Norrvidden Horse Festival

Ber först och främst om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen som har varit här över helgen. Dels så har min blogglust varit i botten, men sen så har det ju varit tävlingar på GRS över helgen. Jag och Curre var ju och hoppade 110n i torsdags, men sen så har jag varit hästskötare åt Erik Berggren och hjälpt honom med sina två hästar dom resterande dagarna! Jag har ju tränat för honom till och från uppe i Säter, och han är verkligen superbra som tränare. Så det var väldigt roligt att hjälpa honom, se hur han lägger upp allt och hur otroligt mån han är om sina hästar. Så jag har varit ute på Lervik (GRS anläggning) hela helgen, och i söndags så hjälpte jag även till som funktionär. Man måste passa på när det är stortävlingar på klubben, då det är både nyttigt och roligt att se så många duktiga ryttare rida! :)

Något som jag dock tyckte var väldigt tråkigt att se och gjorde mig väldigt upprörd var över hur folk kan bete sig på framhoppningen. När jag stod där och skulle hjälpa Erik till en klass så är det en ryttare som börjar hoppa fram på oxern som jag står aldeles berdvid. Det första jag reagerar på är att dom drar ihop oxern så att den verkligen blir supersmal och ryttaren rider an i jättekort galopp och lägger hästen supernära så den är tvungen att hoppa rakt upp och ner. Direkt efter så höjer dom lite och länger den så att den istället blir jättebred, rider an i superkort galopp igen och sätter hästen i skiten så att den återigen är tvungen att hoppa rakt upp och landar såklart på bakbommen då den inte har en chans att klara språnget. Efter detta så kortar dom ihop oxern och gör den "normal", medhjälparen säger något i stil med "bra" efter att ryttaren hoppat. Ryttaren rider an mot oxern igen i en större galopp och hästen kan nu hoppa av normalt och klara språnget.

Jag som stod aldeles bredvid blev helt chockad över vad jag såg, hur kan folk göra så mot sina hästar? Jag vet inte hur lång dom gjorde oxern (om den var längre än tillåtet), men man gör verkligen inte på det här sättet och att dom gör det helt öppet på en framhoppning har jag verkligen svårt att förstå. När man hoppar fram på det sättet (supersmal oxer och direkt  efter bredda den rejält) och sätta hästen i skiten på det sättet, för att sedan ge den ett normalt språng på en normal oxer gör det så uppenbart vad ryttaren vill få ut av det. Man kan ju inte säga att det som gör är otillåtet, för man kan ju av misstag sätta hästen i "skiten". Men i det här fallet så var det så himla uppenbart, och det gör mig så förbannad. Att det finns folk som gör på det här sättet är för mig obegripligt. Jag hoppas att det här var första och sista gången jag får se sånt skit, men förmodligen inte...

Förutom den incidenten så har det varit riktigt trevliga tävlingar! Vi får hoppas att Curre och jag kan vara med flera dagar och hoppa lite högre nästa år, det vore kul! Vi får också hoppas att mitt bloggande återgår till det normala. Ska visa några bilder på vad jag shoppat förra veckan, och ni ska dessutom få en bildbomb från vad jag klickat på hästarna nu i morse när dom fick gå i nya hagar! Vi får se när det dyker upp, men förmodligen snart :)


Ett litet smakprov på en av bilderna som jag tog idag! :)
Kommentarer
Postat av: MLI

Usch vad hemskt det låter :(

2011-04-20 @ 09:44:41
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0