verkligen i botten, som mycket annat också. Skulle kunna skriva ett milslångt inlägg om hur jag känner och hur jävligt saker och ting känns, men jag låter bli. Vill inte vara en gnällspik, utan det är som det är utan att jag kan göra någonting åt det. Biter ihop efter tävlingen i Avesta som inte gick särskilt bra, och blickar framåt. Nästa vecka ska Curre till en annan klinik, så får vi se vad dom säger. Jag biter ihop och hoppas på något bra för en gångs skull...

Jag vill bara att det ska kännas roligt, men det gör det inte nu. Inte ett dugg. Bara motigt, motigt och åter motigt. Blä. Men jag ska kämpa på med Eddie och nå dom mål jag har, det måste gå! Bara jag kämpar på och tränar på rätt saker, är ingenting omöjligt. Det måste jag komma ihåg.

Så nu kör vi igen, lägger i en växel till och fokuserar till tusen på vad jag verkligen vill. Nu ska jag banne mig lyckas! Så trött på att alltid vara sämst och att oturen står mig upp till öronen hela tiden. Wish me luck...

RSS 2.0