Hoppträning

Var iväg och hopptränade för Leif på förmiddagen, och idag var det Eddie som fick följa med. Första träningen på utebanan för iår, härligt! Vi började med att trimma dem på volten, varierade mellan att flytta dem i öppna och att rida en tempoväxling framåt. Eddie kändes faktiskt riktigt fin, reglerbar och jobbade riktigt bra! Han är verkligen härlig att sitta på när han känns såhär. Sedan red vi klockan, med 5 galoppsprång mellan varje hinder/kub och efter det så travhoppade vi två av hindren. Eddie kändes faktiskt avspänd och hoppade bra, så är väldigt nöjd med honom.

Hoppade även en linje med först en kub, sedan fick man välja antal galoppsprång ner till en oxer och sedan rida samma antal galoppsprång ner till ett kubhinder. Här försökte jag mest fokusera på att rida framåt, vill komma ifrån det här med att backa så mycket som möjligt som jag lätt kan göra ;) Så red på 6 galoppsprång vilket kändes normalt för honom, och efter oxern så bar han såklart iväg i raketfart. Egentligen så rusar han inte iväg, utan blir mer obalanserad och okontaktbar känns det som. Så fick kämpa lite med att få tillbaka honom, men det gick. Tycker ändå att vi hade ett bra flyt!

Slutligen så hoppade vi en serie med kryss och markbommar som avslutades med en kryssoxer. Tror att Eddie började bli lite trött här, och fjantade någon gång när vi skulle hoppa serien. Men sen så hoppade han bra, för att vara Eddie i en serie iaf! Han hoppar ju långt och får det trängre och trängre, men han löste det ändå bra. Över lag så är jag nöjd med träningen, och Leif tyckte också att det hänt mycket med honom. Kul! Så det är bara att jobba vidare :) I Älvkarleby 1 maj så har jag planerat in årets första tävling för honom, ska bli spännande att se hur det går!


Älvkarleby förar året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0